Blogi

Hiljaiseloa

Tämä on ollut erikoista aikaa. Hiljaiseloa. Ihmiskontaktit on rajattu minimiin. Kaupoilla käymme vain kerran viikossa. Silti olemme saaneet ajan hyvin kulumaan. Nyt on ollut mainiot säät täällä Kouvolassa, joten olemme sauvakävelleet joka päivä eri mittaisia lenkkejä. Välillä kyllä on ikävä lapsia ja heidän perheitään. Pidämme yhteyttä kyllä videopuheluin ja whatsapp- viestein.

Tänään paistoin pullaa litran taikinan. Laitoimme suurimman osan pakastimeen. Mieheni paistoi viime viikolla porkkanarieskaa ja saaristolaisleipää. Minusta on niin ihanaa, kun hän on kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta. Ja ihana saada tuoretta, juuri paistettua.

Kotimme alkaa valmistautua pääsiäiseen. Kynttiläkruunuun on vaihdettu keltaiset kynttilät, ohranjyvät on laitettu itämään. Rairuohon sijaan päädyimme ohranjyviin tänä pääsiäisenä. Pajunkissoja pitäisi vielä hakea ojanpientareilta. Osa pääsiäisliinoista ja koristeista laitettu pöydille. Ensi viikolla siivoamme kodin ja sitten laitan loput liinat. Mämmiä ostamme tietty ja kananmunat kuuluvat pääsiäiseen. Tästä tulee erilainen pääsiäinen. Yleensä silloin käyvät lapset perheineen. Nyt on eri tilanne. Olemme kaksin koko pääsiäisen. Mahtaa tulla hiljaiset pyhät.

Ajattelemme jo kesää, joten laitoimme tomatin siemenet itämään ikkunalaudalle. Sitten kun ne ovat kasvaaneet tarpeeksi suuriksi ja on tarpeeksi lämmintä ulkona niin siirrämme ne kasvihuoneeseen. Tänä keväänä en laita punajuuria kasvimaahan ollenkaan, kun ne eivät kasva kunnolla. Mitenkähän meidän kukkapenkit ovat kärsineet talven lumen vähyydestä ja välillä tulleista pakkasista.

Minulla on monta käsityötä meneillään. Aloitin uutena olohuoneen ikkunoihin verhokappojen virkkauksen. Ne muodostuvat viereisen kuvan mukaisista kapeista kaitaleista vaakatasossa, mitkä virkataan yhteen.

Olen virkannut sitä pyöreää mattoa aina välillä. Mieleni pursuaa erilaisista käsityöideoista, mutta täytyy hillitä itseäni, etten aloita liian monta työtä ja että aloitetut tulevat tehdyiksi myös.

Onneksi on käsityöharrastus. Se on hyvää ajankulua ja että saan toteuttaa itseäni. Tilasin elisa-kirjalta äänikirjan. Miika Nousiaisen juurihoito. Sen parissa myös aika kuluu huomaamatta. – maija –

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Elämää tämäkin

Sain mieheltäni naistenpäiväkukat, mitkä kukkii vielä täysiään, vaikka on jo 17.3. Sanotaan, että ne on rakkaudella annettu, kun ne kestää pitkään. Olen niin kiitollinen, että minulla on ihana aviomies. Hän osaa aina yllättää minut monin tavoin. Uskomaton mies.

Elämä on pistetty uusiksi. Budapestin matka peruuntui. Samoin Huugon 2-v synttärit ja Tähtin 11-v synttärit peruuntuivat. Neulekahvila peruuntui myös. Nyt pyöritään pienissä ympyröissä. Onneksi sauvakävelyä ei ole kielletty. Nytkin aamulla kävimme kävelemässä 7 km. Vain ruokaostoksilla käydään joten tosi pienet piirit. Tätä pitäisi jaksaa useamman kuukauden. Minulla on onneksi käsitytöt, millä saan aikani kulumaan. Mieheni kävi itselleen kirjoja kirjastosta, että on luettavaa joksikin aikaa. Olemme onneksi koti-ihmisiä ja viihdymme kotona. Se auttaa varmaankin asiassa. Hyväksyn tilanteen mukisematta, sillä en haluaisi tartuntaa. Vielä en tiedä yhtään tartuntaa lähisuvussani. Huomenna pitäisi käydä ruokaostoksilla. Saas nähdä onko enää mitään ostettavaa, kun ihmiset hamstraavat kaikkea. Tarvitsee ostaa hieman enemmän ruokaa, ettei tarvitsisi niin usein käydä kaupoille, sillä siellä se riski tartunnasta piilee. Nyt on hyvä tehdä ostoksia verkkokaupoista.

Aloitin virkata pyöreää mattoa käsityöhuoneen pöydän alle. Siinä riittää työtä, sillä ajatus on tehdä melko suuri. Olen myös aloittanut kapan virkkauksen keittiön ikkunaan. Samoin meneillään on myös peitto virkatuista kuusikulmioista.

Vielä pitäisi neuloa yhdet joulusukat ja yhdet jooga-sukat. Joten tekemistä riittää useammaksi kuukaudeksi.

On suuri etuoikeus ”omistaa” suuri perhe. Nytkin vaikka on syytä vähentää fyysisiä tapaamisia yhteydenpito sujuu. Whatsapp-viestit sinkoilevat ja puhelin kilahtelee mukavasti. Ei tarvitse tuntea itseään yksinäiseksi. -maija-

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan. Lindexillä alkoi Mid Season sale ja tuotteita jopa 50% alennuksella.

Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan. Kekäleellä nyt kaikki normaalihintaiset tuotteet -15% koodilla KEVÄT15.

Ja tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Vaakalaudalla

Meillä oli suunniteltu matka Budapestiin huhtikuussa, mutta nyt näyttää siltä, ettemme uskalla lähteä sinne korona-viruksen takia. Emme tieten tahtoen tahdo saada tartuntaa ja jos se jotenkin on estettävissä. Olemme suunnitellut sitä matkaa jo kauan ja kun nyt pääsee Lappeenrannasta suoraan sinne. No täytyy siirtää myöhemmäksi ajankohdaksi. Seuraamme tilannetta.

Meillä on ollut viikko niin rauhallista, ettei ihan äsken ole ollut. Olimme kahden ja teimme kotiaskareita. Kävimme toki sauvakävelyllä joka toinen päivä. Maanantaina tuli vanhimman tyttäremme nuorin tytär; kohta 11 vuotta täyttävä Tähti-tyttö yökylään mummilaan. Heillä on hiihtoloma Joensuussa paraikaa. Tähti tuli junalla Mäntyharjulta. Oli tosi mukava viettää laatuaikaa lapsenlapsen kanssa. Katselimme tabletilta Super Nanny suomi jaksoja muunmuassa. Olin katsonut vain englantilaista vastaavaa sarjaa, mikä tuli tv:stä vuosia sitten. Jätin tällä kertaa neulekahvilan väliin.

Rauhaisa jakso loppuu lauantaina ja ensi viikolle on taas joka päivälle ohjelmaa. Nautin siitä, että on vaihtelua elämässä. Niistä rauhallisista hetkistä osaa sitten ottaa kaiken irti.

Nyt on yhdet jooga-sukat valmiit ja toiset puolessa välissä ja joulusukista on toinen valmis. Ennätin välissä neuloa hiuspannan Saralle. Vielä pitäisi tehdä toinen joulusukka ja jooga-sukka valmiiksi ja Saralle pipo ja lapaset. Säteelle joulusukat ja Taikalle polvipituiset kirjoneulesukat.

Sitten sisustan kotiamme. Ajattelin virkata keittiönikkunaan uuden verhokappan. Olen myös suunnitellut alkavani virkata pyöreää mattoa käsityöhuoneen pöydän alle. Tarvikkeet ovat jo valmiina. Ostin käsityöhuoneeseen käytetyn lasivitriinin. Nyt huone on hyvässä järjestyksessä. Kangaspuista luopumisen jälkeen huone näyttää tilavalta.

Ulkona tuulee ja sataa lunta, miten ihana olla kotona lämpimässä… – maija –

Tästä pääset Adlibriksen verkkosivuille.

Kevättä kohti

Eipä uskoisi, että on jo melkein helmikuun puoliväli, kun katsoo ikkunasta ulos. Millainenhan kevät ja kesä on? Matkamme sujui hyvin ja oli virkistävä. Nyt jaksaa nämä harmaatkin päivät. Artikkelikuvassa papaijaa kasvamassa.

Tässä todiste, että on Kouvolassakin ollut lunta, mutta vain pari viikkoa. Tällä hetkellä ei lunta paljoa ole.

Onneksi näihin harmaisiin päiviin on mukaviakin asioita mahtunut ja vaihtelua sopivasti. Viime lauantaina kävi Sara perheineen. Tiistaina pidin neljän hengen neulekahvilan kotona ja heti sen jälkeen mentiin Lahteen hoitamaan Aapoa ja Eelaa. Keskiviikkona oli hammaslääkäri, mitä minä pelkään kuollakseni. Onneksi hammaslääkäri ei löytänyt kuin yhden pienen reiän, vaikka edellisestä käynnistä olikin useampi vuosi. Tänään torstaina paistoimme riisipyörösiä ja illalla tulee Säde käymään. Huomenna menemme auttamaan Sädettä siivuouksessa, kun Säde huolehti lumenkolaamisesta ja kukkien kastelusta matkamme aikana. Sitten iltapäivällä tulee Sini lapsineen yökylään. Nämä kaikki on mukavaa toimintaa ja piristystä arkeemme.

Olen myynyt facebookissa ryhmissä ylimääräisiä lankoja ja muuta itselle tarpeetonta. Sain niiden kangaspuiden hävityksen jälkeen oikean hävitys puuskan. Siivosimme kirjahyllystämme paljon kirjoja ja muuta tavaraa. Siihen siivous vimmaan liittyy myös tavaroiden myynti.

Käsitöissä lopulta pääsin neulomaan kuvassa olevaa jooga-sukkaa. Kahdet jooga-sukat pitäisi neuloa. Kolmet polvipituiset kirjoneulesukat, myssy ja lapaset on tilattu. Sitten neulon uudet kaulurit Aapolle ja Eelalle, kun edelliset neuloin nalle-langasta ja se kutittaa. Joten seuraavat neulon merinovillasta, mikä ei varmasti kutita. Huugolle jo neuloin sellaisen kaulurin. Opettelin silmukoiden jäljentämistä. En oikein onnistunut ja olin kiukkuinen itselleni. Se vaatii harjoittelemista. Ajattelin että neuloisin adidas-sukkia ja niihin sitten silmukoisin adidaksen logon. Saas nähdä ….

Neulon nyt jo ensi jouluksi, sillä on paljon mukavampaa neuloa talvella villalangasta ja sitten kesällä virkata ja kirjoa. Ensi tiistaina on taas neulekahvila. Ajattelin viedä sinne melko uusia itselleni tarpeettomia käsityölehtiä. Niitä voi ottaa kuka haluaa.

Tilasin itselleni uudet silmälasit ja niiden pitäisi tulla ensi viikolla. Jännää. Sitten minulla on varalasit, jos toisille sattuu jotakin.

Tämä kaikki edellinen on suuri osa perusarkeamme. Arki on itseasiassa ihan mukavaa.

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan. Sieltä löydät kirjojen lisäksi myös langat.

Kekäleellä on alkanut 1/2 Hintapäivät. Kauden muotia puoleen hintaan. Hintapäivät jatkuvat sunnuntaihin 16.2.20 saakka. Tästä pääset verkkokauppaan.

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan.

Hyvää Ystävän-päivää teille kaikille! – maija –

Tammikuussa tapahtunutta

Hups, siitä onkin aikaa kun viimeksi postasin. Tammikuu alkaa olla lopuillaan. Elämämme on ollut perusarkea. Siihen on sisältynyt sauvakävelyä, lastemme vierailuja, käsitöitä, siivousta, kaupassa käyntiä jne. Sara, Leevi ja Huugo kävivät viime sunnuntaina ja Säde eilisiltana ja nyt viikonloppuna tulee Sini lapsineen. Nautimme heidän vierailustaan.

Neulekahvila oli tiistaina. Meitä oli yli 30 henkeä siellä. Se on kasvattanut suosiotaan, eikä ihme! Siellä on aina niin rento ja voimaannuttava ilmapiiri. Päätin, että pidän 11.2.20 kodissani neljän hengen neulekahvilan. Mieheni pisti vanhat kangaspuuni polttopuuksi toiveestani, sillä ne olivat niin vanhat ettei kannattanut myydä. Myin sen sijaan pöytäkangaspuuni. Nyt on tilaa pitää pientä neulekahvilaa käsityöhuoneessani. Sain muutenkin inspiraation käydä läpi siellä olevia tavaroitani ja myydä tarpeettomat. Jotenkin oli kerääntynyt paljon joutavaa tavaraa.

Neuloin myytäväksi vieressä olevan tuubihuivin. Tummansininen, missä on sinisiä paljetteja siellä täällä. Mahtuu kaksi kertaa kaulan ympäri.

Neuloin Saralle ja kummitytöllemme Satulle artikkelikuvassa olevat pitkät kirjoneulesukat. On kiva antaa itse tehtyä.

Käsitöissä on meneillään Saran tilaamat kolme ontelokudekoria ja vessanmatto. Joudun neulomaan Tähtille uudet säärystimet, kun ne ennen joulua tehdyt olivat hiukan liian pienet. No ei se haittaa ne on nopea neuloa. Ehkä otan neuleen mukaan, kun tiistaina lennämme Teneriffan eteläosaan viikoksi.

Tämä talvi on ollut säiden suhteen tosi poikkeuksellinen täällä Etelä-Suomessa. Lunta ei ole ollut juuri ollenkaan. Nyt parin päivän aikana on satanut lunta muutaman sentin ja luvassa on lähipäivinä muutama sentti lisää. Olemme voineet sauvakävellä ihan normaalisti eikä ole tarvinnut pelätä liukastumista, kun on tiet ovat olleet sulat. Jokohan se nyt lopulta tulee talvi tänne eteläänkin. Pidän talvesta, vaikka se aiheuttaakin ongelmia ulkona liikkumiseen. Pakkanen ja puhdas lumi ja ne lumiset maisemat ovat niin kauniita. Mutta talvi voisi olla siihen aikaan kuin mitä se ennen oli joulu-maaliskuussa. Mitähän nämä säät aiheuttavat kukkapenkeillemme. Montakohan kasvia siellä on keväällä jäljellä? Saas nähdä.

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Tällaista tällä erää. – maija-

Uusi vuosi 2020

Niin se vain joulu meni. Joulumme oli tosi ihana. Kaikki meni niin kuin oli suunniteltu. Meillä oli paljon läheisiämme koko joulun. Aivan ihanaa oli, kun meillä on piano niin Säde ja Sara soittivat joululaluluja ja yhdessä lauloimme. Se on asia, mikä tuo joulutunnelmaa. Kotimme on jouluasussaan loppiaiseen asti. Loppiaisen jälkeen siivoamme ja viemme joulukuusen ulos. Raivaamme kaikki joulukoristeet pois ja liinat menee pesuun.

Uutena vuotena emme tehneet mitään erikoista, söimme perinteisiä uudenvuoden ruokia, kuten nakkeja ja spagettia ja perunasalaatti ja maistoimme glögiä. Kävimme ajoissa nukkumaan. Tosin ei se uni tullut helposti, kun meidän alueella ammutaan tosi paljon raketteja ihan joka puolella. Onneksi oli aamulla mahdollisuus nukkua pitkään. Olimme pari päivää hoitamassa Huugoa (1vuosi ja 9 kk) Lappeenrannassa. Huugo on tosi ihana pieni poika, joka tykkää lauluista.

Käsitöissä pidin pientä taukoa. Tosin ennätin kuitenkin tekemään jotakin. Tein kahdet junasukat ja nyt ovat meneillään alla olevassa kuvassa näkyvät pitkät villasukat. Tänä vuonna ei minun tarvitse tehdä läheisilleni niin paljoa neuloen. Kun jouluna läheiseni availivat lahjapakettejaan ja sovittelivat tekemiäni asusteita, niin järkytyin miten paljon olin tehnyt vuoden aikana. Oli pitkiä villasukkia, myssyjä, lapasia, tavallisia sukkia ja tuubihuiveja, poncho jne.

Pikku hiljaa alamme siirtyä normaaliin arkeen. 7.1. tiistaina alkaa taas neulekahvila. Sitä olen odottanut. Minulle tuli ennen joulua kuuden viikon tauko neulekahvilasta, kun olimme matkoilla ja olin Kotkassa missä laitettiin ne tulpat kyynelkanaviin. Nyt olen pitänyt niitä jo jokin aikaa, mutta mitään apua en ole saanut niistä, päinvastoin silmäni vuotavat nyt myös sisällä. Täytyy soittaa, että poistavat ne. Joten ei auta kuin kärsiä. Kun olimme Madeiralla kaksi viikkoa ei silmäni vuotaneet lainkaan. Olin niin iloinen ja nautin liikunnasta ulkona.

Aloin tehdä itselleni noita kuvassa olevia kirjoneulesukkia, mutta totesin, että ne ovat auttamattoman kapeat jalkaani. Teen ne valmiiksi ja annan jollekin. Teen uudet samanlaiset, mutta paksummilla puikoilla niin että saan niistä väljemmät.

Nyt sitä voi sitten alkaa odottaa sitä kevättä ja valoa. On ollut niin pimeää ja mustaa koko syksyn ja talven.

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan. Sieltä voi ostaa myös lankoja.

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan.

Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan. Tuotteita 50% alennuksella.

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA! – maija –

Kotimme pukeutui Jouluun

Joulu on jo ovella ja jouluvalmistelut sujuvat aikataulussa. Tähän asti tehdyt: Jouluverhot ikkunoissa, taatelikakku paistettu, piparit ja joulutortut paistettu sekä 101 karjanapiirakkaa paistettu. Joulukuusi hankittu, joulusiivous tehty. Olohuoneen sohvatyynyt saaneet jouluiset päälliset, pölyt pyyhitty ja joululiinat ja joulukoristeet on laitettu paikoilleen ja joulumatot ovat jo puhtailla lattioilla. Joulukinkku, karjalanpaistilihat ostettu sekä tarvikkeet laatikkoruokiin.

Jouluvalmistelut etenevät kuten on suunniteltu. Keskiviikkona käymme tekemässä joulusiivouksen naapurin iäkkäälle pariskunnalle. Perjantaina menemme hoitamaan Aapoa ja Eelaa Lahteen. Sitten sunnuntaina alamme valmistaa joululaatikkoruokia niin niitä ei sitten tarvitse pakastaa. Teemme porkkana-, lanttu-bataattilaatikkoa, punajuurilaatikkoa ja imellettyä perunalaatikkoa.

Sunnuntaina käytiin laulamassa Kauneimmat Joululaulut lähikirkossa. Se kuuluu meidän perinteisiin. Se korottaa joulutunnelmaa.

Jouluaattona meitä on minun ja mieheni lisäksi lapsemme Säde ja Sini kahden lapsensa kanssa. Mutta joulupäivänä olemme kaikki 17 henkeä koolla.

Joululahjathan on jo syksyllä hankittu ja paketoitu. Olen saanut näin fiilisteltyä joulua pitkin syksyä.

Käsitöissä olen neulomassa mieheni veljen tyttären tuleville kaksosille junasukkia merinovilla-langasta. Välkästyönä virkkaan joululiinaa.

Olemme mieheni kanssa Pohjois-Karjalasta. Pyrimme viettämään ja valmistamaan sellaisen joulun kuin mitä meillä lapsena ovat joulut olleet.

Hyvää Joulua teille kaikille! – maija –

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan

Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan