Blogi

Posliinienkeleitä

Vuosia sitten hurahdin posliinienkeleiden keräilyyn ja nyt ne ovat toivottamassa tervetulleeksi kotiimme eteisen seinällä. Siis sellaisia keräsin, mitkä olivat kokonaan valkoisia ja posliinisia. Enkelit löysivät myös paikkansa meidän olohuoneeseen. Siellä on toisenlaisia enkeleitä ei siis posliinisia. Meille tervetulleeksi toivottaa myös pieni betonienkeli oven vieressä olevan ikkunan ikkunalaudalla.

Maanantain vastaisena yönä näin unta, että oli toimistotöissä. Kun aamulla heräsin ja kävin katsomassa puhelintani niin Elo-eläkeyhtiöstä oli tullut viesti, että pääsen vanhuuseläkkeelle 63-vuotiaana eli 1.3.21 ja ettei enää työnteko vaikuta eläkkeeseeni. Hassua mikä yhteensattuma. Jotain kotona tapahtuvaa osa-aikaista etätyötä voisinkin tehdä, mutta sellaista tuskin löytyy.

Vielä tähän menessä ei korona ole haitannut, mutta nyt alkaa jo kaivata normielämää. Tämä kontaktien välttely ei ole enää hauskaa.

Olenhan minä järjestänyt itselleni toimintaa, kun minulla on noita kursseja, mutta sellaista kasvokkain tapahtuvaa kohtaamista kaipaan. Täytyy pyytää naapurin Krisse kylään…

Sain vallmiiksi kolmannen islantilaisneuleeni. Se tulee Saralle. Nyt sitten en ihan heti neulo villapuseroita. Veimme sen Saralle kun kävimme tänään hoitamassa Huugoa. Sopiva oli, mikä minua hieman jännitti, kun villapaita näytti niin pieneltä.

Aloitin syksyllä verhokappojen virkkaamisen olohuoneeseen. Se malli ei kuitenkaan innostanut jatkamaan joten suunnittelin itse mahdollisimman yksinkertaisen ja reikäisen mallin, sillä valon täytyy päästä vapaasti olohuoneeseemme.

Teen tuohon malliin vielä alareunaan pitsin, mutta millaisen sitä en ole vielä päättänyt.

Meneillään on myöskin se hartiahuivi Saralle. Se valmistuu parin päivän sisällä. Mieleni jo tekee kovasti tehdä pitsineule sukat sellaiset nilkkapituiset. Malli jo katsottuna.

Viime postauksessani syntyi epäselvyyttä siitä Elisa-kirjan linkkistä. Joten laitan alle elisa-kirjana bannerin, jota klikkaamalla pääset kirja.elisa.fin sivuille. Tarvii itsenikin käydä siellä ostoksilla.

Alla olevasta bannerista pääset suoraan Lindexin verkkokauppaan.

Alla olevasta bannerista pääset suoraan Adlibriksen verkkokauppaan.

Nyt olen tyytyväinen, että on oikea talvi ja vielä normaaliin vuodenaikaan.

Pirteätä talvea! – maija –

”On lunta tulvillaan nyt raikas talvisää…”

En tiedä uskallanko kertoa tätä. Tiedän, että niin moni inhoaa talvea. Pidän talvesta ja juuri tällaisesta kunnon talvesta. On lunta ja pakkasta. Kaikki paikat täynnä puhdasta vitivalkoista lunta. On kuin olisi satumaassa. Ja eritoten, kun voi olla sisällä lämpimässä. Kulkea villasukat jalassa.

Viime postauksesta onkin jo aikaa. Aika on mennä hurahtanut tosi nopeasti. Tämä uusi vuosi on alkanut rauhallisesti. Enimmäkseen kotona oleilua, nyt kun koronan takia ei voi oikein tapailla. Suvi kävi Taikan ja Tähtin kanssa Loppiaisena yökylässä. Tänä perjantaina tulee Säde käymään. Joten ihan ilman kontakteja me ei olla.

Neulekahvila on kiinni koronan takia, mutta onneksi minulla on nuo opiskelut ajanvietteenä. Huomenna alkaa ruotsinkielen ja saksankielen opiskelu etänä. Aloitin myös Snellmanedun järjestämän tietotekniikanopiskelun omaan tahtiin etänä. Joten teen muutakin kuin käsitöitä. Neulekahvilaa kaipaan kovasti. Pitää opiskella jotakin uutta ja testata ja vaalia muistia.

Viereisessä kuvassa näkyvää mattoa olen virkannut pikkuhiljaa. Nyt se on valmis ja paikalla, minne sen tarkoitin eli käsityöhuoneeseeni.

Ostin Elisa-kirjalta yhden e-kirjan, minkä luin joulun aikaan. Sen kirjan nimi oli Oikein nurin. Eli kirja kertoi naisesta, joka innostui käsitöiden teosta ja alkoi pitää blogia. Samalla meni ihmissuhteet uusiksi. Tosi mielenkiintoinen. Ostin Elisa-kirjalta myös Samu Haberin Worever yours- äänikirjan. Se on vielä kesken. Elisa kirjalla on hyvä, kun sieltä voi ostaa kirjoja yksitellen ja siellä on paljon ääni- ja e-kirjoja tarjouksessa. Siellä on myös mahdollista olla kuukausitilaajana.

Toinen islantilaisneule meneillään. Tämä tulee Säteelle. Sarakin tiedusteli jo, että missä vaiheessa hänen islantilaisneuleensa on. Sara on kaasona ystävänsä Roosan häissä huhtikuussa. Sara pyysi minua neulomaan tosi ohkaisesta langasta yksinkertaisen kolmiohuivin niitä häitä varten. Teen sitä huivia tuon neulepuseron kanssa lomittain.

Pitää alkaa miettiä, mitä ensi jouluksi neulon tai virkkaan kullekin. Sinin kanssa viestiteltiin, että villasukkia pitäisi ensi talveksi neuloa Aapolle ja Eelalle. Siitähän se sitten alkaa, hih. Tuosta alla olevasta linkistä pääset suoraan Elisa-kirjan verkkokauppaan.

kirja.elisa.fi

Joulu saapui

Joulusiivous tehty. Joulukuusi hankittu. Laatikkoruoat tehty. Teimme porkkanalaatikkoa, imellettyperunalaatikkoa, punajuurilaatikkoa ja bataatti-lanttulaatikkoa. Kinkun paistaa mieheni huomenna. Eli joulu voi jo tulla.

Meillä on erilainen joulu tänä vuonna. Koronan takia meille tulee vain Säde aattona ja joulupäivänä Sini perheineen. Meitä on 17 ja kokoonnumme yleensä yhdessä viettämään joulua meille. Nyt tilaisuus kutistuu 7 henkeen. Olemme toki aattona videoyhteydessä Zoomin kautta.

Tänään satoi lunta täällä Kouvolassa. Toivottavasti pysyvät yli joulun. On jo ihan joulutunnelma. Tänä jouluna jäi väliin ne Kauneimmat joululaulut, sillä niitä ei järjestetty koronan vuoksi. Se vaikutti hieman joulu fiilikseen.

Koti on koristeltu joulutekstiileillä ja koriste-esineillä. Kuusi on jo olohuoneessa ja Säde saa koristella sen huomisaamuna. Joulukukka kuuluu myös jouluumme. Yleensä se on joulutähti.

Jouluaaton ohjelmamme on että ihan ensiksi menemme joulusaunaan. Sen jälkeen syömme joulupuuron kera luumukiisselin.

Juomme kahvit tai juomme glögiä.

Kolmen maissa syömme jouluaterian. Eli perinteinen karjalainen jouluateria. Siihen kuuluu laatikot, karjalanpaisti, karjalanpiirakat, kinkku ja kalaa kahdessa eri muodossa.

Käsityön vien käsityöhuoneeseen. Jouluna en tee käsitöitä. Keskityn jouluun.

Viereisessä kuvassa on slipoveri, minkä neuloin itselleni. Meneillään minulla on piparkakkuKal sukat. Ne ovat polvipituiset kirjoneulesukat. Tarkoitus on tehdä ne itselleni.

Eli tällainen on meidän joulu.

Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA UUDELLE VUODELLE!

– maija-

kirja.elisa.fi

Kotimme valmistautuu Jouluun

On edetty melkein jouluun. Tässä vaiheessa pitää olla jo lahjat paketeissa. Joulukortteihin tarrat tulostettu. Joulukortit kirjoitettu ja jo postin kuljetettavana. Ikkunat pesty sisältä ja jouluverhot ripustettu ikkunoihin. Olohuoneen sohvatyynyt saaneet joulupäälliset ja olohuoneen kattokruunuun vaihdettu punaiset kynttilät. Ensi viikolla teemme joulusiivouksen. Ja vaihdamme olohuoneeseen joulunpunainen matto.

Piparit ja joulutortut paistettu. Joulutortut laitettiin pakastimeen. Perjantaina paistetaan ja pakastamme karjalanpiirakat. Tarvikkeet joulu laatikkoruokiin hankittu. Laatikot valmistamme 22 ja 23.12.

Kun tälleen pikkuhiljaa valmistelee niin ei tarvitse stressata. Kaikkein ihaninta on kun on tullut hankittua joululahjat ajoissa. Ei tarvitse kulkea kauppoilla ruuhkassa. Ja se, että olen ostanut suurimman osan verkkokaupoista.

Tämä syksy on mennyt hyvin ei ole tullut kärsittyä pimeydestä, vaikka olemme siinä vuoden pimeimmässä ajassa. On ollut hyvät säät ja aurinkoakin on nähty mielestäni poikkeuksen paljon. Ollaan pystytty liikkumaan hyvin eikä ole ollut liukaita. Tänäänkin sauvakävelimme 8 km.

Käsitöissä olen saanut valmiiksi toisen villapaidan itselleni. Se valmistui ylhäältä alas. Tosi mukava tehdä.

En ole tehnyt kuin koulussa villasukat itselleni, joten ajattelin neuloa itselleni polvipituiset kirjoneulesukat. Sitä ennen neulon yksinkertaisen slipoverin itselleni. Olen itsekäs ja ajattelen nyt itseäni, hih.

Tämän hetkisen koronatilanteen takia on joulusuunnitelmat epävarmat. Emme tiedä vielä millä kokoonpanolla tätä joulua vietetään. Suositus on, että vain 10 henkeä pienemmät ryhmät kokoontuvat tänä aikana. Meitä on 17 henkeä, joten tuntuu pahalta, että joudumme karsimaan ja se on vaikeaa. Emme kuitenkaan haluaisi joulua ihan kaksinkaan vietää. Saas nähdä!

Vielä on aikaa tilata tuotteita verkkokaupoista, jos et ole ehtinyt lahjoja hankkia. Itse ajattelin tilata itselleni pari äänikirjaa jouluksi. Tilasin jo itselleni Adlibriksestä Islantilaisia neuleita -kirjan. Sen ohjeella teen Säteelle ja Saralle riddarit.

– maija-

Laitan alle Elisa-kirjan verkkokaupan linkin, mistä löytyy ääni-ja e-kirjoja edullisesti.

kirja.elisa.fi

Adlibriksen verkkokauppaan pääset klikkaamalla alla olevaa banneria.

Lindexin sivuilta löydät naisten ja lasten muotivaatteita. Verkkokauppaan pääset alla olevaa banneria klikkaamalla.

Apua Joulun hankintoihin

Ajattelin koota postaukseen vinkkejä, mitkä voisivat hyödyttää myös sinua Jouluostoksia tehdessäsi. Nyt kun korona lisääntyy keskuudessamme ja ihmiskontakteja pitäisi välttää niin on keinoja millä niitä vähennetään helposti. Nyt korona-aikana on verkkokauppojen käyttö lisääntynyt huomattavasti. Itse olen niiden käyttäjä ja suosittelija. Suurimman osan joululahjoista tilasin verkkokaupoista. Minulla on joitakin kauppoja, mitä käytän erityisen paljon.

Jos on ongelmia mitä ostaa lahjaksi läheisille ja ystäville niin tässä on joitakin esimerkkejä. Ja nyt jos koskaan kannattaa tilata, sillä nyt on Black Week ja perjantaina Black friday. Silloin kaupoissa on paljon erilaisia alennuksia ja ne ovat tosi tuntuvia alennuksia. Kannatta tutustua tarjontaan useina päivinä, sillä alennukset vaihtelevat.

Esimerkiksi Elisa-kirjassa on valtavasti tarjouksena äänikirjoja ja e-kirjoja. Sieltä voi ostaa lahjakortin läheiselle niin hän voi vapaasti valita sen mitä haluaa kuunnella tai lukea.

Laitan tähän alle Elisa-kirjan linkin, mitä klikkaamalla pääset suoraan verkkokauppa

kirja.elisa.fi

Toinen mitä käytän on Adlibris. Sieltä saa kirjoja, äänikirjoja ja käsityölankoja. Laaja valikoima. Sieltä tilaan lankoja ja useasti myös käsityökirjoja. Adlibriksellä on paljon Black Friday-tarjouksia, mitkä kannattaa hyödyntää. Sieltä saa tilattua myös kirja uutuudet. Löytyy kirjoja niin aikuisille kuin lapsillekin. Kirja on hyvä lahja lapselle. Laitan tähän alle bannerin, mitä klikkaamalla pääset suoraan verkkokauppaan.

Jos sitten haluat muistaa läheistäsi tai ystävääsi pehmeällä paketilla, niin Lindexin verkkokauppa on ehdottomasti paikka, missä kannattaa vierailla. Sieltä löytyy niin naisten kuin lasten muotivaatteita. Tilasin sieltä kahdelle lapsenlapselleni yöpuvut joululahjaksi. Tässä myös sinne banneri. Klikkaamalla pääset suoraan ostoksille.

Toivottavasti vinkeistäni on hyötyä ja apua, jos vielä mietit mitä joululahjaksi ostaisit. Tosiaan pitkin Black Weekiä kannattaa vierailla sivuilla nimittäin alennukset tosi huomattavia.

Minulla on jo joululahjat paketeissa. Olen ostanut ne hyödyntäen verkkokauppoja ja ostanut ne pikkuhiljaa.

Tässä kuva viimeksi valmistamastani käsityöstä. Olen neulomassa itselleni villapaitaa, mikä neulotaan ylhäältä alas.

Sain jo tilauksen kuvan mukaisesta riddarista. Säde kävi ja ihastui ja haluaa sellaisen myös itselleen. Saas nähdä haluavatko toiset sisarukset myös. Hih…

Hyvää ja rauhallista joulun alus aikaa!

– maija –

Marraskuussa tapahtuu

Kulotiellä on ollut perusteellinen remontti kesäkuusta saakka. Sinne uusitaan putket. Se aiheutti meille tilanteen, että vesiputki meni tukkoon. Vesijohtoputket ovat alkuperäisiä eli kuusikymmentä luvulta. Sen takia me uusittiin myös Kulotieltä taloomme tulevat vesi- ja viemäriputket. Kuva on pihaltamme, kun kaivuri kaivaa 2,5 m syvää ojaa tiellemme. Nyt meillä on uusittu kaikki putket. Viisi vuotta sitten uusimme käyttövesi ja lämpövesiputket. On jotenkin turvallisempi elää.

Tänään on päivälleen 44 vuotta siitä kun menimme naimisiin. Se oli Svenka Dagen ja liputuspäivä. Aamupalan jälkeen lähdimme sauvakävelylle. Kävelimme 7,5 km. Sen jälkeen kävimme suihkussa. Oli tosi kaunis päivä lämmin ja aurinkoinen. Puolen päivän jälkeen lähdimme keskustaan lounaalle ja sen jälkeen ruokaostoksille. Poistullessamme kävimme leipomosta isänpäiväkakun. Sitten istahdimmekin kotimme sohvalle ja nautimme pari lasia punaviiniä ja keskustelimme näistä menneistä vuosista ja keskustelimme myös ajasta tästä eteenpäin. Totesimme molemmat, että olemme kasvaneet toisiimme kiinni. Olemme tosi tärkeitä toisillemme. Molemmat toivomme, että saisimme olla terveitä ja viettää vielä tällaista elämää vuosia.

Tässä ne sitten ovat ne tosi työläät tennarisukat, mitkä lapsenlapsemme Tähti toivoi joululahjaksi.

Nyt on tilanne, että olen saanut kaikki joululahjat neulottua ja virkattua ja voin keskittyä tekemään jotain itselleni. Aloitin neuloa itselleni Islantilaisneuletta Riddaria. Se neulotaan niin että alaosa ja hihat neulotaan ensin ja sen jälkeen ne yhdistetään yhdelle pyöröpuikolle. Sen jälkeen neulotaan kaarroke ja niin on villapaita valmis ja koko pusero ilman saumoja. Tosi kätevää.

Innostuin villapaidan neulomisesta niin, että etsin netistä ohjeen, miten villapaita neulotaan ylhäältä alas niin, ettei tule saumoja ollenkaan ja se on seuraava työni.

Ohessa kuva Kouvolassa sijaitsevasta Mielakanrinteestä. Mielakanrinteeseen maalattiin syyskuussa yli 400 metrin pituinen räsymatto. Kävimme kävelemässä sen. Hauska idea.

Kun muutimme Kouvolaan v.1985 niin ihastuimme kaupunkiin, kun täällä on niin hyvät urheilumahdollisuudet. On talvella hyvät hiihtomaastot ja ladut. Jos nyt olisi sitä lunta. Viime talvena ei voinut hiihtää kertaakaan, kun ei ollut lunta. Sitten täällä on on myös paljon luontopolkuja ja polkupyöräteitä.

Olemme kotiutuneet tänne täydellisesti ja täällä on hyvä asua. – maija –

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Kuulumisia

Artikkelikuvassani on parhaimmalta ystävältäni saatu himmeli. Pirjo toi meille kesällä, kun kävi meidän mökillä omatekemänsä himmelin. Ripustin sen kesästä huolimatta kotimme olohuoneen ikkunan lähelle kattoon. Se on ensimmäinen ”merkki” joulun lähestymisestä.

11-v lapsenlapsemme Tähti sanoi heti meidän heille saavuttuamme, että haluaa tulla jouluksi meille ja ettei joulu tunnu joululta muualla. Olin otettu, että olen saanut välitettyä sen joulun tunnelman. Ajatella , että hänkin ajattelee jo joulua, vaikka on vasta lokakuu.

Tämä alku syksy on mennyt joutuisasti. Ajatella, että on jo 22.10. Varmaan siksi se on mennyt niin nopeasti, että meillä on ollut paljon tapahtumia. Olimme muuttoapuna vanhimmalle tyttärellemme ja teimme omakotitalossa muuttosiivousta avuksi. Nyt he asuvat Joensuussa. Siivosimme naapurin vanhalle pariskunnalle heidän kotinsa. Olivat apuun tyytyväisiä niin että toivat kukan meille seuraavana päivänä. Innostuimme myös siivoamaan oman kotimme perustellisesti. Nyt on mukavaa kun on puhdasta!

Aika on myös mennyt nopeasti, kun minulla on niitä verkkokursseja kolme kappaletta ja sitten vielä neulon kaikkea vapaa-aikanani. Neuloin mieheni veljen tyttären kaksosille sukat ja postitin ne.

Viime perjantaina oli lapsia käymässä ja lastenlapsia tietty. Paistoimme ennen heidän tulemistaan litran taikinasta riisipyörösiä. Ne ovat lämpiminä tosi herkullisia.

Pullatkin pakastimessa alkavat olla vähissä, joten niitä pitäisi paistaa lähi aikoina. Pidän leipomisesta ja siitä, että teemme kotiaskareita yhdessä mieheni kanssa. Sillä tavalla työt ei tunnu liian raskaalta. Teemme melkein kaikki kotityöt yhdessä. Nautin niistä hetkistä.

Elämä on tällä hetkellä leppoisaa ja nautittavaa.

Sini halusi yli polven pituiset säärystimet, missä on pitsiä. Suunnittelin hänelle oheisen kuvan näköiset säärystimet. Vielä toinen on kesken.

Koronatilanne pahenee koko ajan, joten ehkä marraskuu on sitten kuukausi, mikä menee hitaasti. Pitänee rajoittaa ihmiskontakteja, ettei saisi tartuntaa. Marraskuu on muutenkin pimeä kuukausi, joten olenkohan sitten yhtä tyytyväinen silloin. Se jää nähtäväksi.

Nyt kun koronan takia on joutunut hieman miettimään kontakteja niin olen tilannut joululahjat melkein kaikki nettikaupoista. Se kun on vailla kontakteja tapahtuvaa kaupankäyntiä. Hyvää syksyn jatkoa kaikille! – maija-

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Lokakuisia ajatuksia

Mielessä pyörii monenlaisia ajatuksia. Nyt on ollut tosi ihana sää jo melkein pari viikkoa. Energiaakin on ollut tosi paljon. Mutta miten kauan riittää, kun tulee ne syksyn säät ja pimeys. Nyt on koronakin lisääntynyt joka puolella niin, ettei enää uskalla mennä oikein minnekkään. En todellakaan halua sitä tautia itselleni enkä läheisilleni. Tähän saakka on saanut elää melkein normaalisti.

Viime viikonloppuna Sara oli Huugo-pojan kanssa yökylässä. Seuraavan yön Huugo oli meillä yökylässä yksin. Ihanan valoisa ja energiaa puhkuva lapsi. Maanantaina lähdettiin retkelle mieheni kanssa meidän mökille Kiteelle. Mehän ollaan laitettu jo mökki talvikuntoon, mutta kun oli niin kaunis sää niin mieli teki lähteä sinne vaikka vain päiväselti. Oli aurinkoinen sää ja syksyn kaunis ruska. Kävimme mökille mentäessä Kesälahden Pivangassa syömässä. Siellä kun on niin hyvä ruoka. Emme olleet montaa tuntia mökillä. Meillä oli eväät mukana. Eikös retkellä kuulu aina olla eväät.

Tiistaina oli Neulekahvila. Meitä oli 17 henkilöä siellä. Oli taas niin ihanaa. Kahvilan vetäjä Marja-Leena kertoi taas niin hauskasti omasta elämästään ja siitä miten tapasi miehensä. Huumorin pilke silmäkulmassa. Kerrassaan hauska tapaus. Nyt en enää varmaankaan uskalla mennä enää Neulekahvilaankaan, kun korona riehuu joka puolella. Tiistai-iltana oli makramee kurssi etänä videon välityksellä ja keskiviikkona oli ruotsin ja saksan kurssi etänä.

Perjantaina tuli Sini Aapon ja Eelan kanssa päiväselti käymään meillä. Oltiin paljon ulkona sään suosiessa. On se vaan niin ihana tavata lapsia ja lapsenlapsia. He rikastuttavat elämäämme. Lauantaina oli Taikan 14v synttärit Mäntyharjulla. Suvin perheen muutto on parin viikon päästä. Me oltiin kaikki lapset ja lastenlapset koolla siellä. Meillä on noita synttäreitä melkein joka kuukausi ja kokoonnumme kaikki silloin yhteen.

Viereisessä kuvassa on neulomani karhu-tossut yhdelle vävyistäni. Osuvasti, kun hänen sukunimensä on Karhu.

Artikkeli-kuvassa on Adidas sukat meneillään miehelleni joululahjaksi. Olen tehnyt ja hankkinut jo suurimman osan joululahjoista ja paketoinut ne pikkuhiljaa. Saas nähdä pystytäänkö viettämään enää joulua yhdessä koronan takia. Ei uskalla edes ajatella.

Joulu kun merkitsee minulle niin paljon. Se on tarttunut myös lapsiimme ja Tähti 11v ilmoitti eilen kun mentiin Taikan synttäreille, että tulee meille jouluksi. Suvi kertoi, että Tähti jo ajattelee ja puhuu joulusta paljon.

Nyt ei ole mitään menoja ja vierailuja tiedossa. Pitää keskittyä noihin etäkursseihin ja liikkua mahdollisimman paljon ulkona. Tänä kesänä tuli pyöräiltyä 411 km.

Kaikkea hyvää teille kaikille lukijoilleni! – maija –

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Kiirettä pitää

Kun ajattelen aikaa eteenpäin niin mieleeni tulee pitkä, pimeä syksy ja talvi. Jotakin pitäisi keksiä, ettei iske kaamosmasennus. Nyt kun ei pääse matkustelemaankaan koronan takia. Ne matkaviikot katkaisivat kivasti syksyn ja sai auringonpaistetta. Niinpä keksin itselleni ohjelmaa niin paljon, etten ennätä ajatella pimeyttä tai muutakaan ikävää.

Maanantaina oli whatsapp kokous Makramee ryhmän kanssa. Tiistaina neulekahvila päivällä ja illalla Porin kansalaisopistossa Makrekurssi etänä. Keskiviikkona illalla ruotsin kurssi Oulun kansalaisopistossa etänä. Tänään paistan pullaa. Litran pullataikinasta pikku pullia. Iltapäivällä menen kampaajalle. Viikonloppuna tulee vieraita ja ensi viikolla alkaa saksan kurssi Sisä-Suomen kansalaisopistossa etänä. Joten ei paljoa ehdi murehtia.

26.9.20 tulee Huugo-poika yökylään meille. 3.10.20 on Taikan 14-v synttärit Mäntyharjulla. Hauska oli Taikan toivomat syntymäpäivälahjat. Taika astioita, itsepaistettuja riisipyörösiä ja kierrevihko. Ihana, että Taika muistaa edelleen paistamamme riisipyöröset. Täytyy toteuttaa Taikan toiveet.

Vanhin tytttäristämme Suvi muuttaa lokakuun lopulla perheensä kanssa Mäntyharjulta Joensuuhun. Välimatkamme lisääntyy huomattavasti. Kesällä, kun olemme mökillä niin välimatkamme on taas tunnin ajomatkan verran. Suvi on syntynyt Pohjois-Karjalan keskussairaalassa Joensuussa ja nyt hän muuttaa sen sairaalan viereen. Hauska sattuma.

Käsitöitä olen urakoinut parin viime viikon aikana. Neuloin kahdet lapaset ja nuo artikkelikuvassa olevat pitkä kirjoneulesukat.

Tällä hetkellä olen neulomassa karhutossuja yhdelle vävyistämme, jonka sukunimi on Karhu. Sukkiin tulee karhuolut tölkissä olevan näköinen karhun kuva.

Laitan tossuista kuvia, sitten kun saan valmiiksi.

On koronasta seurannut jotain hyvääkin. Nyt on netissä paljon kursseja, mitä voi suorittaa etänä kotoa käsin. Käsityökurssejakin on runsaasti. Olen aivan innoissani, kun nyt on mistä valita. Sellaista opiskelua olen jo vuodet odottanut, että sen voisi suorittaa lähtemättä kotoa mihinkään.

Kävin aiemmin syksyisin kansalaisopistossa opiskelemassa kieliä, mutta lopetin ne yleensä kesken. Meilltä on 2,5 km Kansalaisopistolle. Sillä matkalla jo ennätti kastua, jos satoi vettä ja autolla liikkuessa oli iltaisin jo niin pimeää, että ei oikein havainnut toisia liikkujia, jos oli märkää, kun valoja heijastui tienpinnasta. Nyt olen enemmänkin kuin tyytyväinen.

Joululahjoja olen jo tilannut nettikaupoista ja käärinyt jo paketeiksi. – Maija –

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan, mistä voit ostaa kirjoja ja käsityölankoja.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.

On ihan pakko kertoa

Pari viikkoa sitten heräsin yhden maissa yöllä. Menin alakertaan vessaan. Pysähdyin vessasta tullessa olohuoneen ovelle ja olin kuulevinani puhetta. Se ääni tuli mielestäni tv:stä – niin luulin. Tarkistin, että tv oli suljettu. Ihmettelin tovin, että miten se oli mahdollista. Totesin mielessäni, että olenkohan seonnut, kun kuulen omiani. Ajattelin herättää mieheni, mutta en sitten raaskinut. Aamulla kerroin miehelleni mitä olin kokenut yöllä. Hänkin sanoi, että eihän se ole mahdollista. Menimme yhdessä olohuoneeseen tv:n ääreen eikä mitään ääntä kuulunut. Olin kauhuissani, että nyt olen seonnut lopullisesti.

Sitten katseeni osui tv:n alla entisessä videonauhurin paikalla olevaan kelloradioon. Huomasin, että siinä oli ajan numeroiden jälkeen yksi pallukka, eli jokin toiminto oli päällä. Mieheni nosti kelloradion lähelle korvaansa ja sanoi, että se ääni tulee täältä. Hän sai selville, että herätystoiminto oli päällä ja herätys oli 0:56. Hän sai sen pois päältä ja ääni hävisi. Olin tosi helpottunut, kun syy löytyi ja että sittenkään en ole seonnut! Naurattaa näin jälkikäteen, miten huolissani olin ollut.

Viime kertaisesta postauksestani on tapahtunut paljon.

Sinin koira Vilho sairastui vakavasti ja Sini joutui viemään Vilho eutanaasia piikille. Se oli todella surullista. Tosin Vilho oli jo 15-vuotias, mutta elänyt terveen elämän. Siinä oli älykäs ja kiltti koira. Mielestäni Vilho oli maailman ihanin koira, niin poikkeuksellinen se oli. Jäi kova ikävä Vilhoa!

Tänään oli neulekahvila. Kävin siellä polkupyörälläni. Oli kaunis päivä ja aurinko paistoi. Iloinen olin, sillä minun silmäni eivät vuotaneet edes pyörällä ajaessa, joten Kuivien silmien omegat ovat tuoneet apua silmienvuoto ongelmiini. Kiitos Eija hyvästä vinkistä. Ne tosiaan tehosivat!

Huomenna lähdemme mökillemme viimeisen kerran tänä syksynä. Olemme siellä yötä ja laitamme mökin talviteloilleen. Se tietää taas haikeaa mieltä. Kesä oli hyvä ja oltiin melko paljon mökillä. Viime viikolla, kun olimme viikon mökillä, niin oli tosi hyvä sää koko ajan. Mökkikesästä jäi hyvä fiilis.

Artikkelikuvassa on nuottivillasukat, mitkä kun näin, niin heti tuli kummityttöni Sirpa mieleen. Hän soittaa harmonikkaa ja opettaa sen soittoa. Ne ovat kuin luodut Sirpalle. Neuloin ne hänelle ja pistin eilen postiin. Toivottavasti ovat sopivat.

Oikein hyvää syksyä teille kaikille! t. Maija

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.