Blogi

Kiirettä pitää

Kun ajattelen aikaa eteenpäin niin mieleeni tulee pitkä, pimeä syksy ja talvi. Jotakin pitäisi keksiä, ettei iske kaamosmasennus. Nyt kun ei pääse matkustelemaankaan koronan takia. Ne matkaviikot katkaisivat kivasti syksyn ja sai auringonpaistetta. Niinpä keksin itselleni ohjelmaa niin paljon, etten ennätä ajatella pimeyttä tai muutakaan ikävää.

Maanantaina oli whatsapp kokous Makramee ryhmän kanssa. Tiistaina neulekahvila päivällä ja illalla Porin kansalaisopistossa Makrekurssi etänä. Keskiviikkona illalla ruotsin kurssi Oulun kansalaisopistossa etänä. Tänään paistan pullaa. Litran pullataikinasta pikku pullia. Iltapäivällä menen kampaajalle. Viikonloppuna tulee vieraita ja ensi viikolla alkaa saksan kurssi Sisä-Suomen kansalaisopistossa etänä. Joten ei paljoa ehdi murehtia.

26.9.20 tulee Huugo-poika yökylään meille. 3.10.20 on Taikan 14-v synttärit Mäntyharjulla. Hauska oli Taikan toivomat syntymäpäivälahjat. Taika astioita, itsepaistettuja riisipyörösiä ja kierrevihko. Ihana, että Taika muistaa edelleen paistamamme riisipyöröset. Täytyy toteuttaa Taikan toiveet.

Vanhin tytttäristämme Suvi muuttaa lokakuun lopulla perheensä kanssa Mäntyharjulta Joensuuhun. Välimatkamme lisääntyy huomattavasti. Kesällä, kun olemme mökillä niin välimatkamme on taas tunnin ajomatkan verran. Suvi on syntynyt Pohjois-Karjalan keskussairaalassa Joensuussa ja nyt hän muuttaa sen sairaalan viereen. Hauska sattuma.

Käsitöitä olen urakoinut parin viime viikon aikana. Neuloin kahdet lapaset ja nuo artikkelikuvassa olevat pitkä kirjoneulesukat.

Tällä hetkellä olen neulomassa karhutossuja yhdelle vävyistämme, jonka sukunimi on Karhu. Sukkiin tulee karhuolut tölkissä olevan näköinen karhun kuva.

Laitan tossuista kuvia, sitten kun saan valmiiksi.

On koronasta seurannut jotain hyvääkin. Nyt on netissä paljon kursseja, mitä voi suorittaa etänä kotoa käsin. Käsityökurssejakin on runsaasti. Olen aivan innoissani, kun nyt on mistä valita. Sellaista opiskelua olen jo vuodet odottanut, että sen voisi suorittaa lähtemättä kotoa mihinkään.

Kävin aiemmin syksyisin kansalaisopistossa opiskelemassa kieliä, mutta lopetin ne yleensä kesken. Meilltä on 2,5 km Kansalaisopistolle. Sillä matkalla jo ennätti kastua, jos satoi vettä ja autolla liikkuessa oli iltaisin jo niin pimeää, että ei oikein havainnut toisia liikkujia, jos oli märkää, kun valoja heijastui tienpinnasta. Nyt olen enemmänkin kuin tyytyväinen.

Joululahjoja olen jo tilannut nettikaupoista ja käärinyt jo paketeiksi. – Maija –

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan, mistä voit ostaa kirjoja ja käsityölankoja.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.

On ihan pakko kertoa

Pari viikkoa sitten heräsin yhden maissa yöllä. Menin alakertaan vessaan. Pysähdyin vessasta tullessa olohuoneen ovelle ja olin kuulevinani puhetta. Se ääni tuli mielestäni tv:stä – niin luulin. Tarkistin, että tv oli suljettu. Ihmettelin tovin, että miten se oli mahdollista. Totesin mielessäni, että olenkohan seonnut, kun kuulen omiani. Ajattelin herättää mieheni, mutta en sitten raaskinut. Aamulla kerroin miehelleni mitä olin kokenut yöllä. Hänkin sanoi, että eihän se ole mahdollista. Menimme yhdessä olohuoneeseen tv:n ääreen eikä mitään ääntä kuulunut. Olin kauhuissani, että nyt olen seonnut lopullisesti.

Sitten katseeni osui tv:n alla entisessä videonauhurin paikalla olevaan kelloradioon. Huomasin, että siinä oli ajan numeroiden jälkeen yksi pallukka, eli jokin toiminto oli päällä. Mieheni nosti kelloradion lähelle korvaansa ja sanoi, että se ääni tulee täältä. Hän sai selville, että herätystoiminto oli päällä ja herätys oli 0:56. Hän sai sen pois päältä ja ääni hävisi. Olin tosi helpottunut, kun syy löytyi ja että sittenkään en ole seonnut! Naurattaa näin jälkikäteen, miten huolissani olin ollut.

Viime kertaisesta postauksestani on tapahtunut paljon.

Sinin koira Vilho sairastui vakavasti ja Sini joutui viemään Vilho eutanaasia piikille. Se oli todella surullista. Tosin Vilho oli jo 15-vuotias, mutta elänyt terveen elämän. Siinä oli älykäs ja kiltti koira. Mielestäni Vilho oli maailman ihanin koira, niin poikkeuksellinen se oli. Jäi kova ikävä Vilhoa!

Tänään oli neulekahvila. Kävin siellä polkupyörälläni. Oli kaunis päivä ja aurinko paistoi. Iloinen olin, sillä minun silmäni eivät vuotaneet edes pyörällä ajaessa, joten Kuivien silmien omegat ovat tuoneet apua silmienvuoto ongelmiini. Kiitos Eija hyvästä vinkistä. Ne tosiaan tehosivat!

Huomenna lähdemme mökillemme viimeisen kerran tänä syksynä. Olemme siellä yötä ja laitamme mökin talviteloilleen. Se tietää taas haikeaa mieltä. Kesä oli hyvä ja oltiin melko paljon mökillä. Viime viikolla, kun olimme viikon mökillä, niin oli tosi hyvä sää koko ajan. Mökkikesästä jäi hyvä fiilis.

Artikkelikuvassa on nuottivillasukat, mitkä kun näin, niin heti tuli kummityttöni Sirpa mieleen. Hän soittaa harmonikkaa ja opettaa sen soittoa. Ne ovat kuin luodut Sirpalle. Neuloin ne hänelle ja pistin eilen postiin. Toivottavasti ovat sopivat.

Oikein hyvää syksyä teille kaikille! t. Maija

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Vielä on kesää jäljellä

Ollaan jo elokuun puolivälissä. Vielä on hyviä säitä ja voi olla mökillä. Tänä kesänä oli yllättävän vähän sorsapesueita. Nekin vähät jättivät tontillamme olevat mustikat rauhaan. Syyksi sorsien vähyyteen on varmasti näkemämme minkki meidän rannassa. Minkki on tosi peto. Se ei tapa syödäkseen. Mustikoita on tänä kesänä paljon. Meidän tontillamme mustikat ovat vähentyneet, kun veljeni kaatoi mökkimme takana olleen jylhän metsän. Mustikka ei viihdy aurinkoisella paikalla. Mustikat pakastimeen keräsi mieheni Kouvolasta.

Tänä kesänä kävi kaikki neljä lasta lapsineen meidän mökillä. Sattui vielä hyvät säät. Paras ystäväni Pirjo-Liisa vieraili miehensä kanssa meidän mökillä. Mökkinaapurit kutsuimme vierailulle viime viikolla. Nyt kun on koronasta huolimatta lupa tavata toisiamme. Vierailimme pitkästä aikaa mieheni veljen ja vaimon luona Kiteellä. Olen nauttinut siitä että saa tavata vieraita.

Istutin samenttiruusuja patiolle laatikkoon. Ne kukkivat hyvin koko kesän. Pelargoniatkin kukkivat hyvin, mutta sade piiskasi kukat melkein kokonaan. Täytyisi keksiä jokin muu lajike, mikä kestäisi sateen. Silloin kun olemme Kouvolassa ovat kukat ilman hoitoa. Säde on monena kesänä käynyt Kulotiellä kastelemassa tomaatit verannan kukat ja sisäkukat.

Sain virkattua keittiön ikkunaan ruskean verhokapan. Virkkasin ne 6-säikeisestä kalalangasta. Meneillään on myös nuottisukat kummitytölleni yllätyksenä.

Lapsenlapseni Tähti 11v. tilasi minulta tennarisukat. Tulostin ohjeen netistä. Ne on tosi vaativat – saas nähdä osaanko. Ne teen syksyllä. Vielä olisi kahdet aikuisten lapaset ja yhdet sukat neulottava. Ajattelin neuloa nuoremmille lapsenlapsille pääsiäispupua muistuttavat puput. Idean sain Siniltä.

28.8. on vanhimman lapsenlapsemme Tuan lakkiaiset Mäntyharjulla. Tua ja Ville saavat lomaa armeijasta siksi ajaksi. Ajatella miten tuo aika on mennyt niin nopeasti. Tua on nyt 19 v. Olin silloin 43-vuotias, kun Tua syntyi. Juhlia on tiedossa jo ensi kesäksi. Säteen ja Teemun häät ja Taikan rippijuhlat. Minulla on jonkinlainen ikäkriisi, kun nuo vuodet vierivät niin nopeasti.

Hyvää loppukesää kaikille! – maija –

Alta voit siirtyä Lindexin verkkokauppaan. Lindexillä alkoi lastenvaatteista -20% alennus. Voimassa 10.8.-20.8.2020

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan. Eva Frantz:n uutuuskirja nyt Adlibrikseltä.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan. Kekääleellä alkoi puolihintapäivät! 12.- 16.8.20 paljon muotia puoleen hintaan!

Elämän arvot

Vaatimattomuus on elämäntapamme. Olemme koko yhteisen elämämme eläneet vaatimattomasti. Se on tietoinen valintamme. Avioliiton alkuaikana en asiaa vielä ymmärtänyt, kun olin 18-vuotias, kun menimme naimisiin. Vaatimattoman elämäntavan olen oppinut mieheltäni. Tyydymme vähään. Asumme vanhassa omakotitalossa, mikä on sopivan kokoinen meille kahdelle. Emme hukuta kotiamme turhalla materialla. Tottakai haluan, että kotimme on kodikas ja viihtyisä. Eihän viihtyisyys ole tavaran paljoudesta kiinni. Kesämökkimme on pieni ja vailla mukavuuksia. Autommekin on valittu sen mukaan; pieni ja ekologinen. Emme ajele turhaan.

Kierrätys ja ekologisuus kuuluvat ja ovat aina kuuluneet periaatteisiimme. Kierrätämme lehdet, pullot, tölkit, muovin, maito ja mehupurkit yms. Käymme säännöllisin väliajoin läpi kaapit ja komerot joten niihin ei pääse kertymään mitään ylimääräistä ja turhaa.

Ainoa asia, missä emme pysty säästämään luontoa on matkustus. On paikkoja, mihin ei yksinkertaisesti pääse muuten, tai matka olisi tosi monimutkaista. Toivotaan, että lentämiseenkin keksitään ratkaisu, mikä tekisi siitä ekologisemman.

Olen oppinut antamaan arvoa ihmissuhteille, ystäville ja isolle perheellemme. Unelmani on toteutunut, kun aikoinani toivoin suurta perhettä.

Arvostan puolisoani, lapsiani ja lastenlapsiani. Katsomme olevamme rikkaita, kun meillä on niin paljon sellaista, mitä ei voi mitenkään rahassa mitata. Se että ympärillämme on niin runsaslukuinen läheisten määrä.

On niin ihana, kun lapset käyvät. Nytkin Sini oli lapsineen mökillämme Kiteellä kaksi yötä. Yhtä matkaa sitten ajettiin pois mökiltä. Huomenna tulee Suvi kolmen tyttärensä kanssa käymään täällä Kulotiellä.

Kävin tänään Kotkassa silmälääkärillä. Kyynelkanavatulpan poisto ei onnistunut nytkään, joten saan lähetteen Helsinkiin. Jopa meni monimutkaiseksi. Kyynelkanava oli kasvanut umpeen. Lääkäri puhui leikkauksesta, millaisia ei Kotkassa tehdä. Vähänkö jännittää!

Hyvää kesää teille kaikille! – maija –

Lindexillä nyt tarjous: Ota kaksi maksa yksi kaikista tarjoustuotteista.

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan.

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan. Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan

Keskikesän ihanuutta

Heinäkuu on ollut iloisia tapahtumia täysi. On ajeltu väliä Kouvola – Kitee useasti. Menoja on ollut molemmilla paikkakunnilla. Säät on olleet jokseenkin vaihtelevat. Nurmikko kasvaa vauhtia. Aina kun vaihdamme paikkakuntaa niin saa ensimmäiseksi töiksi ruveta nurmikonleikkaukseen.

Sara, Säde ja Huugo kävivät mökillä. Sää olisi voinut olla parempi. Ei tosin satanut, mutta oli pilvistä ja tuulista. Heidän lähtiessä mökiltä minulle tulvahti ikävä. Ikävä niitä niin monia kesiä, mitkä vietimme yhdessä mökillä. Kaiholla ajattelen niitä hetkiä. Niistä tapahtumista on vain hyviä muistoja tallella.

Sini tuli maanantaina meille Kouvolaan lasten kanssa. On ne Aapo ja Eela niin ihania. Toimintaa riittää. Viihtyivät paljon ulkona leikkien. Sitten kun Sini lähti tankotanssi tunnille niin leikit siirtyivät sisälle. Pistivät olohuoneen järjestyksen uusiksi leikeillään. Sini tulee ensi viikonlopulla lasten kanssa meille mökille pariksi yöksi. Toivottavasti säät suosivat.

Kävin tänään Kotkassa poistattamassa silmätulpat. Joudun menemään uudelleen 30.7., kun toisen tulpanpoisto ei onnistunutkaan. Sain vinkin naapurilta, että Kuivien silmien omegat voisivat auttaa silmäongelmiini. Käviin tänään ostamassa kapselit. Kaikkea on yritettävä sen verran epätoivoinen olen näiden silmäongelmieni takia.

Saran luona käydessä ihastuimme kuvassa oleviin lyhtyihin. Joten päätimme totetutta ne itse. Käsityötä tämäkin.

Olen neulonut oikein urakalla sukkia ja Saran tilaamia kahta ontelokudekoria ja wc-mattoa. Nyt ne ovat valmiit. Vielä pitäisi neuloa Tualle, Taikalle ja Tähtille lapaset ja Tähtille sukat. Ajattelin neuloa kirjoneuleena, että tulee lämpimät eikä tule läpi.

Paistoimme eilen 104 karjalanpiirakkaa pakastimeen Tuan 28.8.20 vietettäviin yo-juhliin. Vielä pitäisi paistaa toinen samanlainen satsi.

Huomisaamuna lähdemme vuorostaan mökille. Emme ennätä olla siellä kuin maanantaihin saakka, kun menemme muuttoavuksi Saralle ja Leeville Lappeenrantaan.

Vieressä on kuva käsityöhuoneestani. Pöydän päällys on täynnä keskeneräisiä käsitöitä. Lattialla näkyy osa pyöreästä matostani, mikä on myös keskeneräinen. Tuo kuva kuvaa hyvin tämän hetkistä olotilaa. Täys kaaos, hih….

Oikein hyvää ja aurinkoista kesää teille kaikille!

Kekäleellä nyt paljon kesän muoti alennuksessa! Tuotteita jopa -70%.

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan. Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Kesä-heinäkuussa tapahtuu

Tämä kesä on tapahtumia täynnä. Vanhin lapsemme kävi kesämökillämme kahden nuorimman tyttärensä kanssa. Oli mukava viettää laatuaikaa. Juhannusaattona olimme veljeni luona kokoa katsomassa. Juhannuspäivänä lähdimme takaisin kotiin, kun pihanurmikkomme oli ajamatta mökillä oloajan. Olikin syytä palata kotiin. Kotona kastelimme kukkiamme sekä ulkona että sisällä. Sunnuntaina kävimme pyöräajelulla. Keväällä kun aloitimme pyöräilykauden niin mittarissa oli 503 km ja nyt siinä on 708 km. Tavoite on saada pyöräilykauden loppuun mennessä mittariin 1000 km -503 km.

Sunnuntaina ajamme mökiltä Mäntyharjulle. Lapsenlapsemme Tähti viettää synttäreitään. Oikeasti synttärit olivat jo huhtikuun eka päivä, mutta peruuntuivat koronan takia. Mäntyharjulta ajamme taas kotiin, sillä ensi tiistaina ja keskiviikkona hoidamme nuorinta lastenlastamme Lappeenrannassa. 4.7. on Tuan poikaystävän lakkiaiset Mäntyharjullla, minne meidätkin on kutsuttu.

Kovasti odotamme myös Säteen, Saran ja Huugon vierailua mökillä 7.7.

Huomasin netissä ilmoituksen, että neulekahvila on taas avattu. Neulekahvila oli koronatauolla reilut kaksi kuukautta. Tänään se oli auki viimeisen kerran ennen lomataukoa.

Iloisesti yllätyin kun neulekahvilan vetäjä ilmoitti, että neulekahvila avautuu jo elokuun 4 pv, kun normaalisti kesätauko päättyy syyskuun alussa. Oli niin ihana nähdä taas muita kerholaisia. On se niin mukava olla muiden käsityöihmisten seurassa ja me ollaan saatu huippuhyvä neulekahvilan vetäjä.

Sain valmiiksi Tualle ja Villelle inttisukat. Tosin ne eivät ole armeijanväreillä, sillä kävin kolme päivää läpi nettikauppoja ja kivijalka myymälöitä, mutta en löytänyt oikean väristä lankaa. Joten nurmikonväriset saa kelvata. Vinkin inttisukkiin sain vävyltäni Leeviltä. Viereisessä kuvassa olevat sukat tulee Tualle joululahjaksi.

Huomisaamuna lähdemme takaisin mökille, kun on luvannut hellettä. Kodin kukat ja piha-alueet on hoidettu, joten voimme huoletta lähteä. Säde lupasi käydä välillä kastelemassa tomaatit. Hyvää kesää! -maija-

Alta pääset Adlibriksen verkkosivuille

Alta pääset Lindexin verkkosivuille

Alta pääset Kekäleen verkkosivuille

Tämä onnea on, on, on…

Lämpöä, valoa, linnunlaulua, käen kukuntaa, suurin osa kesästä vielä edessäpäin ja mieli iloinen saa minut tuntemaan onnentunnetta. Onneni koostuu pienistä arkisistakin asioista.

Viime viikolla kun kävimme sauvakävelyllä ja tulimme kotiin kuulimme käen kukkuvan. Tämä alue missa asumme on omakotitaloaluetta. Olemme kahdesti aiemminkin 25 vuoden aikana minkä olemme asuneet tässä Kulotiellä kuulleet käen kukkuvan. Joten ei mitenkään usein.

Harrastuksiini kuuluu myös sisustaminen. Nyt oli mökin sisustamisen vuoro. Mieheni maalasi mökin tuvan peräseinän valkoiseksi ja sisäkaton myös valkoiseksi. Se antoi uutta ilmettä mökkiimme. Jotenkin valostui. Lakattua tuli myös mökin lattiat. Mökin pirttipöydän penkit tuli hävitettyä ja tilalle tavalliset puunväriset tuolit. Keittiön ikkunaan tarvii virkata uusi verhokappa. Alla olevassa kuvassa näkyy kuin seinä olisi kaksivärinen, totuus on että tuo keltainen muodostuu auringonpaisteesta.

Tulimme sunnuntaina mökiltä ja hoidamme kotia ja pihaamme. Sireenit kukkivat ja kukkapenkeissämme kukat kukkivat. Kotona keittiön ikkunalaudallani vaalin kastanja pensaan alkua, missä on jo kuusi lehteä ja mandariini puun alkua. On ihana seurata niiden kasvua. Kastanja puun terhon löysin Madeiralta viime syksynä, kun istuimme Funchalin keskustassa puistonpenkillä. Huomasin terhon maassa ja poimin sen sieltä talteen. Laitoin sen pikkureppuni taskuun. Se unohtui moneksi kuukaudeksi sinne. Kun sitten löysin sen taas ja laitoin kukkaruukkuun multaan itämään. Saas nähdä kuinka isoksi se kasvaa.

Torstaina lähdemme taas mökille. Olemme siellä Juhannuksen yli.

Mökille jäi viereisen kuvan näköinen näkymä. Kevätesikot ja vuohenjuuri kukkivat. Perunamaassa kukkapenkin takana on jo perunat pienellä taimella.

Käsitöissä olen neulomassa Tualle ja Villelle inttisukkia lahjaksi. Kävin netin läpi enkä löytänyt armyn väristä lankaa enka edes tumman vihreää lankaa, joten ne sukat tulevat sitten nurmikonvärisestä langasta. Neulon myös meidän kummitytölle Satulle sukat, että voin antaa sitten kun tulevat käymään mökillämme heinäkuussa. Tilasin netistä makramee kirjan, missä neuvotaan erilaiset solmut ja siinä on myös erilaisia makrametyön malleja. Tarvikkeetkin olen jo tilannut ja saanut ja sen tekemisen aloittamista odotan kovasti. Keskiviikkona tulee naapurini ja ystäväni Tuula meille vierailulle ja toivottavasti hänkin pystyy neuvomaan minua tarvittaessa tässä Makramee asiassa.

Säätiedotus on luvannut melko hyvää mökkikeliä. Saas nähdä toteutuuko, kun viime aikoina nuo säätiedotukset eivät ole pitäneet paikkaansa.

Hyvää Juhannusta teille kaikille! – maija –

Nyt korona-aikana on hyvä suosia verkkokauppoja. Alla olevasta bannerista pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alla olevasta bannerista pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alla olevasta bannerista pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Pääskysestä ei päivääkään

Tämä toukokuu oli poikkeuksellisen kolea. Kävimme mökillä 5.5.20 ensimmäistä kertaa. Olimme vain nelisen tuntia niin että ennätimme tehdä pihatyöt. Emme lämmittäneet edes mökkiä. Sen jälkeen on ollut niin kylmä, ettei ole voinut edes kuvitella mökille menevänsä. Seuraavan kerran olemme ajatelleet mennä sinne parin päivän päästä. Säätiedotus on luvannut lämpenevää.

Vasta pari päivää sitten lämpeni hieman ja luonto heräsi. Laitoimme omakotitalomme pihaa kuntoon ja istuttelimme uusia kukkia. Parvekkeen kukkalaatikoihin laitoimme pelargoniat kuten muinakin keväinä. Narsissit ja tulppaanit kukkivat kukkapenkeissä. Omenapuussamme ei ole vielä juuri kukkanuppuja. Viime keväänä tähän aikaan omenapuu kukki jo täysiään. Tämä on ihanaa aikaa kun on valoisaa ja luonto puhkeaa kukoistukseensa. Kaikki on niin puhtaan vihreää.

Tänä korona aikana ei olla oltu ihan vailla ihmiskontakteja. Äitienpäivä viikonloppuna teimme retken Repoveden kansallispuistoon Suvin ja Suvin kolmen tyttären ja Sinin ja lasten kanssa. Paistoimme makkaraa ja söimme eiväitä. Kävelimme lyhyehkön lenkin, kun Aapo ja Eela ovat vielä niin pieniä etteivät jaksa pitkää matkaa. Siellä oli melko paljon muitakin retkeilijöitä. On se vaan niin kaunis paikka. Sini ja lapset ja Sara ja Huugo ja Säde ovat käyneet meillä. Muuten olemme karttaneet ihmiskontakteja. Käymme edelleenkin vain kerran viikossa kaupoilla.

Muuten elämä on rullannut niinkuin ennenkin. Sain oikean siivouspuuskan siivosin mieheni kanssa kotimme melko perusteellisesti. Nyt on mukava lähteä mökille kun voi taas tulla puhtaaseen kotiin. Mutta. Mökillä edessä on koko mökin siivous. Sen teemme joka kevät ennenkuin edes kannamme mukanamme tuomat tavarat sisälle. Pesemme kaikki seinät ja katon, lattian ja ikkunat. Sitten on mukava ripustaa puhtaat silitetyt verhot ikkunoihin.

Mieheni istuttaa perunat kasvimaahan ja ostamme kesäkukat sitten Kiteeltä. Niitä on turha alkaa kuljettaa täältä Kouvolasta saakka. Ihanaa aikaa. Odotan sitä linnunlaulua! Tämä aika vaan kuluu niin noppeasti. Harmi.

Neuloin Aapolle ja Eelalle kaulurit joululahjaksi. Pitäisi neuloa vielä myssyt ja lapaset. Huugolle myssy ja vanhimmalle lapsenlapsellemme Tualle lapaset ja sukat. Tualla ja Tuan poikaystävällä alkaa armeija heinäkuussa. Menevät molemmat Vekaranjärvelle. Ajatella, että meillä on kohta 19-vuotias lapsenlapsi. Olin 43-vuotias kun minusta tuli mummi. Oma nuorimmainen oli vajaa kuusivuotias silloin. Tällä hetkellä nuorin lapsenlapasi on vähän yli kaksi vuotias Huugo. Loput lapsenlapset ovat siltä väliltä. Elämämme on rikasta, kun on niin monen ikäisiä lapsenlapsia. Omien tyttäriemmekin ikäero on huikea nuorimman ja vanhimman lapsen ikäero on 18-vuotta.

Olen niin kiitollinen tästä kaikesta mitä meillä on.

Hyvää alkavaa kesää! – maija –

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan.

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Kauan odotettu kevät

Aurinko paistaa ja ulkona on lämmintä jo 15 astetta, tosin tuulee melkoisesti. Kevät on jo pitkällä. Vappukin meni jo. Aika on kulunut joutuisesti, vaikka ihmiskontakteja on ollut vähänlaisesti. Toki sitä kaipaa ihmiskontakteja, vaan eipä mahda tilanteelle mitään.

Pihallamme alkaa olla jo jonkin verran tekemistä. Mieheni touhuilee pihalla tehden milloin mitäkin pihatöitä. Siistii pihaa ja lannoittelee kukkapenkkejä ja marjapensaita. Tomatintaimet kasvoivat ikkunalla tosi nopeasti. Istutettiin ne jo kasvihuoneeseen. Saas nähdä istutettiinko ne liian aikaisin. Vielä voi olla yöpakkasia. Täytyy polttaa kynttilöitä kasvihuoneessa jos tulee pakkasia. Ostimme pelargonioita verannan kukkalaatikoihin. Mielestäni ne voisi istuttaa sitten kun tulee tarpeeksi lämmintä. Mutta miten kävinkään. Kun menin pihakeinuun istumaan huomasin yllätyksekseni, että mieheni oli ne jo istuttanut. Hän se ehtii, hih.

Kävimme aamulla sauvakävelemässä yhden meidän vakiolenkeistämme 7 km.Pääsiäisen seutuun otimme polkupyörät esiin talvisäilytyksestä. Siinä vaiheessa matkamittarini näytti 503 km ja nyt se näyttää jo 580 km. Pyöräily tuo vaihtelua liikuntaan. Meidän tavoite on ajaa tänä kesänä kaikkiaan 500 km kuten viime kesänäkin.

Apua minä jäin koukkuun äänikirjoihin. Kuuntelin Eve Hietamiehen kirjoittamat kirjat Yösyöttö, Tarhapäivä ja Hammaskeiju. Pidin kirjoita tosi paljon. Hauskaa huumoria ja kerrontaa. Tänä aamuna lopetin Anneli Kivelän kirjoittaman Kotiin Katajamäelle äänikirjan. Mielestäni raikasta kerrontaa. Pitää kuunnella vielä jatko-osat.

Meillä on tarkoitus lähteä mökille tiistaina. Käymme siellä päiväselti. Se ajomatka on raskas 260 km yhteensuuntaan. Lupasi 15 astetta lämmintä myös sinne Pohjois-Karjalaan. Meidän on tarkoitus ehtiä tehdä pihatyöt sinä aikana kun olemme siellä. Piha pitää haravoida kuolleista lehdistä ja leikata terijoensalvat jne. Yleensä käymme mökkimatkalla syömässä Pivangassa. Se on ravintola Kesälahdella. Nyt otamme take away annokset. Ei tarvitse alkaa kokata mökillä, vaan voimme keskittyä pihahommiin.

Jo mökille pääsyä on odotettukin koko pitkän talven. Sinne meidän rakkaalle synnyinseudulle!

Nyt on Taikalle yksi sukka valmis, vielä pari sille. Sitten neulon Tähtille sukat samalla mallilla. Tilasin netistä kolme karvatupsua. Saran, Eelan ja Aapon pipoihin. Ne kun ovat muotia nyt. Vielä kaulurit, pipot ja lapaset Aapolle ja Eelalle niin joululahjat alkaa olla paketissa. Sitten siirryn kesäkäsitöihin. Niiden verhokappojen pariin.

Aurinkoista kevättä teille kaikille! – maija –

Alta kirjat, äänikirjat ja langat Adlibrikselta

Alta Kekäleen verkkokauppaan.

Tämän hetken mietteitä

Ulkona puhaltelee melkoinen tuuli. Tämän päivän sauvakävely jäi väliin sen takia. Ajatukset käy usein tämän hetkisessä maailman tilanteessa. Ihan täysin me ei olla vältelty kontakteja. Vanhin lapsenlapsi Tua piipahti poikaystävänsä kanssa tiistaina ja tänään kävi Säde. Muuten ollaan oltu melko eristyksessä. Ystäväni ja naapurini Tuula ompeli pyynnöstäni noita kasvomaskeja meille. Hänellä kun on tuo ompelutaito hallussa. Aion ottaa maskit käyttöön heti kun seuraavan kerran menemme ruokaostoksille. Ruokaostoksilla käydessä minulla on koko ajan käsissäni puuvilla hanskat.

Pelkään koronaa. Minä sairastin influenssan toissa talvena ja se oli tosi paha. Kova kuume monta päivää ja lihassäryt koko ajan. Korona on varmaan vielä kauheampi. Huoli on myös lapsistani ja heidän perheistään. Tiedän ettei se auta vaikka kuinka murehtii etukäteen. Se tulee jos on tullakseen. Vielä ei perheemme emmekä me ole saanut tautia. Muuten elämä on ollut rauhallista. Olemme pitäneet kiinni joka päiväisistä rutiineistamme. Onneksi pääsee sentäs ulos ettei tarvitse sisällä koko ajan oleilla. Onneksi tämä koronaika sattui kevääseen, että on edes valoisaa ja auringonpaistetta!

Laitoimme tomatintaimet itämään olohuonemme ikkunalaudalle maitotölkeistä leikattuihin rasioihin. Ne ovat jo taimella. Itivät ihan hyvin. Ei käynyt kuin viime keväänä, etteivät ensimmäisen kerran itäneet ollenkaan, vaan jouduttiin laittamaan toisen kerran. Ne on tarkoitus siirtää toukokuussa kasvihuoneeseemme. Monesti on jo käynyt mielessä kesämökkikausi, mutta meille se on ajankohtainen vasta toukokuun puolivälissä, jos säät sallii.

Rakasta harrastustani olen harrastanut päivittäin. Olen neulonut joululahjaksi Sinille ja Saralle pipot. Vielä minulla on työn alla ne olohuoneen verhokapat, mutta teen näitä neulejuttuja nyt kun on viileää. On paljon luonnollisempaa neuloa villalangasta talvella kuin mitä kesällä. Lapsenlapsellemme Taikalle neulon polvipituiset kirjoneulesukat. Langat ja ohje minulla jo onkin. Saralle pitää neuloa vielä lapaset.

Aloitin itselleni pitsineule hartiahuivin. Se on mielenkiintoinen malli. Melko nopeaa tehdä. Laitan siitä alusta kuvan tuohon alle.

Yleensä teen yhtä käsityötä ja teen sen loppuun ennen kuin aloitan uuden. Nyt on päässyt ryöstäytymään käsistä ja minulla on monta työtä meneillään.

Sain kuunneltua Miika Nousiaisen äänikirjan Juurihoito. Pitäs ostaa uusi kirja kuunneltavaksi. Se on niin ihanaa kun voi kuunnella samalla kun tekee käsitöitä. En saa aikaseksi muuten lukea kirjoja. Tämä menetelmä sopii minulle parhaiten. Se on parhainta ajankulua ja niin koukuttavaa. Äänikirjat ovat vielä suhteellisen uusi juttu. Aluksi oli vähän ennakkoluuloja äänikirjoja kohtaan, mutta kun olin kuunnellut yhden, niin se oli menoa.

Kun elämme kahden niin kotitöitäkään ei ole paljoa. Siivoustakaan ei tarvitse tehdä niin usein ja sitten kun me tehdään kotityöt yhdessä, niin vapaa-aikaa jää molemmille vielä yllin kyllin. Elämämme on kaikin puolin auvoisaa.

  • -maija-

Kekäleen huikea Season Sale on alkanut!

Adlibriksella viikonlopun supertarjous -10% kaikista tuotteista koodilla KEVÄT10