Blogi

Ja vaihteeksi matkailusta
Yllä olevan näköinen maisema jäi meidän kotiimme 5.2.19, kun lähdimme matkoille. Saman päivän aikana maisema vaihtui seuraavanlaiseen näkymään. UNADJUSTEDNONRAW_thumb_dbf.jpgEli tulimme tänne Teneriffan eteläosaan, De las Americansiin. Sen verran ollaan Suomen säätiedotuksia seurattu, että tiedetään siellä olevan pakkasmittari plussan puolella. Eli voimme vain valokuvista ihastella sitä satumaista maisemaa mikä jäi kotimaahan.

Olemme nyt kolmatta kertaa Teneriffalla. Ensimäisen kerran oltiin pohjois-osassa Puerto de la Gruzissa ja nyt toistamiseen täällä etelä osassa. Samassa paikassa ja samassa hotellissa. Päädyimme tänne siksi, koska tämä paikka on lämmin ja aurinkoinen melko takuuvarmasti myös talvella. Edellinen positiivinen kokemus sai palaamaan. Hotelli on neljän tähden hotelli ja K18. Hotelli Sunprime Ocean Wiew on siisti ja rauhallinen. Ruoka hyvää ja monipuolista.

Viime kerralla vuosi sitten kävimme Teide-vuorella, mikä on yksi tärkeimmistä saaren nähtävyyksistä. On Loro Park-eläinpuisto, mahdollisuus käydä sukellusveneellä tutustumassa meren elämään. Saarelta voi vuokrata auton ja tutustua omatoimisesti saaren eri kohteisiin. Tällä reissulla tutustuimme länsiosaan saarta. Postaukseni ihan alla on mahdollisuus laittaa kommentteja. Olisi mukava kuulla kokemuksistasi Teneriffasta.

Mikä ilo on myös joka päivä tehdä sellaset 7-8 km kävelylenkkejä ilman että silmät vuotaa. Kotona kun ei voi olla ulkona montakaan minuttia etteivätkö silmäni tulvi. Toivottavasti saan avun maaliskuussa kun kyynelkanaviini laitetaan tulpat. Painokin on nousut ihan vaan sen takia, että ei ole tehnyt mieli mennä ulos. Sen verran ärsyttävästä asiasta on kyse. Tiedän etten ole ainoa joka kärsii tästä vaivasta. Silmälääkärin ohjeen mukaan olen laittanut silmätippoja 5 kertaa päivässä, mutta se ei ole tuonut apua.

On mukava olla matkoilla vailla huolia ja siitä pitää huolen Verisuren hälytysjärjestelmä.

 

 

Lindexin ja Kekäleen verkkokauppoihin pääset shoppailemaan alla olevista bannereista. Jos arvostat pukeutumisessa laatua, niin silloin kekäle.fi on osoite!

 

Muista kommentoida. Linkin siihen löydät ihan sivun alla. -maija-

Mainokset

Nautinnollista aikaa
Auringonpaistetta, paljon puhdasta valkoista lunta. Minä niin nautin. Tämä talvi on ollut minulle toiveiden täyttymys. Nyt kyllä kerron sellaista, mikä voi jakaa mielipiteitä. Varmaan suurin osa suomalaisista pitää enemmän kesästä. Minulla on ongelmia näiden silmien takia, kun ne vuotavat jos menen ulos, joten en pääse paljoa nauttimaan ulkoilmasta, mutta nautinto on myös kun on niin valoisaa. Se pitkä pimeä kausi on ohi. Minun kyynelkanavani putkitettaan kevään aikana, joten toiveita on että pääsen liikkumaan ulkona normaalisti. img_0210 Tässä yksi toteuttamani joululahja. Minulla on valmiina jo kolme tuubihuivia, kolme pipoa ja kahdet lapaset ensi jouluksi. Seuraavaksi alan neuloa polvipituisia sukkia. Minulla on tällä hetkellä tosi paljon ideoita jo kevät-kesä käsityöksi. Ajattelin toteuttaa pyöreän maton. Lopputulos näyttää kuin olisi kudottu. Ikkunaverhoja on suunnitteilla virkkaamalla keittiöön ja olohuoneeseen kapat ompelemalla ja virkkaamalla pitsi reunaan, sekä kirjon myös. En ole koskaan harrastanut kankaanpainantaa, mutta nyt helmikuussa pääsen kokeilemaan myös sitä. Käyn Taitokymenlaakson kurssilla oppimassa. Olen niin iloinen, kun sain uuden ystävän tästä naapurista. Hän on myös intohimoinen käsityöntekijä. Jesss………….!!!!! Saan hänet mukaan kankaanpainantaan. Tilasin neljä puseroa itselleni Lindexiltä. Lindeksillä on vielä muutama päivä 31.1.2019 asti välipäivien tarjous, mikä on vain netti tarjous eli ale 50%. Tästä pääset tutustumaan myös Kekäleen tarjontaan. Liike suomalainen ja panostaan laadukkaisiin vaatteisiin. Pitäisi alkaa pakata, kun talven etelänmatka odottaa. Toivottavasti säät suosivat. Elän elämäni parasta aikaa. Minulla on ystäviä, jotka ovat tärkeitä, ihana mies, ihana iso perhe. Koti, missä viihdyn. Minulla on aikaa panostaa harrastuksiini. Ei ole mitään paineita. Minulla on monta asiaa, mitkä saavat minut onnelliseksi. Ajattele positiivisesti! – maija –

Talven tunnelmia

Talven selkä melkein taitettu. Luonto on kaunis, kun on paljon lunta. Pidän talvesta siis siitä että on kunnon talvi. Inhoan loskakelejä. Joten tämä talvi on ollut mieleiseni. Talvi tuli melkein kerralla.

Minä vaan en pysty olemaan paljon ulkona, jos tuulee tai on pakkasta. Minulla on rutikuivat silmät ja ne vuotaa heti kun menen ulos. Kävin kesäkuussa Kotkassa silmäpoliklinikalla ja sain ohjeen että pitäisi laittaa silmätippoja viidesti päivässä. Nekään eivät auta silmien vuotamiseen. Keksin kuitenkin keinon, että jos löydän sellaiset urheilulasit, mitkä ovat niin tiiviit ettei sinne ilma pääse, niin siinä minulle ratkaisu. Ei kun laseja etsimään.

Artikkelikuvassa on käsitöitäni, mitkä olen jo tehnyt ensi joulua varten. Nyt talvella kiinnostaa neuloa ja virkata villalangasta. Kesällä teen sitten enemmän puuvillalangasta ja kirjon. Enää en jätä lahjojen tekoa pelkästään syksyyn, sillä muuten saan pahan stressin, että ennätänkö tehdä kaikki ajoissa. Tuo tuubihuivin virkkausmalli on koukuttava. Yksinkertainen ja nopea.

Olen myös tänä talvena ajatellut myös paljon vaatehankintoja. Nykyisin, kun tehdään paljon melkein kertakäyttövaatteita. Jos hankkisi vaatteita, mitkä olisivat ajattomia ja laadukkaita, mitä voisi pitää kauemmin.Samalla olisin osaltani vaikuttamassa jätteiden muodostumiseen. Ja näin osaltani vaikuttamassa ilmastonlämpenemiseen. Me mieheni kanssa kierrätämme melkein kaiken mahdollisen.

Löysin mieleiseni kaupan, mikä on suomalainen ja vaatimukseni täyttävä. Se kauppa on Kekäle. 

Tässä alla on tietoa Kekäleestä:

Kekäle on kotimainen vaatekauppa, jolla on historiaa jo yli 60 vuotta. Nykyisin yrityksen johdossa on kolmas sukupolvi, jonka myötä tavoittelemme kasvua ja kehitämme tekemistämme aktiivisesti. Verkkokauppamme https://www.kekale.fi palvelee valtakunnallisesti. Lisäksi 9 myymäläämme löytyvät seuraavista kaupungeista: Joensuu, Kitee, Tampere, Jyväskylä, Lappeenranta, Lahti (Trio), Mikkeli, Raisio (Mylly) ja Vantaa (Jumbo). Tarjoamme pukeutumisen iloa, vaatteissa viihtymistä ja osaavaa asiakaspalvelua. Sanomme ei kertakäyttömuodille ja haluamme tarjota asiakkaillemme tyyliä ja laatua joka kestää käyttöä ja täten aikaa. Ajattelemme, että ihmisen ei ole tarkoitus muuttua muodin mukana, vaan vaihtuvat trendit voi sovittaa itselleen mieluisaan pukeutumiseen. Haluamme auttaa jokaista kokoon, ikään tai persoonaan katsomatta, löytämään oman tyylinsä mukaisia vaatteita, joissa he tuntevat olonsa mukavaksi ja joissa he viihtyvät. Valikoimastamme löytyy yli 100 kotimaista ja kansainvälistä brändiä naisille, miehille ja lapsille. Esimerkkeinä mm. Balmuir, Boss, Canada Goose, Calvin Klein Jeans, Freequent, Gant, Gerry Weber, Guess, J. Lindeberg, Mos Mosh, Object, Only, Parajumpers, Ril’s, Ted Baker, Tiger of Sweden, Tommy Hilfiger, Sand, Turo, Vero Moda ja Vila.

Sinulla on mahdollisuus tutustua yllä olevasta bannnerista kyseiseen kauppaan. Kannattaa tutustua.

Sivun alla on mahdollisuutesi kirjoittaa kommenttieja, joten toivon Sinun laittavan mielipiteitäsi ja ajatuksiasi. – maija –

Uusi vuosi uudet kujeet
Vuosi vaihtui leppoisasti. Kokoonnuimme vanhimman tyttären luo Mäntyharjulle uudenvuodenaattona. Lähdimme melko varhain sieltä kotiin nukkumaan. Joten ei paljoa juhlittu ja vuosi vaihtui siitä huolimatta. Mitään uudenvuodenlupauksia en tehnyt.

Artikkelikuvana on virkkaamani nessupiilo. Ne ovat olleet v. 2018 hittituote käsitöissä. Aion antaa sen lahjaksi entiselle koulukaverilleni. Tapasin hänet tyttären tyttäreni joulujuhlassa Lahdessa. Olimme tavanneet viimeksi vuonna 1975. Täytyy myöntää että me molemmat olimme muuttuneet siitä ajasta. Emme olisi tunnistaneet toisiamme, jos olisimme tulleet kadulla vastaan. Siellä sovimme että tapaamme tammikuussa paremmalla ajalla. Hän yllätti jouluna pienellä lahjalla ja ihanalla joulukortilla.

Vaikka niin vakuuttelin, että en enää tee käsitöitä ennen joulua, niin enhän malttanut olla tekemättä. Virkkasin yllä olevan tuolin suojuksen kolmessa päivässä. Maltoin toki olla joulunpyhät ilman käsityön tekoa. Mutta heti kun saavuimme arkeen oli minulla jo täysi höyry päällä. Parhaillaan virkkaan kaulaliinaa Sini tyttärellemme. Olen niin iloinen, että käyttävät tekemiäni käsitöitä ja arvostavat niitä.

Tammikuun 8 pv alkaa neulekahvila, minkä alkua kovasti odotan. Huomenna ilmoittaudun kuukauden kestävälle käsityökurssille kansalaisopistoon. Siellä tehdään kankaanpainantaa ja työstetään kangasta edelleen kirjomalla. Kankaanpainantaa en ole aiemmin harrastanut ja kirjontakin on jäänyt melko vähälle. Se kurssi alkaa 23.1.

29.1. alkaa Muutos lautasella-projekti. Se kestää puoli vuotta. Se on Kilpirauhasliiton järjestämä terveellisiin ruokailutottumuksiin neuvova ryhmä. Siinä otetaan valokuvia ruoka-annoksista ja lähetetään ryhmäläisille ja ohjaajille. Videoneuvottelun pidämme noin joka toinen kuukausi. Saas nähdä miten se lähtee käyntiin ja miten pitkäjännitteinen olen. Se ei ole pelkkä laihdutus-projekti, vaan sillä pyritään pysyviin elämäntapa muutoksiin, siksi se on niin pitkä.

Tilasin Lindexiltä kahdelle lapsenlapselleni juhlamekot ja kaksi tekoturkisjakkua joululahjaksi. Tytöt olivat tosi mielissään kun saivat ne. Sovittivat heti. Oikean kokoiset olivat.

Saimme lapsiltamme joululahjaksi lahjakortin Plantageen. Jaa-a vielä saa tovin odottaa ennen kuin pääsee maata möyrimään. Pitää alkaa suunnitella mitä kasveja sillä ostaisi. Se on mieluisaa ja rentouttavaa puuhaa.

-maija-
Joulu on jo ovella

Enää muutama päivä jouluaattoon. Kävimme laulamassa kauneimmat joululaulut. Se toi tosi joulumielen. Kävimme ostamassa joulukuusen. Joulukuusi tuodaan sisään sulamaan aatonaattona.

Huomenna otamme kinkun sulamaan. Huomenna myös alamme valmistaa laatikkoruokia. Ensin tehdään punajuurilaatikko ja porkkanalaatikko ja lauantaina imelletty perunalaatikko ja lanttu-bataattilaatikko. Sunnuntaina paistetaan kinkku ja minä paistan vielä joulutorttuja.

Joulumusiikki soi puhtaassa ja jouluiseksi sisustetussa kodissa. Teimme eilen joulusiivouksen.

Meidän jouluaatto alkaa joulusaunalla. Käytännön syistä näin. Sitten koristelemme joulukuusen. Sen tehtävän saavat Sara ja Säde tehdä. Osa lapsistamme saapuu aamupäivällä. Keitämme joulupuuron ja minä keitän edellisenä iltana luumukiisselin. Ne syömme puoliltapäivin. Iltapäivällä juomme glögiä ja pipareita. Siinä vaihessa ovat kaikki lapsemme perheineen tulleet. Illansuussa syömme jouluaterian.

Jouluaterialla on tarjolla karjalanpiirakoita, karjalanpaisti, perunat, kinkkua ja kalaa. Rosolli ja laatikkoruoat kuuluvat myös joulupöytäämme. Juomina kotikalja, maito ja viini. Meidän jouluateria koostuu perinteisistä karjalaisista jouluruoista.

Syötyämme laulamme joululauluja Säteen ja Saran säestyksellä. Se luo todella hyvän fiiliksen.

Joululahjat jaamme seitsemän maissa. Se onkin ohjelma numero, mitä lapset ovat odottaneet. On ihanaa seurata lasten iloisia kasvoja kun avaavat paketteja.

Sitten illalla keitämme joulukahvit ja syömme taatelikakkua, torttuja ja pipareita.

Loppuilta meneekin seurustellessa ja pienimmät alkavat olla valmiita yöunille. Me muut jatkamme seurustelua. Suurin piirtein näin menee jouluaattomme. Halusin jakaa joulumme kanssanne.

Oikein Hyvää Joulua teille kaikille ihanille lukijoilleni. Kiitos tästä vuodesta!

Postaukseni alla on linkki, että voi kirjoittaa kommentteja!     -maija-

Jouluaskareet jatkuuJoulu lähestyy päivä päivältä. Jouluvalmistelut sujuvat suunnitellusti. Joulukortit laitettu postin kuljetettavaksi punaisissa kuorissa. Joululahjat hankittu ja paketoitu. Pölyt pyyhitty kodista ja joululiinat laitettu pöydille ja joulukoristeet ja kynttilät ovat paikallaan.

Teemme joulusta mahdollisimman saman näköisen kuin mitä lapsuudessamme on joulut olleet. Nykyään on hyvä kun on pakastimet, mihin voi pikku hiljaa leipoa ja hankkia tarvikkeita. Olemme ostaneet joulukinkun ja karjalanpaistilihat pakastimeen. Paistoimme 80 karjalanpiirakkaa jouluksi ja laitoimme pakastimeen.
Paistoin myös joulutorttuja ja pullaa.
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_d1e

Eilen leijui taatelikakun tuoksu kodissamme. Se valmistui samalla kun kuuntelin Tarja Turusen joulu cd:tä. Joulun tunnelman voi jo aistia. 16.12. mennään laulamaan kauneimmat joululaulut Keskuskirkkoon. Se kuuluu myös perheemme traditioihin. Osa lapsistamme hakevat joulufiilistä käyden laulamassa useamman kerran kauneimmat joululaulut.

Kun sain kaikki joulukäsityöt tehtyä, niin en osannut olla tekemättä mitään joten virkkasin kahdeksan patalappua vielä pukinkonttiin. Nyt ajattelin olla tekemättä käsitöitä ennen joulua. Saas nähdä pystynkö, hih.

Mahtaa meillä olla tiivis tunnelma jouluna, kun meitä on niin monta. Se on se mikä tekee sen joulun. Se että ollaan kaikki koolla. Laulamme joululauluja ja Säde ja Sara säestää pianolla. Lapsenlapsi Tähti 9v on aloittanut myös piano-opinnot ja haluaa varmasti myös esiintyä.

Kaikkea kivaa on tiedossa, joten tuskin maltan odottaa!

Ilmeisesti moni muukin on huomannut sen että on tosi kätevää ostaa lahjoja ja joulujuttuja verkkokaupoista. Uutisissa kerrottiin, että postin kuljettamien pakettien määrä on kasvanut.

Vielä ehdit hankkia lahjoja verkkokaupasta.

Lahjavinkkejä myös täältä.

Ja täältä.

Hyvää Joulun odotusta! -maija-

Jouluaskareita
Jouluun vajaa kuukausi aikaa. Jouluverhot ja kyntteliköt jo ikkunoissa.
Yllä artikkelikuva, missä minun tämän syksyn tuotantoa. Kaikki joululahja käsityöt nyt tehty.

Joululahjoja olen ostanut pikkuhiljaa pitkin syksyä. Meitä kun on 16 henkilöä, niin vaikka yhdelle ostaisi vain kaksi lahjaa niin niistä kertyy jo aika määrä. Ei voi kuvitella jättävänsä lahjojen ostoa viime tippaan.

Teimme pari päivää sitten tosi perustellisen siivouksen koko kodissa. Joulumattokin laitettiin jo olohuoneeseen. Tottakai vielä ennen joulua siivotaan. Joulukortitkin kirjoitimme. Kaikkiaan 45 korttia. Olen helpottanut korttien kirjoitusta sillä että olen tehnyt tarrat Wordillä, niin ei ole muuta kuin tulostaa.

Pyrin valmistelelmaan joulua pitkälti samalla tavalla kuin mitä lapsuudenkodissani aikoinaan tehtiin. Se joulun tunnelma koostuu pitkälle siitä että valmistellaan kaikessa rauhassa joulua. Se myös että koko perhe kokoontuu joulua viettämään yhdessä. Lapsuudessanikin meitä oli iso perhe ja kaikki oli koolla jouluna. Sitä tunnelmaa tavoittelen. Kaikista neljästä lapsestamme on tullut jouluihmisiä. Olen niin onnellinen saadessani heidät kaikki perheineen meille jouluksi.

Itsenäisyyspäivän seutuun paistetaan ensimmäiset joulutortut ja piparit. Leivonta tarvikkeita ollaan jo ostettu. Perinteinen taatelikakku pitää paistaa myös samalla kun paistetaan piparit ja tortut.
Samoihin aikoihin pyyhin pölyt kodista ja laitan joululiinat ja joulukoristeet. Tuntuu aina kuin se joulutunnelma kohoaisi pikkuhiljaa ja huipentuu sitten kun kaikki on valmista.

Tässä ote meidän perheen valmistautumisesta jouluun. Ihanaa että voin jakaa sen kanssanne! -maija-