Blogi

Liikettä niveliin


On ollut todella hyvät ulkoilusäät viime viikkoina. Ihana liikkua raikkaassa syyssäässä, kun ruska parhaimmillaan. Mekin kävimme koko viime viikon joka toinen päivä sauvakävelyllä sellaset 7-8 km kerrallaan. Pyöräilykilometrejä polkupyörääni on tänä kesänä kertynyt 504 km. Loppu viikolla ajattelin käydä vesijuoksussa uimahallissa. Hulavannettakin olen pyöritellyt päivittäin nyt kun lopulta saan sen pysymään lanteellani. On ollut tosi haastavaa oppia, kun se putoaa niin helposti alaspäin. Se painaa 1,2 kg.

Kasvatin mökkimme kasvimaalla punajuuria, mutta niitä tuli tosi vähän, en tiedä johtuiko se kuivuudesta. Joten ostimme Prismasta punajuuri pussin, ja keitimme punajuuret ja säilöimme ne etikka-mausteliemeen. Ne ovat paljon parempia kuin kaupasta ostetut säilötyt punajuuret. Sopivat niin hyvin esim laatikkoruokien lisukkeeksi. (kuva artikkelikuvana)

Alustin litran sämpylätaikinan ja teimme riisipyörylöitä. Ne ovat korvikkeena kun tekee mieli Kaarjalan piirakoita. Niitä on niin mukava syödä välipalaksi.

Nämä ovat myös käsitöitä, hih.

Olen aina ollut enemmän käsillätekijä kuin kirjatoukka.

Tässä ne nyt ovat. Vanhimman lapsenlapsemme Tuan tilaamat lapaset poikaystävälleen.

Seuraavaksi tarvii tilata alpakka-lankaa Sinin ja Saran jooga-sukkiin. Sillä välin kun odotan lankojen saapumista verkkokaupasta neulon itselleni tossut. Ne on niin mukavat vetäistä jalkoihin lämmittämään. Tossuja ajattelin neuloa myös ei nyt tämän joulun, vaan seuraavan joulun joululahjoiksi.

Ensi lauantaina tulevat Sinin lapset Aapo ja Eela ja Suvin lapset Tähti ja Taika meille ilahduttamaan meitä päiväksi.

Huomenna on taas neulekahvila. Ihanaa tavata taas käsitöitä tekeviä ihmisiä. Ne ovat luku sinänsä.

Tässä vieressä on valokuva mieheni ostamasta äitienpäiväruususta. Se talvehti talven talomme päädyssä. Edelleenkin se kukkii. Istutin tämänkin vuoden äitienpäiväruusun siihen viereen ja toivon kovasti, että ne molemmat kukat säilyisivät talven yli. Kohta nuokin ruusut ovat ovat entisiä , kun tulee pakkasöitä. Syksyn viimeiset kukat.

Alla oleviin verkkokauppoihin pääset klikkaamalla kuvaketta!

Kannattaa liikkua mahdollisimman paljon. Siitä saa hyvän mielen – elämän eliksiiriä jokaiseen päivään! t. Maija

Mainokset

Säikähdyksellä selvittiin

Todellakin säikäytti, kun meidän marraskuinen Madeiran matkamme meinasi peruuntua. Kun Thomas Cook meni konkurssiin olimme tilanteessa, että olisi pitänyt alkaa etsiä uutta matkaa. Mieheni oli luottavainen, että kaikki järjestyy. Minä panikoin. Niinhän siinä sitten kävi, ettemme heti alkaneet etsiä uutta matkaa vaan odottelimme sen viikon, kun tieto konkurssista tuli. Seurasimme uutisia ahkerasti. Niin sitä sitten ilmoitettiin, että Tjäreborg jatkaa toimintaansa ja kaikki matkat järjestyy. Huh helpotus!

Verantamme on nyt siirtynyt syksy/talveen. Laitamme syksyisin kanervat ja havunoksat verannan kukkalaatikoihin. Keväällä sitten puolestaan kukat. Olemme kokeilleet monia eri kukkia, mutta todenneet että pelargoniat viihtyvät ja kukkivat koko kesän. Ne ovat vanha kukkalaji ja sopii siis hyvin vanhaan omakotitaloomme.

Säde päivänhatut kukkivat vielä hyvin kukkapenkissämme. Kaikki muut ovat jo valmistautuneet tulevaan talveen. Nämä kukat ovat kukkineet jo kauan ja ovat siinä mielessä kiitollisia kukkia.

Mieheni tekee mielellään puutarhatöitä ja siistii ja valmistelee puutarhaamme talveen. Onneksi nyt ei enää

ole niin paljoa koivunlehtiä kuin vielä viisi vuotta sitten kun tontillamme kasvoi valtavankokoinen kaksihaarainen koivu. Voi sitä lehden paljoutta. Onneksi mieheni kaadatti sen pois. Muistona on valtava kanto.

Neuloin miehelleni uuden kaulaliinan ja samanlaisen kaulaliinan neuloin kohta viisi vuotta täyttävälle lapsenlapselleni Aapolle.

Sain kori tilauksia lisää lapsenlapsiltani. Tähti tilasi kaksi koria lisää ja vanhin lapsenlapseni Tua tilasi kaksi koria. Tua toivoi myös, että neuloisin hänen poikaystävälleen lapaset. Mitenkähän osaan neuloa niin isot lapaset?!

Sara ja Leevi muuttavat viikon päästä rivitalosta omakotitaloon. Kunhan saan mitat heidän vessasta, niin virkkaan sinne Saran toivoman maton. Olimme tiistaina hoitamassa Huugoa muutaman tunnin. On hän oikea veitikka. Niin suloinen.

Huomisaamuna lähdemme varhain kohti Kuopiota. Säteen ja Teemun valajuhlaan. Käymme siellä päiväselti. Aikamoinen ajourakka, mutta harvoin sitä tälläisiin juhliin pääsee. Toivottavasti ei satu mitään onnettomuuksia, kun lupasi niin huonoa säätä. Muistuu mieleeni Sinin tohtoriksi väittelytilaisuus; ostin uuden iPhonen ja laukun. Kun sitten ajoimme sen juhlapaikan parkkipaikalle niin nousin autosta ja menimme sisään. En huomannut, että uudesta laukustani oli pudonnut puhelimeni meidän auton alle. Sitten kun lähdimme juhlista niin mieheni peruutti ja ajoi samalla uuden iphoneni päälle. Se oli sitten entinen. Kyllä harmitti kauan. – maija –

Äksönia

Kodissamme leijuu pullantuoksu. Se on vastustamaton tuoksu. Paistoin litran pullataikinan. Panen pakastimeen suurimman osan pullista. Onpahan mistä ottaa kun alkaa mieli tehdä pullaa. Hassua miten jo perinteeksi on tullut että paistan pullaa sunnuntaisin.

Kävimme eilen päiväselti Kiteellä serkustapaamisessa. Olipa mukava nähdä serkkuja äidin puolelta. Hauskaa oli. Pistäydyimme myös mökillämme katsomassa, että kaikki on kunnossa. Pääsin tänä syksynä vähemmällä sen ikävän tunteen kanssa. Ehkä se että lähdimme Tukholman risteilylle auttoi ajatuksiani muualle.

Huomenna menen uimahalliin vesijuoksuun. Tänään harjoittelin hulavanteella. En vielä saa pyöritettyä montaa kertaa, mutta uskon, että senkin opin ajan myötä. Kuuntelin jo Ceekistä kertovan äänikirjan. Melkoista elämää jäi päällimmäiseksi tunteeksi kirjasta.

Kuvassa kiinanruusuni kukassa. Se on kukkinut jo monta kuukautta. Pari kukkaa kerrallaan. Harmi, että kukat kestävät niin vähän aikaa.

Meillä on tapahtumia tiedossa. Eilen Kiteellä, ensi viikon lauantaina Mäntyharjulla Taikan 13-v synttäreillä. 5.10. Kuopiossa Säteen ja Teemun lääkärinvala-juhlassa. 12.10. Saran ja Leevin muuttopuuhissa Lappeenrannassa. Ihana, että on mieluisia tapahtumia tiedossa niin tämä syksy menee nopeasti eikä ehdi miettiä syksyn pimeyttä. Ja ennen kuin täysin pimenee me lennämme aurinkoon.

Tänään iski paniikki, kun ajattelin miten lähellä joulu jo on. Tänään sovimme lasten kanssa että ostamme vain yhden joululahjan /aikuinenhlö, kun meitä on jo niin monta. Lapsille tietenkin ostamme useamman lahjan. Se helpotti mieltäni kummasti. Enää ei tarvitse panikoida. Neulomani ja virkkaamani joululahjat olen jo melkein kaikki paketoinut. Yksi pahvilaatikko on täysi paketeista. Minulla on käsitöissä meneillään kolmas solmio. Kun saan sen ja viimeisen valmiiksi niin tekemäni joululahjat ovat valmiit. Nyt voin unohtaa joulun joksikin aikaa.

Tästä pääset adlibriksen verkkokauppaan.


Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan

Hyvää syksyä teille kaikille! – maija –

Sadonkorjuu

On aika jo korjata pienestä kasvihuoneestamme satoa. Mini tomatit ovat olleet jo kypsiä muutaman viikon ja olemmekin poimineet niitä. Viinirypäleetkin ovat kypsiä ja tänään keräsin niitä syötäväksi. Niitä tulikin melko paljon tänä syksynä. Oma kasvattamia hedelmiä ja vihanneksia on turvallista syödä, sillä niissä ei ole torjunta-aineita eikä mitään muitakaan myrkkyjä.

Puolukoita emme myöskään saaneet mökiltä kuin kolme puolen litran rasiaa. Niinpä suuntasimme Kouvolan torille ja ostimme puolukoita 5 kg, joten nyt on mitä syödä. Puolukka on hyvää kaali-, makaroni- ja maksalaatikon kera.

Sain viime viikolla watsapp-viestin lapsenlapseltani Tähtiltä. Tähti toivoi, että virkkaisin korin hänelle. Mallin hän oli ottanut blogissani olevasta ontelokudekorista.

Olin tosi otettu ja iloinen, joten siirsin käsityöni syrjään ja aloin välittömästi virkata koria ja tässä kuvassa se nyt on.

Tässä on kuva myös ekasta solmiosta, mikä tulee vävylleni. Toinen on jo aloitettu. Vielä pitäisi neuloa kolme kappaletta.

Olen aina ollut käsillä tekijä ja lukeminen ei ole ikinä kiinnostanut. Niinpä ajattelin kokeilla ääni-kirjoja. Tilasin Adlibrikseltä kaksi ääni-kirjaa. Toinen kertoo Jari Henrik Tiihosesta ja toinen on ruotsinkielinen nimeltää Hon som måste dö.

Ajattelin että näin voisin saada kolme kärpästä yhdellä iskulla. Voisin tehdä käsitöitä, kuunnella kirjaa ja pitää ruotsinkielen taitojani yllä.

Artikkelikuvassa on kuva keittiömme ikkunasta. Nuo ruskeat kapat virkkasin muutama vuosi sitten. Mielestäni nuo astioiden kuvat sopivat hyvin keittiön ikkunaan. Näin sisustan kotiamme käsitöilläni.

Kävimme sauvakävelyllä metsässä. Siellä on niin rauhoittavaa olla. Siellä pitää olla hieman varovaisempi ettei kompastu puunjuuriin tai kiviin. Tulee yllättävän vähän liikuttua metsässä. Enemmän pitäisi. Sauvakävelemme yleensä polkupyöräteitä pitkin. Täytyykin ryhdistäytyä, kun syksy on hyvää aikaa liikkua siellä kun ei ole enää hyttysiä.

Taika lapsenlapseni täyttää tässä kuussa 13, joten ajattelin ostaa hänelle paidan Lindexiltä.

Kekkäleestä löydät runsaasti merkkivaatteita.

Adlibriksestä löydät kirjoja, käsityölankoja ja kirjoja. Sieltä ostin ne äänikirjatkin.

– Maija –TUNTEET PINNASSA

Se on taas se aika vuodesta, kun meidän mökkikausi päättyy. Se on joka syksyinen ikävän tunne, mikä valtaa mielialan. Tämä kesä oli poikkeuksellisen surkea keleiltään Pohjois-Karjalassa. Ihan niin kuin hyvitykseksi tämä viikko oli siellä tosi kesäinen ja lämmin. Lämmintä jäi sinne, kun lähdimme. Oli tosi haikeaa lähteä. Mutta sellaista elämä on tunteiden vuoristorataa.

Neulekahvila alkaa ylihuomenna. Sen alkua olen odottanut. Siitä tietää että syksy on alkanut. Syksyllä on myös virtaa aloittaa jotain uutta. Ajattelin ostaa uimalippuja ja aloittaa vesijuoksun säännöllisesti. Lähin uimahalli oli elokuun kiinni ja aukeaa 3.9., joten ostan heti ne liput. Tilasin myös hulavanteen, minkä avulla ajattelin treenata keskivartaloa. Eiköhän siinä ole jo tarpeeksi uutta.

Se suunnittelemamme kaupunkilomamatka Eurooppaan vaihtuikin risteilyksi Tukholmaan. Siitä on neljä vuotta kun viimeksi käytiin siellä. Mennään junalla Helsinkiin ja sieltä Oodi-kirjastoon. Tutustutaan siihen, kun se on ollut niin paljon mediassa. Sieltä sitten kävellään Silja Linen satamaan ja eikun risteilemään.

Omaa terveyttäkin pitää välillä kontroloida siispä tilasin ajan laboratorioon vuosikontrolliin. Tilasin myös ajan silmälääkärille ja yllätyksekseni Kotkan silmäsairaalasta soittivat, että laittavat kahden kuukauden sisällä kyynelkanaviini putket. Jospa siitä saisin avun näihin silmäongelmiini. Keväällähän mulle laitettiin ne testiputket, mutta nyt laitetaan ne oikeat.

Tekevälle sattuu. Neuloin ekan kravatin ja vasta sitten luin ohjeen tarkemmin. Se olisi pitänyt tehdä pienemmillä puikoilla, joten siitä tuli aavistuksen liian leveä, joten ei kun uutta aloittamaan. Nyt uusi tulee ohjeen mukainen. Laitan alle kuvan eteisen ikkunaverhoistani, mitkä virkkasin joitakin vuosia sitten. Olen sisustanut kotiamme käsitöilläni.

Tilasin Novitaknitsin verkkokaupasta 7-veikkaa, sillä aion tehdä isoäidinneliöillä liivin ja siihen sopivan hameen. Sain myös tilauksen Saralta ja Siniltä jooga-sukista, mutta ne neulon vasta myöhemmin.

Edelleen käydään sauvalenkeillä ja välillä pitkillä pyöräretkillä. Näin hoidamme kuntoamme ja se on meidän yhteinen harrastus.

Tästä pääset Kekälen verkkokauppaan ostoksille.
Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan ostoksille.

Värikästä syksyä! – maija –

ELÄMÄN ELIKSIIRIÄ

Osaankohan tarpeeksi arvostaa sitä, että saan elää maassa, missä on rauha. Ja että saan elää terveenä vailla kipuja. Perussairauksia on monta, mutta ne hoituvat lääkkeillä. Eli saan elää hyvää elämää.

Elämän eliksiiriä tuo hyvä parisuhde ja lapset ja lastenlapset. Samoin ystävät ovat tärkeitä. Ystävät, jotka ovat luotettavia ja hyväksyvät minut sellaisena kuin olen. Myös se, että saa sellaisen toimeentulon että jotenkin pärjää. Töissä ollessa tienasin hyvin, mutta käytinkin rahaa ihan turhaan ja sumeilematta. Nyt eläkkeellä toimeentulo on pienempää, mutta olen osannut suhteuttaa menot tuloihin. Ihan kaikkea ei tarvitse saada mitä haluaa.

Elämän eliksiiriä tuo myös se, että minulla on tarpeeksi aikaa harrastuksiini, mitä ovat tärkeimpinä käsityöt ja neulekahvila. Harrastuksiini sisältyy myös matkailu ja kesällä mökkeily.

Liikunta tuo myös hyvää mieltä. Sauvakävelen ja pyöräilen säännöllisesti. Aina ei huvittaisi lähteä, mutta kun saa itsestään irti niin jälkeenpäin on hyvä mieli ja hyvä kunto auttaa jaksamaan.

Joten elämän eliksiiriä voi kokea niin monesta asiasta!

Viereisessä kuvassa on ekan kravatin alku. Mielenkiintoista tehtävää. Kravatteja pitäisi neuloa 5 kpl.

Välkästyönä virkkaan muurarinlangasta tabletteja. Niitä pitäisi virkata kymmenisen kappaletta eri värisiä. Mallin otin Mary Oljen pitsikirjasta. Muokkasin mallia hiukan.

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan
Ja tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan

Adlibris on monipuolinen verkkokirjakauppa. Sieltä löydät myös käsityökirjat sekä käsityölangat. Paljon vaihtoehtoja.

Toivottavasti sinäkin löydät elämästäsi elämän eliksiiriä! -maija-

Syysunelmia

Se alkaa olla kesä tälläerää taputeltu! Luonto on saanut uusia värejä vihreän lisäksi – ruskean, keltaisen ja oranssin. Pelargoniat kukkivat vielä täysiään mökillä ja kotona.

Puna- ja mustaherukat on kerätty jo talteen ja pakastettu. Meillä on mökillä kasvimaa, missä kasvatamme perunaa, punajuurta ja sipulia. Peruna kasvoi tänä kesänä mökillä tosi hyvin. Olemme syöneet uusia perunoita harva se päivä. Vielä toivoisi, että olisi lämpimiä päiviä jotta voisimme olla vielä mökillä. Toivottavasti on lämmin ja pitkä syksy. Se kuittaisi paljon surkeaa kesäsäätä täällä Pohjois-Karjalassa.

Marraskuun Madeiran matkaan on vielä aikaa. Olisi kiva käydä vielä ennen sitä matkoilla. Ehkä jokin kaupunkiloma Euroopassa? Mikähän olisi sopiva kohde näin syksyllä? Pariisissa ja Roomassa ja Istanbulissa olemme käyneet. Toivoisin teiltä vinkkejä.

Ompelemani olohuoneen kapat ovat valmiit. Ompelin virkkaamani pitsit kapan alareunoihin kiinni. Silitin verhot ja ripustin ikkunoihin. Nämä ovat kesäverhot. Vaihdan ne talviverhoihin nyt syksyllä. Pitihän niitä nyt kokeilla ikkunaan. Kaivelin käsityöhuoneestani esille pyyheliinapeiton tekele. Kirjon siihen kuvan ja sitten ompelen. Kirjon vain kesäisin, kun se on niin tarkkaa työtä ja onnistuu parhaiten luonnonvalolla. En saa sitä nyt valmiiksi, vaan jätän lopun suosiolla ensi kesää odottamaan. Kun saan Säteen ison korin valmiiksi alan neuloa niitä kravatteja meidän perheen miehille joululahjaksi.

Käytän näitä verkkokauppoja ja ostan täältä pääosin kaikki vaatteeni. Tästä pääset sinäkin tekemään ostoksia.

Vinkkejä matkakohteista otan mielelläni vastaan. Ne voi laittaa kommenteihin tai sitten yhteydenottolomakkeella lähettää sähköpostiini.

Lämmintä syksyä toivotellen