Blogi

Toukokuussa tapahtuu

Kevät on myöhässä ja on ollut koleaa. Vain muutama lämmin päivä toukokuussa. Me ei olla käyty vielä mökillä, kun ei ole ollut tarpeeksi lämmintä. Mökillä on kaikki kevät työt tekemättä ja perunat laittamatta kasvimaahan. Odotan jo kovasti mökille pääsyä, sillä ne ensimmäiset käyntikerrat ovat ihania. Se linnunlaulujen määrä on käsittämätön. Yleensä käkikin jo kukkuu ja se valon määrä ja se ettei vielä ole hyttysiä.

Täällä Kulotiellä on asiat jo pidemmällä. Tomaatintaimet on siirretty ikkunalaudalta kasvihuoneeseen ja mieheni laittoi perunat jo maahan. Pihatyöt tehty – siitä kiitos miehelleni, joka joka syksy haravoi pihamaan niin puhtaaksi, ettei tarvitse keväällä paljoakaan haravoida.

Olen tosiaan sairastellut tämän kevättalven. On ollut pakko vältellä kontakteja ja pysyä visusti kotosalla. Neulekahvilassa ja Eläkeliiton käsityökerhossa en ole käynyt tämän vuoden puolella. On ikävä ystäviä. Tilanne näyttää jo paremmalta ja voisin ajatella jo meneväni jonkun viikon päästä Neulekahvilaan.

Artikkelikuvassa olevat sukat neuloin nuorimmalle tyttärelleni Saralle. Hänen pojalleen neuloin kaulurin ja pipon. Käsitöissäkin oli taukoa, kun en jaksanut neuloa. Nyt olen taas neulonut samaan tahtiin kuin ennenkin. Kauluri ja pipo ovat 100 % villasta, joten lämpimät.

Nyt on meneillään polvipituiset kirjoneulesukat Saralle. Nämä neulomukseni annan samantien saajalle ja ne ovat joululahjoja ennakkoon. Kirjoneulesukkien jälkeen ajattelin toteuttaa Sinin toiveen villapaidasta.

Tuo Huugon pipon väri ei ole oranssi vaan keltainen.

Samaa keltaista kuin Huugon nimi kaulurissa. Niin paljon vääristyy väri. Yritän käyttää nyt paljon jo olemassa olevia lankoja, sillä niitä on paljon. Langat Sinin villapaitaan joudun ostamaan, sillä niitä 7 veljeksen värejä minulla ei ole.

Se villapaita on aika isotöinen, joten siinä on haastetta.

Mutta niistähän minä pidän, hih.

Sain pari antibioottikuuria ja sen myötä antibioottiripulin. Minulle nousi kuume ja jouduin sairaalaan. Olin siellä viikon ja kun pääsin pois oli kuvan mukainen ruusukimppu odottamassa ulko-ovenrivassa. Ystäväni ja naapurini Tuula oli käynyt ne tuomassa. Se lämmitti kovasti mieltäni. Ihana kun on niin paljon hyviä ystäviä.

Ystävät ovat tosi tärkeitä.

Hyvää kevättä teille kaikille! – maija –

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Siitä onkin jo useampi kuukausi, kun viimeksi postasin. Talvi oli poikkeuksen luminen. Tuli sauvakäveltyä melko vähän. Nämä pari kuukautta on mennyt sairasteltua. Kevät on jo pitkällä, tosin myöhässä. Ensi viikoksi lupaa lämmintä. Jospa ne lumet sitten saa kyytiä.

Meillä on jo tomatintaimet ikkunalaudalla kasvamassa. Varmaan menee pitkälle toukokuulle, ennen kuin saamme ne kasvihuoneeseen. Tilasin 5 kpl keijunmekkokukkia postitse. Tarkoitus olisi laittaa ne kukkimaan verannan kukkalaatikoihin. Se on yllättävän suosittu kukka ja kaunis.

Kohta pääsee ottamaan polkupyörät talvisäilöstä. Nyt vielä on liian paljon sepeliä ja hiekkaa pyöräteillä ja on näin ollen vaarallista ajella ja rikkoo helposti pyöränkumit.

Neuloin itselleni Strömsöneuleen Lettlopista 100 % villaa. Olisi pitänyt venytellä pestyä enemmän, ettei olisi jäänyt niin ryppyiseksi. Ne tosin tasoittuvat pidettäessä.

Käsitöitäkään en ole tehnyt urakalla niin kuin tähän asti. Tulikin tehtyä ennen tosi paljon.

Nyt en varmaan tee niin paljon joululahjaksi käsitöitä. Vanhin tyttäremme Suvi on innostunut toteuttamaan kolmen tyttärensä käsitytötoiveita. Hän on uskomattoman taitava, vaikka ei ole tehnyt vielä niin paljoa. Käsiala on tosi siisti. Suvin vanhintytär 20 v Tua on kanssa yllättänyt monella käsityöllä. Neuloo ja virkkaa itselle kaikenlaista. Joten toiveeni on toteutunut, että käsityöperinne jatkuu.

Tein itselleni peikonlehtisukat 7 veikasta. Säde kun näki ne, niin toivoi itselle myös sellaisia. Ne ovat nyt työnalla Nalle-langasta. Säteellä kun on niin paljon pienempi jalka.

Käsityöt on hyvä harrastus, se rentouttaa ja on hyvää ajankulua. Saa siten mieleisiään neuleita ja voi yllättää myös toisen antamalla itse tehdyn käsityön. Käsityö tuntuu olevan tällä hetkellä in, sitä harrastavat niin nuoret, aikuiset ja vanhuksetkin.

Oikein Hyvää Pääsiäistä teille kaikille lukijoilleni!

– maija –

Tuulahdus keväästä

Vaikka pidän talvesta ja lumesta, niin nyt sitä alkaa olla jo liikaa. Muutama päivä on ollut aurinkoista ja voi jo aistia kevään. On valoisaa ja vaikka öisin on pakkasta, niin päiväksi lämpenee. Enää pari kuukautta niin pääsee mökille.

Nuorin lapsenlapsi Huugo täyttää 4 vuotta ja perjantaina kokoonnumme koko perhe juhlimaan sitä. Koronaa on ollut liikkeellä. Saran ja Sinin perhe sairastivat koronan lievänä.

Olen taas tehnyt käsitöitä urakalla. Olen tosi iloinen, että sain virkattua olohuoneen kahteen ikkunaan verhokapat. Lankana Rescue Cotton katajan värisenä. Kappa valmistui tosi nopeasti ja on mielestäni sopiva malli meidän olohuoneeseen.

Artikkeli kuvassa on peikonlehti-sukat. Malli on ihana. Teen ne ihan itselle. Ensimmäiset itselle neulotut sukat. Olen neulonut paljon sukkia, mutta aina toisille. Edelliset sukat mitkä olen neulonut itselle on kansakoulussa neulomani sukat, joten on korkea aika ajatella myös itseä.

Vaikka peikonlehti sukat on kesken aloitin Strömsöneuleen keväänvihreästä lettlopista ja sekin tulee itselle. Näiden käsitöiden jälkeen alan jo neuloa käsitöitä lahjaksi joulua ajatellen.

Nyt ei ole enää niin kova urakka neuloa ja virkata joululahjoja, sillä vanhin tyttäristämme Suvi on neulonut lapsilleen kaksi villapaitaa ja pipoja ja slipoverin Tähtille. Tähti täyttää 13 v 1.4. Kaikki käsityöt, mitkä Suvi on tehnyt on onnistuneet hyvin. Olen niin iloinen, että käsitöiden teko perheessä jatkuu. Sarakin on tehnyt käsitöitä. Neuloi itselle ja Huugolle kaulaliinat ja virkkasi Pauliina makrame langasta useamman korin.

Tämän islantilaisneuleen neuloin toukokuussa viisi vuotta täyttävälle Eelalle. Neuleen nimi on kissankello. Lankana Lettlopi 100 % villaa.

Kohta on aika aloittaa kasvattaa kasveja ikkunalaudalla kasvihuoneeseen siirrettäväksi. Kevät on ihanaa aikaa kun on niin valoisaa ja kaikki vielä edessäpäin tarkoitan kesää.

Nyt on ollut tiet ja jalkakäytävät tosi liukkaita, joten sauvakävelymatkamme on lyhentyneet. Kävelemme noin 3,5 km lenkkejä.

Varmaan muutaman viikon päästä alkaa tiet olla sulia ja voi alkaa kävellä taas pitempiä lenkkejä. Olen nauttinut arjestamme. Olemme alkaneet jo pikkuhiljaa tehdä kevätsiivousta. Tänään oli keittiön vuoro. Ikkunat ulkopuolelta pitää pestä joku päivä kun on tarpeeksi lämmintä. Sisältäpäin pesin ikkunat viikko sitten.

Hyvää kevättä teille kaikille lukijoilleni! – maija –

Kamala episodi

Oli 22.1.22 lauantai-ilta. Sain messengerviestin, missä facebookkaverini pyysi puhelinnumeroani. Lähetin sen hänelle, koska tiesin ettei hänellä sitä ole. En osannut epäillä mitään, vaan tein niinkuin hän pyysi, kunnes alettiin pyytää pankkitunnuksia. Vasta siinä tilanteessa tajusin, että se oli huijausviesti. Se oli jo kuitenkin liian myöhäistä vaikka en antanut tunnuslukujani. Minun facebooktili kaapattiin. En enää päässyt facebooktililleni. Messengeriin alkoi tulla turkinkielisiä viestejä. Järkytyin!!!

En keksinyt muuta kuin soittaa yhdelle vävyistäni, jonka tiesin hallitsevan tietotekniikan. Säde ja Teemu tulivat oman läppärinsä kanssa meille. Teemu sanoi, että koitetaan palauttaa se facebooktili. Se huijari oli poistanut minun sähköpostini ja laittanut omansa tilalle. Teemu ja Säde tekivät yhteistyötä ja käänsivät turkinkielen englanniksi google-kääntäjällä ja seurasivat ohjeita. Ensin poistivat sen huijarin sähköpostin ja laittoivat minun sähköpostin sinne. Sitten Teemu vaihtoi kielen turkista suomeksi. Ei ollut helppo homma, mutta he onnistuivat palauttamaan facebooktilini. Olin niin helpottunut. Mutta sellainen pelko jäi, ettei mieli tehnyt heti käyttää facebookia. Tuli tunne, ettei mihinkään enää voi luottaa. Oli se aikamoinen episodi toden totta!

Olen minä muutakin tehnyt kuin istunut tietokoneen äärellä! Lapsenlapseni Tähti 12v laittoi minulle viestin ja pyysi tekemään slipoverin ja huovutetut lapaset. Hän etsi itse slipoverin mallin ja värin ja niin minä toteutin hänen toiveensa. Slipoverin tein 7-veljeksestä. Minulla oli vielä tallella Huopanen-lankaa joitakin keriä. Neuloin ylisuuret lapaset ja harsin niiden sisään muovipussit, ettei lapaset huovuttuisi kiinni. Sitten pesin ne pesukoneessa 40 asteessa ja normaalilla pyykinpesuaineella ja ison pyyhkeen kanssa, että huovutus olisi mahdollisen täydellistä. Pesuohjelman jälkeen lapaset täytyy vielä venytellä täyteen mittoihinsa.

Kuvassa olevat lapaset ovat ennen niiden venytystä ja muokkaamista.

Sitten olen virkannut olohuoneen ikkunoihin yläkappaa. Sain jo yhden valmiiksi ja heti höyrytyksen jälkeen laitoin sen jo ikkunaan ja toinen on aluillaan.

Vanhin lapsenlapseni laittoi joulun jälkeen minulle viestin ja kysyi, että neuloisinko hänen avopuolisolle myös islantilaisneuleen. Aloitin sen vasta sen jälkeen kun sain postissa Villen paidan malliksi. Sen neulomiseen meni puolitoista viikkoa. Sain sen eilen valmiiksi.

Viimeistelin sen ja kastelin ja laitoi kuivumaan tasona.

Viereisessä kuvassa on virkkaamani verhokappa. Kuva melko musta, kun kuvattu valoa vasten.

Olen myös neulomassa kahdella langalla tossuja. En tiedä osaanko tehdä ne valmiiksi asti, kun tossujen tekoa neuvoi yksi rouva neulekahvilasta, mitään ei ole paperilla.

Helmikuun puolessa välissä varmaan alkaa neulekahvila ja Eläkeliiton käsityökerho. Olenkin jo odottanut kuumeisesti, että milloin ne alkaa. Se tarkoittaa, että paluu normaaliin on alkamassa. Olemme myös miettineet, että alkaisimme katsella ulkomaanreissuja kevättalvelle.

-maija –

Vuosi 2022

Hyvää alkanutta vuotta 2022! Vuodet vierivät tosi nopeasti. Vai johtuukohan siitä, että ikää on tullut ja kun ajattelee sitä jäljellä olevaa aikaa niin tuntuu kuin vuodet vierisivät nyt nopeammin.

Pitää hiukan fiilistellä vielä mennyttä Joulua. Kaikki ei mennyt ihan niin kuin olimme suunnitelleet. Suvin perhe ei päässyt Kouvolaan ja Sinin perhe oli kipeänä, joten vietimme Joulua pienemmällä porukalla. Jouluaatto oli tosi tunnelmallinen. Tunnelman loivat Säteen ja Saran laulamat ja soittamat joululaulut. Ihana kuulla live-musiikkia.

Tuntui hyvältä, kun vanhin lapsenlapsemme (20v) laittoi viestin, että se minun neuloma islantilaisneule oli hänen toivotuin joululahja. Nyt päätin, että aloitan joululahjojen tekemisen jo tammikuussa. Teen pikkuhiljaa. Nauttii siitä käsitöistä enemmän kun ei tarvitse urakalla tehdä.

Nuo kuvassa olevat Sinin sukat olivat haasteelliset, kun lanka ohutta ja ohuet puikot. Joutui langanjuoksuja sitomaan, kun olisi tullut pitkiä langanjuoksuja. Kyllä olin helpottunut, kun sain ne valmiiksi. Saaja vaikutti myös tyytyväiseltä.

Tällä hetkellä neulon miehelleni kauluria Sulo-langasta. Se ei ainakaan kutia ja on pehmeää.

Nyt kun joululahjat on tehty voi alkaa miettiä mitä sitten. Aloitin toisena työnä olohuoneen ikkunoihin virkattua verhokappaa. Virkkaan ne puuvillalangasta.

Kuva ei kerro todellista väriä. Verhokapat ovat tummanvihreät oikeasti. Kuva vääristää väriä.

Vanhin lapsenlapsemme Tua toivoi, että neuloisin hänen avopuolisolleen islantilaisneuleen. Tilasin jo langat ja ne jo tulivat. Neulon Alafosslopista sen neulepaidan. Ville on melko kookas nuori mies, joten jännään kovasti, että tuleeko sopiva.

Tilasin Novitan Jokilankaa ja ajattelin huovuttaa lapasia. Tilasin sen verran, että ehkä huovutan myös itselleni lapaset.

Tämä talvi on ollut melko poikkeuksellinen, kun talvi tuli niin aikaisin. Siitä nautin, että ei ollut mitään loskakautta. Se on mielestäni ikävää aikaa. Lunta ja pakkasta on ollut heti ensilumen tulon jälkeen. Jopa täällä Kouvolan seudulla.

Saas nähdä voivatko neulekahvila ja el-kässäkerho alkaa, kun on noita rajoituksia ja virus leviää niin nopeasti. Olen saanut kaikki kolme koronarokotetta ja otin samalla myös influenssa rokotteenkin.

Tänään vaihdoin nettisivuni pienempään eli kirjoitan pelkästään blogia.

Kiitos menneestä vuodesta ja niistä lukuisista kommeteista ja yhteydenotoista! Olen niin tyytyväinen, että olen saanut tämän blogin toimimaan niin, että on vuorovaikutusta. Kiitos siitä.

Lämpimät terveiseni

-maija –

”ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan…”

Näin kun pikkuhiljaa valmistelee Joulua, niin ei tule kiirettä. Olemme tehneet jo paljon Joulua varten. Itsenäisyyspäivää ennen sunnuntaina paistoimme piparit ja joulutortut. Tänä vuonna teimme kristallipipareita ja joulutorttuja, missä oli omenamarmeladitäyte. Itsenäisyyspäivänä paistoimme karjalanpiirakat. Viikko sitten paistoin Boston-kakun ja korvapuusteja. Eilen paistoin taatelikakun. Joulukinkkukin hankittuna. Kaikki pakastimessa.

Tänään siivosimme joulusiivouksen ja laitoimme joulumatot lattioille. Pyyhin pölyt ja laitoin joululiinat ja joulukoristeet pöydille. Joten kotimme on nyt pukeutunut Jouluun. Enää puuttuu joulukuusi, minkä hankimme huomenna.

Laatikkoruoat valmistamme aatonaattona. Aatonaattona keitän myös luumukiisselin niin, että se saa jäähtyä hyvin, että on kylmää. Aattoana aikaisin käymme joulusaunassa. Tyttäret koristelevat joulukuusen ja puoliltapäivin syömme joulupuuron ja kiisselin. Tyttäret soittelevat ja laulavat joululauluja. Päivällä juomme kahvit ja syömme Säteen ja Saran tekemää juustokakkua. Illansuussa syömme joulupäivällisen. Karjalanpaisti ja perunat laatikoiden ja kinkun kera kuuluvat joulupöytäämme ja tietty karjalanpiirakat ja kala. Illalla jaetaan joululahjat ja juodaan glögiä ja syödään pipareita ja joulutorttuja.

Tällainen on Jouluaattomme. Joulupäivä ja Tapaninpäivä vietetään perheen kesken seurustelle ja aikaa viettäen.

Viereisessä kuvassa olevat sukat eivät ehtineet lahjapakettiin jouluksi, joten annan ne joulun jälkeen. Näitä sukkia neulon nyt vielä ennen Joulua ja senkin jälkeen. Joulunajan pidän käsitöistä taukoa. Käytän sen ajan läheisteni kanssa seurusteluun ja ajanviettoon.

Uudenvuoden jälkeen on taas jo paljon käsitöitä tehtävänä. Joten homma jatkuu…

Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille

HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA VUODELLE 2022!

-maija –

Jouluvalmistelut alkavat

Yllä oleva artikkelikuva on otettu verantamme nurkasta. Tykkään kuvata sitä eri vuodenaikoina. Nyt on kanervien vuoro ja taustalla hieman ensilunta. Syksy meni tosi nopeasti. Pitkän syksyn katkaisi mukavasti matkamme Gran canarialle. Siellä oli valoa ja lämmintä. Ajankuluun on vaikuttanut myös se, että on ollut menoja. Neulekahvila kaksi kertaa kuukaudessa ja Eläkeliiton kässäkerho kolme kertaa kuussa.

Nyt sitten alkavat jouluvalmistelut. Ollaan jo aloiteltu. Joululahjat ja joulukortit hankittu. Ensi viikolla vaihdan keittiöön, eteiseen ja olohuoneeseen jouluverhot. Olohuoneen sohvatyynyt saavat joulupäällyset. Sitten pitää vielä vaihtaa olohuoneen kattokruunuun punaiset kynttilät.

Itsenäisyyspäivän aikoihin paistamme joulupiparit ja joulutortut. Nyt teemme piparitaikinan itse. Joulutorttujen soseena käytämme omenamarmeladia luumusoseen sijasta. Säde ja Sara tulevat auttaamaan torttujen ja pipareiden paistossa. Olen varma, että samalla tytöt soittavat ja laulavat joululauluja. Fiilistelemme jo joulua. Se on pikkujoulumme.

Käsitöissä olen hiemen myöhässä mitä olin suunnitellut. Säteen kolmiohuivi on valmis. Sinin musta joustinneulepipo on valmis. Meneillään Sinille Emilia polvipituiset kirjoneulesukat. Ne ovat melko haastavat ja voi olla, että en ennätä saada niitä valmiiksi jouluksi. Miehelleni on alussa kauluri Sulolangasta, koska se lanka ei kutita.

Alla on kuva Sinille tehtävistä Emilia-sukista.

Niin ne joululahjoiksi tulevat käsityöt vain valmistuivat. Ehdin jo huolestua, kun aika meni niin joutuin ja joulu koko ajan läheni. Ensi vuonna en jätä joululahjakäsitöiden tekoa syksyyn vaan aloitan jo tammikuussa .

Nyt alkoivat telkkarissa talviurheilut. Samalla kun mieheni katsoo urheilua, minä keskityn käsitöihin. Minullakin tulee seurattua samalla.

Tänä jouluna meitä ei varmaan ole niin iso porukka koolla. Saas nähdä pääseekö Suvin perhe meille jouluksi. Huomenna tulostan osoitetarrat joulukortteihin. Nyt ollaan vähennetty lähetettävien joulukorttien määrää, kun se määrä on paisunut valtavasti. Lähetämme noin kolmekymmen joulukorttia. Samanmoisen määrän lähetän whatsapp joulutervehdyksiä. Lastenlapsille ostimme joululahjoja ja lapsillemme annamme tänä jouluna erilaisen joululahjan. En voi sitä vielä paljastaa, kun lukevat tämän postauksen. Haluan, että se on yllätys. Joten tälläista on joulunodotusaikamme tänä vuonna. Vielä ennen joulua ennätän tehdä yhden postauksen.

Oikein mukavaa joulunodotusaikaa teille kaikille! – maija –

Alla olevista bannereista pääset Lindexin ja Adlibriksen verkkokauppoihin. Vielä ennättää tehdä joululahjaostoksia verkkokaupoista. Helppo ja vaivaton tapa hankkia lahjoja.

onnellisuus

Mitä onni on? Se vaihtelee meillä kaikilla yksilöllisesti.

Minun onnellisuus koostuu pienistä arkisista asioista ja tapahtumista. Se tunne, kun kaikki on hyvin ainakin omasta mielestä. Onni on olla terve, kun mitään paikkaa ei särje. Kun on iso perhe ja hyvät välit läheisiin. Onni on istua sohvannurkassa ja neuloa. Kun ei ole mihinkään kiire. Se kun on sen verran hyvässä kunnossa, että voi auttaa toisia. Aamulla kävimme siivoamassa naapurin vanhan pariskunnan kodin. Se tuo hyvää mieltä. Kun on hyviä ystäviä. Ja oma parisuhde kunnossa. Kun lapset ja lastenlapset käyvät. Kaikki edellinen tuo hyvää mieltä ja onnellisuutta. Hyvä arki on myös onnellisuutta. Sopivasti vapaa-aikaa ja erilaisia tapahtumia. Aloitin käydä perjantai aamupäivisin eläkeläisten kässäkerhossa, mikä on kolme kertaa kuukaudessa. Käsityökerhot ovat minulle tärkeitä. Sitä kautta olen saanut paljon hyviä ystäviä. Niissä jaamme ideoita ja rupattelemme käsityön lomassa. Onni on myös huomata, että vielä tämän ikäisenäkin oppii uusia asioita.

Olen oppinut ihan arjessa ajattelemaan positiivisesti. Yritän löytää joka päivästä jotakin positiivista. Liikunta saa myös hyvälle mielelle. Olemme käyneet nyt kolme kertaa viikossa sauvakävelyllä. Vaikka aina ei huvittaisi lähteä niin kun saa vaan itsestään irti ja lähtee, niin kotiin tultua on hyvä mieli liikunnasta.

6.11. tulee oltua 45 vuotta naimisissa. Sen johdosta ajattelimme juhlistaa sitä lähtemällä matkoille. Lähdemme ensi viikolla Gran Canarialle Inglesiin viikoksi. Vähän pelottaa tuo korona. Otamme melkoisen riskin.

Olen oppinut uutta, eli olen oppinut virkkaamaan sukkia. Sini tyttäremme pyysi virkkaamaan hänelle sukat. Kuva ohessa ja ohje Novitan.

Minulla on meneillään sukat Huugolle. Huugo kävi meillä viime viikolla ja sanoi, että minun pitää neuloa hänelle sukat. Sen jälkeen hän kiipesi yläkertaan minun käsityöhuoneeseeni ja valitsi kolme eriväristä lankakerää ja toi minulle, että minun pitää tehdä raidikkaat sukat. Niinpä hän saa ne.

Eelalle neuloin hänen toiveestaan kirjoneulesukat. Muokkasin hieman Novitan ohjetta. Niistä kuva ohessa.

Aapolle pitää neuloa konttisukat. Ohje on haastava. Saas nähdä osaanko. Otan sen käsityön mukaan matkoille.

Vielä pitäisi neuloa Sinille polvipituiset kirjoneulesukat ja Tualle Puunvuosi islantilaisneule.

Nuo vielä ennen joulua.

On minulla yksi huolenaihe tällä hetkellä. Se millaisessa kunnossa sydämmeni on. Se ultrataan marraskuun lopulla, joten sitten sekin selviää.

Matkalta tulon jälkeen käytän uimahallilippuni 10 kpl, mitkä ostin jo ennen koronan alkua. Käynti on vain siirtynyt osaksi siksi, että uimahallit olivat kiinni pitkään koronan takia. Tykkään vesijuoksusta. Se on oiva liikuntamuoto.

Pian onkin aloitettava jouluvalmisteluja. Lahjoja olen ostanut pitkin vuotta ja tehnyt käsitöitä.

Oikein hyvää syksyä teille kaikille rakkaat lukijani. – maija –

Alla olevista bannereista pääset adlibriksen, elisa-kirjan ja lindexin verkkokauppoihin, sieltä löydän vinkkejä isänpäivään.

”Elämä on…

… ihanaa, kun sen oikein oivaltaa ja kun lentää siivin valkein niinkuin joutsen.” Säteen ja Teemun häät oli ihanat. Samalla viimeinen tyttäristämme meni naimisiin. Kaikki tyttäremme ovat nyt onnellisesti naimisissa. Meillä on nyt neljä vävyä. Minä se en uskalla olla onnellinen, kun pelkään, että minut palautetaan heti maan päälle. Ja niin tapahtui nytkin. Kävin lääkärissä kuulemassa laboratoriotuloksia ja ekg:n. Lääkäri sanoi, että minun pitäisi mennä uudelleen EKG:hen. Menin suoraan uudelleen EKG:hen. Lääkäri lupasi soittaa tuloksesta ja niinhän soittikin. Sanoi, että hän lähetti kardiologille konsultaatiopyynnön, mutta vielä se ei ole tullut. Joten nyt sitten odottelen soittoa. Olen niin kiitollinen Säteelle, joka laittoi minut sydänfilmiin. Olin niin iloinen häistä, että monta päivää kelasin tapahtumia siellä, melkeinpä pää pilvissä.

Suvi perheineen kävi häitten jälkeen sunnuntaina. Sini kävi eilen lasten kanssa ja Sarakin kävi Huugon kanssa. Minä niin nautin heidän vierailustaan. Huomenna paistamme karjalanpiirakoita Saran ja Säteen kanssa ja samalla juhlimme Säteen ja Saran synttäreitä.

Maanantaiksi lupasi hyvää säätä, joten on sauvakävelyn aika ja samaten siivotaan koti perustellisesti. Mukava, kun voi pitää mattoja kauan ulkona tuulettumassa.

Tiistaina on taas Neulekahvila. Sinne ei kannata ottaa mukaan mitään kirjoneulekäsityötä, sillä virheiden teko mahdollisuus on suuri. Otan mukaan kaulahuivineuleeni, mikä tulee Säteelle joululahjaksi.

Kuvassa lapaset, mitkä neuloin Suville.

Keskiviikkona on taas vuorossa sauvakävelyä, jos on pouta.

Torstaina tulee Merja käymään. Hän halusi tavata meidät. Merja oli Marjoniemen palvelukeskuksen toiminnanjohtajana, silloin kun olin yrittäjänä.

Perjantaina menen naapurin Krissen luo kylään. Kiva kun kyläpaikka on lähellä. Kulotien toisella puolella meitä vastapäätä on rivitalo. Sieltä muutti yhdestä asunnosta asukas pois. Siihen kuulemma muuttaa 60:mpinen pariskunta. Toivottavasti saan siitä uuden ystävän.

Kuvassa on Saralle tulevat sukat joululahjaksi. Toinen terää vaille valmis. Vanhin lapsenlapsemme Tua 20 v valitsi itselleen Puunvuosi islantilaisneuleen. Se olisi kolmas puunvuosi neule. Sitä olisi tarkoitus alkaa neuloa, kun saan Saran sukat valmiiksi.

Meidän elämässä on nyt paljon tapahtumia, ei ennätä potea kaamosmasennusta. Vielä kerran me käydään mökillä Kiteellä päiväselti, vaikka laitoimme sen jo talvikuntoon. Lokakuussa.

Hyvää lokakuuta kaikille lukijoilleni. Olisi mukava saada blogistani palautetta yhteystieto lomakkeen kautta. Ja kiitos niille, jotka ovat ottaneet yhteyttä blogin merkeissä! – maija –

Alla olevasta bannerista pääset suoraan Adlibriksen, Lindexin ja Elisa-kirjan verkkokauppaan tekemään ostoksia.

kyllä aika kuluu nopeasti

Edellisestä postauksestani on pari viikkoa ja elämässä ennättänyt tapahtua kaikenlaista. Maanantaina kävi Säde vieraisilla.

Tiistaina kävin Salon Lumarilla kampaajalla. Värjäytin hiukset kuparinvärisiksi, että ne sopisivat hyvin häitä varten ostettuihin oransseihin vaatteisiini. Salon Lumarissa kampaajat omaavat pitkän työkokemuksen ja ovat taitavia. Suosittelen. Iltapäivällä vierailin naapurin Tuulan luona. Oli tosi kiva vierailla. Keskiviikkona kävimme sauvakävelyllä 7,2 km. Torstaina vieraili ystäväni Kirsi meillä pitkästä aikaa.

Perjantaina kävimme aamulla sauvakävelyllä. Sara ja Huugo ja Säde kävivät meillä iltapäivällä. Eilen kävimme mökillämme Kiteellä laittamassa mökki talvikuntoon. Sieltä ajoimme Joensuuhun. Kävimme Suvin keskimmäisen tytön Taikan synttäreillä. Taika täytti 15 vuotta. Niin se aika kuluu.

Tänä aamuna oli taas sauvakävelyn aika. Kävelimme 7,2 km. Pyrimme kävelemään joka toinen päivä ne vakio reittimme, jos vain sää suosii ja eikä ole muita tapahtumia.

Tuleva viikkokin on täynnä tapahtumia. Tiistaina on neulekahvila. Seuraavana päivänä vierailee Tuula neulekahvilasta meillä ekaa kertaa.

Perjantaina käyn lääkärissä vuosikontrollissa. Samalla perjantaina iltapäivällä menemme juhlapaikkaan kattamaan ja koristelemaan hääpaikka Säteen apuna.

ja lauantaina onkin sitten Säteen ja Teemun häät. Niitä olen odottanut innolla. Sen jälkeen kaikki neljä tytärtämme on onnellisesti naimisissa. Sunnuntaina tulevat Suvi perheineen 6henkeä meille vierailulle ja lounaalle. Ja edelliseen tapahtuma viikkoon vielä joka toinen päivä sauvakävelyä. Joten tapahtumia riittää ja aika kuluu siksi tosi nopeasti.

Joululahjojakin olen alkanut neuloa. Säteelle pitsisukat uudesta Novitan sukkalehdestä. Sukat ovat nimeltään Elegia.

Suville neuloin islantilaisneuleen Puun vuosi 100% alafosslopi villalangasta.

Nyt on meneillään samasta lehdestä Petronella-sukat Saralle.

Laitan kuvan Suvin puserosta.

Kaikki 6 islantilaisneuletta ovat olleet sopivan kokoisia. Vielä pitäisi tehde yksi aikuisten neule ja kaksi lasten islantilaisneuletta.

Syksy vaikuttaa työntäyteiseltä. Nautin niin siitä, kun saan lapsilta uusia toivomuksia neulottavaksi. Se on tämän elämänvaiheeni työtä. Jotenkin minulla on sellainen tunne, että lapsemme ja lastenlapsemme osaavat arvostaa tekemiäni käsitöitä.

Hyvää alkanutta syksyä kaikille teille lukijjoilleni!

-maija-

Alta löydät Lindexin, Adlibriksen ja Elisa-kirjan bannerit, mistä pääset suoraan ostoksille.