Blogi

Heinäkuun tunnelmia

Tänä kesänä me voitimme sorsat. Saimme kerättyä viisi litraa mustikoita mökkitontiltamme. Monena kesänä on mennyt niin, että sorsat ovat ennättäneet syödä kaikki mustikat. Mustikat olivat melko pieniä kooltaan. Tänä kesänä on ollut poikkeuksen paljon sorsapoikueita rannassamme. Meidän mökkilahdella on metsästys kielletty. Ovatkohan sorsat jo oppineet sen, että ovat lahdella turvassa?

Tulimme viime lauantaina mökiltä kotiin. Sunnuntaina meillä kävi Sinin ja Saran perhe ja Säde eli meitä oli 10 henkeä koolla. Maanantaina siivosimme kodin. Keskiviikkona ja tänään perjantaina kävimme sauvakävelyllä kahdeksan maissa aamulla. Silloin ei ole vielä niin lämmin, joten jaksaa kävellä. Yllättävän hyvin jaksoin kävellä molemmilla kerroilla 7,5 km. Meillä oli sauvakävely tauolla kuukauden, kun oli niin lämmintä, ettei yksinkertaisesti jaksa kävellä.

Sain eilen tosi ihanan puhelun. Nuorimmaisemme Sara soitti, että muuttavat elokuussa Lappeenrannasta Kouvolaan. Miten ihanaa. Sitten meidän kaksi lastamme perheineen asuu Kouvolassa. Olemme hyvässä hoidossa, kun toinen on lääkäri ja toinen nuorisopsykiatrialla sairaanhoitajana.

Huomenna lähdemme taas mökille. Sini tulee lasten kanssa meidän mökille. Lupasi taas hellettä. Tämä kesä on uskomaton, sillä on ollut mahdollisuus olla mökillä niin paljon. Meillä on hälytysjärjestelmä ja se luo turvallisuuden tunnetta.

Nyt kun oli viikko viileää, niin kaivoin neuletarvikkeet esille ja aloitin islantilaisneuleen neulomisen Aapolle. Aapo menee nyt syksyllä kouluun.

Tilasin langat Suvin islantilaiasneuleeseen Knittingroomista, mutta peruin tilauksen, kun vasta syksyllä saisi langat. Tilasin Nettivillasta. Sen neulon seuraavaksi.

Virkkasin yli 60 palaa niitä neliöitä omaan jakkuun. Virkkaan niitä vielä lisää ja myynkin ne palat sitten netissä. Olen kerran myynyt isoäidinneliöitä netissä. Sainpahan upotettua niihin jämälankaa.

Vieressä kuva islantilaisneuleen alusta.

Minulla on taas käsityötilauksia lapsiltamme jo kivasti, joten syksyksi on taas tekemistä.

Sitten kun tulemme mökiltä ilmoittaudun taas Oulun kansalaisopistoon opiskelemaan ruotsia videon välityksellä. Pitäisi lukea se viime talven ruotsin kirja kerran läpi. Vielä on muutama Allers-lehti lukematta, joten mökilläkin aika kuluu hyvin.

Säätiedotus lupaa hellepäiviä ensi viikolle, mutta sen jälkeen alkaa epävakaista ja saadaan vettä. Luonto kaipaa vettä. Täällä Kouvolassa ei ole satanut kolme kertaa ja vain vähän aikaa kerrallaan. Tänä iltana täytyy kastella kukkapenkit, kasvihuoneen ja verannankukat ja kukat sisällä.

Hyvää heinäkuun loppua teille kaikille! – maija –

Lindexillä on nyt suuret alennukset lastenvaatteista. Saat 25% lisäalennuksen jo alennetuista lasten tuotteista. Tarjous on voimassa 26.7.21 saakka, joten ennätät tilata vaatteita esim koululaisille.

Alta pääset Elisa-kirjan verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan

Huh hellettä!

Uskomatonta, miten pitkä hellejakso. Olemme muutaman päivän kotona. Sisällä on yhtä lämmintä kuin ulkona. Meillä oli tarkoitus lähteä tänään mökille, mutta emme kuitenkaan lähteneet. Syynä se, että Itä-Suomeen on luvattu 33 astetta. Mökillä ei ole mitään paikkaa, mihin mennä pakoon kuumuutta. Mökissä ei voi pitää ulko-ovea auki, kun tulee itikoita ja paarmoja. Järvikään ei ole pakopaikka, kun vesi on niin lämmintä, ettei sekään tuo mitään helpotusta. Kotona sentäs pystyy pitämään ovia ja ikkunoita auki ei tarvitse pelätä hyönteisiä.

Kun lähdemme mökille niin on jakso, ettei ole tiedossa ketään vieraita. Olemme viikon yhdessä mieheni kanssa. Innostuin lukemaan sitä ruotsinkielistä Allers-lehteä. Yllättävän paljon ymmärrän ja se antaa intoa lukea. Päätin, että luen lehdet kannesta kanteen. Siinä on tekemistä mökille.

Sain valmiiksi kummitytöllemme Vanilla-villasukat. Silloin ei ollut niin kuuma , kun näitä neuloin.

Seuraava projektini on bambu-langasta viereisen kuvan mukaisista paloista jakku itselle. Olen jo virkannut 21 palaa. Helppo malli ja palat valmistuvat nopeasti. Käytän jämälankoja tähän työhön.

Se on myös mukavaa mökkitekemistä!

Pidän virkkaamisesta enemmän kuin neulomisesta, vaikka toisin voisi luulla, kun neulon paljon.

Kun tulimme mökiltä kotiin pari päivää sitten alkoi sataa vettä reippaasti Utin jälkeen. Meidän ei tarvinnut itse kastella nurmikkoa eikä kukkapenkkejä. Jo toisen kerran peräkkäin sattui tälläinen tuuri.

Terassimme loistaa. Pelargoniat kukkivat ja karjalanneito on täynnä kukkia. Laitoin kuvan parhaalle ystävälleni ja hän kysyin miten hoidamme kukkia, kun noin kovasti kukkivat. Ystäväni on ammattilainen sillä alalla. Hän on puutarhuri ja heillä oli miehensä kanssa puutarhamyymälä. Ei me mitenkään erikoisesti hoideta, vaan paikka on tosi suotuisa pelargonioille. Terassimme on pohjoispuolella ja aurinko käy vain iltapäivällä siihen.

Minusta pelargoniat sopivat hyvin vanhaan omakotitaloomme.

Olemme voineet olla mökillä nyt enemmän kuin moneen vuoteen. Siksi, koska tyttäremme Säde käy kastelemassa kukat ja kasvihuoneen kasvit. Olemme siitä hänelle kiitollisia. Sekin, että tänä kesänä on ollut monta lämmintä jaksoa.

Hyvää kesää kaikille ! – maija –

Lindexillä on vielä tarjouksessa -20% rintaliivit. Tarjous on voimassa 14.7.21 saakka. Sitten siellä on tarjousten tarjoukset. Saat 25% lisäalennusta aletuotteista. Tarjous on voimassa 13.7.21 saakka.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Elisa-Kirjasta edullisesti ääni- ja e-kirjat. Paljon mielenkiintoista luettavaa ja kuunneltavaa.

Keskikesä

Ihana keskikesä. Juhannus oli pitkästä aikaa lämmin. Olimme mökillä ja meille tuli vanhin tyttäremme Suvi perheineen viettämään Juhannusta kanssamme. Aatto iltana menimme minun veljen luo kaikki rantakalalle. On ollut jo – ainakin siltä tuntuu – tosi pitkä lämmin jakso ja vielä säätiedotus lupaa jatkuvan. Juhannuskokkoa ei voinut polttaa, kun oli metsäpalovaroitus, se poltettiin sitten juhannuspäivänä.

Tulimme sunnuntaina Kouvolaan. Olimme niin varmoja, että nurmikko on karrelle palanut samoin kukkapenkissä kukat. Mutta mikä yllätyt oli, että kaikki olikin kunnossa. Täällä oli satanut sopivasti niin ettei mitään vahinkoa ollut kuivuus aiheuttanut.

Toisessa kuvassa olen meidän nuorimmaisen tyttären Saran kanssa.

Sain valmiiksi virkkaamani kolmiohuivin. Se onnistui hyvin. Kuvassa ei pääse oikeuksiinsa. Suvi sai käydessään itselleen siitä huivin.

Sisustuksesta sen verran, että ompelin mökin tuvan ikkunaan matalat kapat, mihin virkkaan kuvan neljä näköistä apilanlehti-pitsiä. Toisena käsityönä mitä teen on palmikkosukat kummitytöllemme Satulle. Hän tulee vierailulle heinäkuun lopulla mökillemme, joten saa sukat sitten. Toinen sukka jo valmis.

Minulle tulee ruotsalainen lehti Allers. Siinä oli neulotun hihattoman puseron ohje. Ajattelin tehdä sen itselleni. Saas nähdä ymmärränkö ohjeen täysin, kun se on ruotsiksi.

Tänään ostimme puutarhamansikat 10 kg. Pakastimme suurimman osan. Keitimme myös hilloa ja jätimme osan ihan syötäväksi sellaisenaan.

Huomisaamuna lähdemme takaisin mökille. Ei olla päätetty milloin tullaan takaisin.

Mökillä ei ole mitään suunnitelmia. Ei olla voitu käydä sauvakävelylläkään, kun on niin kuuma, ettei jaksa kävellä.

Voisin vierailla joku päivä serkkuni Ritvan luona. Aion ostaa häneltä punaisen räsymaton meidän sisäeteiseen jouluksi.

Oikein hyvää keskikesää teille kaikille! – maija –

Alla verkkokauppoja, mitä suosin.

Eletään Juhannuksen alusaikaa

Kyllä tuo aika menee tosi kovaa vauhtia. Vain viikko Juhannukseen. Tulevaksi viikonlopuksi lupasi hellettä. Me lähdetään lauantai aamuna mökille. Meidän kolme lapsistamme tulee perheineen silloin mökille. Meitä on 11 henkeä silloin siellä. Sunnuntaina sitten lähdetään Joensuuhun vanhimman tyttären tytär pääsee silloin ripille. Ollaan mökillä Juhannuksen yli.

Olen sopinut maanantaiksi tapaamisen Merjan kanssa. Merja on paras ystäväni Kiteellä. Käydään kahvilla ja kierretään kirppiksiä. Tiistaina mieheni menee sisarustapaamiseen ja minä pyysin mökkinaapurin Marjaa siksi aikaa meille seurakseni. Juhannuksen alus on myös menoja täysi.

Juhannusaattoiltana menään katsomaan kokkoa veljeni luokse. Siellä ollaan vietetty monta Juhannusaattoiltaa.

Kulotiellä kasvillisuus on melko rehevää. On vihreää. Nyt kun lupasi tosi lämmintä niin varmasti kaikki kuivuu. Jo nyt alkaa olla kuivaa. Harmi, että kaikki työ mikä on uhrattu kasvillisuuteen kuolee. Mahdotonta koko tonttia on kastella. Nurmikko palaa melkein joka kesä syynä tämä kangasmaasto.

Sain sen monimutkaisen kolmiohuivin valmiiksi. Neuloin sen Esther-langasta. Olipa urakka. Nyt on meneillään virkattava kolmiohuivi, minkä virkkaan pellavalangasta. Tulee kesähuivi.

Kuuntelin Samu Haberin elämänkerran. Samu itse luki sen. Se kesti 15 tuntia 28 minuuttia. Mielenkiintoinen. Tilasin sen Elisa-Kirjasta. Ostin tänään Kirsi Pehkosen kirjan: Riihikuivaa satoa Jylhäsalmella. Se kuuluu Jylhäsalmi sarjaan, sen viimeinen osa mikä ilmestyi tänä vuonna. Senkin ostin Elisa-Kirjasta.

Laitan tähän alas bannerin, mistä pääsee Elisa-kirjan verkkokauppaan.

Adlibriksellä on kesäale alkanut. Hinnat jopa -70 %. Banneri alla. Bannerista pääsee suoraan Adlibriksen verkkokauppaan.

Lindexillä on nyt huippualennukset käynnissä. Lindexin verkkokaupasta voit ostaa kesämuotia.

Oikein Hyvää Juhannusta kaikille lukijoilleni! – maija –

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen…

Tämä on sitä suven suloisuutta; valoa, lämpöä, luonto parhaimmillaan. Nyt lupaa taas lämmintä. Se tietää, että suunta on keskiviikkona Itä-Suomi. Viime kerta mökillä oli niin ihana, että toivoo säänkin olevan samanlainen. Ihana päästä lähelle luontoa, mikä on täynnä linnunlaulua ja seurattavaa. Mökillä on neljä linnunpönttöä. Siellä on varmaan hautominen kiihkeimmillään ja linnut lentelevät pihan poikki. Mukava istua pihakeinussa ja seurata niiden touhuja.

Täällä Kouvolassa on perunamaassa tapahtunut kehitystä. Perunat ovat jo hyvällä taimella. Näinköhän me saadaan Juhannukseksi uusia perunoita. Jokohan mökillä on peruna taimella? Se selviää keskiviikkona.

Tiistaina on taas neulekahvila. Odotan sitä kovasti. Jopa niin kovasti, että se tulee uniin. Näin viime yönä unta, että olin neulekahvilassa Sinin anopin kanssa. Johtuu varmaan siitä, että odotan syksyä, että pääsisimme yhdessä neulekahvilaan.

Kävimme pesemässä iäkkään naapuri pariskunnan ikkunat ja kiitokseksi saatiin hortensia. Olivat niin onnellisia, että se oli paras palkka.

Siivosimme eilen ullakkoa. Minulla kävi tuuri, sillä huomasin facbookissa käsityöryhmässä, että joku ilmoitti ostavansa nappeja, pitsejä, kangastilkkuja ja kankaita. Sain myytyä hänelle ylimääräiset omani, joten yksi laatikollinen tavaraa vähempänä. Samalla laitoimme ison laatikon vanhoja kankaita jäteasemalle. Ollaan tehty tätä siivousta jo koko kevään, joten ullakollamme ei ole enää mitään roinaa, vaan kaikki on käytettäviä tavaroita. Tuli siitä siivouksesta hyvä mieli.

Ostin itselleni uuden uimapuvun. En sovittanut sitä kaupassa, vaan luotin koko merkintään. Kotona sitten sovitin ja totesin sen olevan liian pieni, joten laitoin ilmoituksen Roskalava Kouvola sivustolle ja annoin sen ilmaiseksi eräälle naiselle, joka ilmoitti tarvitsevansa uimapukua.

Voisin aloittaa taas pitkästä aikaa vesijuoksun uimahallissa. Minulla on ostettuna jo kymmenen kerran liput. En harrasta uimista, sillä se käy niskoihin. Vesijuoksussa asento on toinen, joten se soveltuu minulle paremmin.

Kävin tänä aamuna mieheni kanssa sauvakävelyllä. Olen tosi tyytyväinen tähän ostamaami apple watciin. Siinä on gps, joten se näyttää todellisen matkan tarkasti ja käytetyn ajan. Kävelimme 9,2 km aikaan 92 minuttia. Eli kaksi minuuttia yli puolentoista tunnin. Olen tosi tyytyväinen. Kunto on talvesta kohentunut huomattavasti.

Olen melkein urakalla neulonut sitä kolmiohuivia, mutta vielä on paljon jäljellä. Ei pitsineulehuivia ihan vähään aikaan kiitos! Odotan jo seuraavaa käsityöohjetta ja lankoja Knitting roomilta. Se on virkattava pitsineulehuivi. Pidän niin virkkauksesta että… – maija –

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan, mistä voit hankkia kirjoja ja käsityölankoja yms.

Alta pääset Elisa-kirjan verkkokauppaan, mistä voit hankkia e- ja äänikirjat edullisesti.

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan. Nyt kaikki kesävaatteet Lindexiltä.

Alta pääset tilaamaan Woltilta ravintolaruokaa kotiin toimitettuna.

Alta pääset ostamaan edullisesti meikkejä ja voiteita.

Pitkästä aikaa

Siitä on taas kauan, kun kävimme mökillä viimeksi. Viikko sitten tiistaina menimme ja nyt sunnuntaina tulimme takaisin. Tuli haravoitua mökin pihamaa, pestyä mökki sisältä ja siivottua mökki muutenkin. Sitten ei kun nauttimaan luonnosta. Oli mahtava sää. Eka käyntimme mökillä oli melko myöhäinen, mutta emme varmaan koskaan ole olleet toukokuussa mökillä viittä vuorokautta. Mieheni istutti perunat. Maa oli kuohkeaa ja sopivan kosteaa, joten luulisi perunan lähtevän hyvin kasvamaan. Minä laitoin sipulit maahan.

Toinen mitä pitkästä aikaa tein oli, että kävin neulekahvilassa. Siitäkin on yli puoli vuotta. Näin eka kerralla meitä oli vain 10. Pystyimme näin ollen istumaan melko väljästi. Sain virkattua kaksinkertaisen patalapun siellä. Nautin suunnattomasti niistä hetkistä. Seuraavan kerran kahvila avoinna kahden viikon päästä. Se on myös ihanaa, että yhden tyttäriemme anopin kanssa on ensi syksynä tarkoitus yhdessä mennä neulekahvilaan.

Täällä Kulotiellä jatkuu tieremontti. Vieläkin kulkee kaivureita edestakaisin. Nyt on melkein koko tielle laitettu kadunreunuskivet. Kadusta tulee hieno, kunhan se on valmis. Toivottavasti valmistuu ennen juhannusta. Jatkuva kolina ja jyrinä.

Mieheni laittoi tännekin perunaaa maahan. Tomatin taimet istutettiin kasvusäkkiin kasvihuoneeseen. Laitoin hernettä, salaattia, tilliä ja persiljaa kasvuturvesäkkiin. Ja kukkalaatikoihin kylvin krassin siemeniä.

Kukat kukkivat jo hienosti kukkapenkeissä. Nurmikko on jo kerran leikattu. Verannan kukkalaatikoihin istutimme vaaleanpunaisia pelargonioita. Ostimme myös karjalanneito amppelin verannalle. Nyt on kaunista ulkona. Kaikki kukoistaa.

Käsitöissä on ollut päivien taukoja, kun on noita pihahommia. Kolmiohuivi edistyy hyvin ja vaikeimmat kohdat on ohitettu. Välkästyönä pitsisydän sukat.

Ruotsin kielinen äänikirjakin on vielä kesken. Sitä kun ei voi kuunnella, kun neulon pitsineulehuivia. On sen verran tarkkaa työtä. – maija –

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alta pääset Elisan verkkokauppaan.

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Woltin verkkokauppaan.

Alta pääset Oletkaunis verkkokauppaan

Toukokuun tunnelmia

Ollaan jo toukokuussa ja sää on todella koleaa. Loppuviikoksi lupasi jopa lumisadetta. On ollut niin kylmää ettei olla vielä voitu lähteä mökille. Siellä ei olisi mukavaa, kun on kylmää ja kosteaa. Varmaan jos ensi viikolla on sellaisia säitä niin mennään.

Kävimme pesemässä Säteen ja Teemun ikkunat. Säde sitten auttaa kesällä meitä meidän kukkien kastelussa, kun ollaan kesäkodissamme. Ylihuomenna, jos sää sallii niin käydään pesemässä Saran ja Leevin ikkunat. Vielä olisi edessä naapurustomme iäkkään pariskunnan ikkunoiden pesu.

Tänään siivosimme kevätsiivouksen kodissamme. Vaihdettiin kesämatot olohuoneeseen ja pesin alakerran ikkunat sisältäpäin.Nautin suunnattomasti, kun on puhdas koti. Nykyisin tarvitsee siivota harvakseltaan, kun olemme kahden niin ei tule likaa niin paljon. Eikä siivous ole iso asia, kun teemme sen mieheni kanssa yhdessä. Päivällä paistoin sämpylöitä välipalaksi.

Tomaatintaimet ovat kasvaneet ikkunalaudalla jo hyvin. Kunhan nuo yöpakkaset loppuvat niin istutamme ne kasvihuoneeseen. Ovat jo sen kokoisia, että ne voisi jo nyt istuttaa, mutta paras odottaa sopivia säitä.

Ostin myös hernettä, salaattia, tilliä ja persiljaa, mitkä laitan kasvihuoneeseen. Ja tietty kukkia pitää olla myös. Kylvän krassinsiemeniä kukkalaatikkoon sinne. Kukkapenkeissämme tulppaanit ja narsissit ovat kasvattaneet lehdet ja lähiviikkoina odotamme niiden kukkivan. Moni kukka on jo ilmestynyt maanpinnalle. Mukava seurata kevään edistymistä ja kesän tuloa.

Sini kävi reilu viikko sitten lasten kanssa meillä. Kävin naapurissa vierailulla. Sädettä tavattiin kun kävimme pesemässä ikkunat. Siinäpä kontaktit lähiaikoina.

Heinäkuussa piti olla Säteen ja Teemun häät, mitkä siirtyivät syksyyn koronan takia.

Kun liityin Knittinroomiin sain kolmiohuivin ohjeen ja langat ilmaiseksi. Tosi kaunis huivinmalli. Tosi haastava. Olen vasta alussa. Kyllä olen tyytyväinen jos osaan tehdä tämän huivin. Tätä ei pysty tekemään telkkaria katsottaessa.

Olen päättänyt, etten aloita uutta käsityötä ennen kuin tämä huivi on valmis.

Tämän kuun puolivälissä pitäisi tulla langat Suvin islantilaisneuleeseen. Taidan sen projektin siirtää syksyyn.

Olen kuunnellut kaksi ruotsinkielistä äänikirjaa, mitkä ostin Elisa-kirjasta. Nyt olen kuuntelemassa Kärlekensvind kirjaa. Se on koukuttavaa. Kannattaa tutustua tarjontaan. Laitan bannerin tuohon alle, niin pääset siitä suoraan verkkokauppaan.

-maija-

Alla olevista bannereista pääset verkkokauppoihin.

Västäräkistä vähäsen…

Pari päivää sitten näimme peippoja pihamaallamme. Sauvakävelyllä käydessämme näimme västäräkin. Eikös sitä lorussa sanota, että ”puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen” kesän tuloon. Ulkona on mahtava sää, mikä kutsuu ulos.

Facebook muistutti minua 5 vuoden takaisesta päivityksestäni, missä luki, että kävimme sauvakävelemässä neljänä päivänä peräkkäin 9 km/päivä. Ajattelin, että pitääpä testata kestääkö tämän hetkinen kunto sellaisen suorituksen. Testattu on ja hyvinhän se kesti. Yllättävän hyvin. Tänään pitää aloittaa polkupyöräilykausi. Tavoitteena on tänä kesänä ajaa 500 kilometriä.

3-vuotias nuorin lapsenlapsemme Huugo soitti mummille videopuhelun ja sanoi, että hänen lapaset on rikki ja että neulotko mummi uudet. Tottakai mummi neuloo uudet ja tässä ne nyt ovat.

Kyllä lapsenlapset ovat ihania. Ne antavat syytä elää. On niin mukava seurata heidän kasvua ja kehitystä.

Sain neljännen islantilaisneuleeni valmiiksi. Ja seuraavaan langat tulee toukokuun puolivälissä. Tässä välissä virkkaan aloittamaani sängynpeittoa. Liityin Knittingroomin jäseneksi ja sieltä on tulossa tarvikkeet ja ohje kolmiohuiviin. Sen pitäisi tulla ihan lähiaikoina, joten saatan ehtiä neuloa sen jo ennen Suvin islantilaisneuletta.

Adlibrikseltä tilaamassa kirjassa Islantilaisia lastenneuleita on hauskoja neuleita lapsille. Neulon Aapolle, Eelalle ja Huugolle islantilaisneuleet, mutta taidan sen työn jättää syksyyn. Kesäaikaan voisi virkata puuvillalangasta…saas nähdä. On vaan niin koukuttavia neulottavia nuo islantilaisneuleet.

Luettavaa ja kuunneltavaa löydät täältä.

Ruokaa kotiin tuotuna täältä.

Nyt on sellainen sää, että kannattaa lähteä ulos nauttimaan keväästä! – maija –

Hyvää Pääsiäistä!

Aurinko paistaa heleästi ja on 8 astetta lämmintä. Nyt voi jo silmin nähdä miten nopeaa on kevääntulo. Olemme viettäneet tämän talven kotosalla. Vain kolme kertaa käyty hoitamassa Huugoa Lappeenrannassa ja kerran hoitamassa Aapoa ja Eelaa Lahdessa. Olemme olleet 2,5 viikkoa omaehtoisessa karanteenissa, että pystyisimme lähtemään pitkäperjantaina mökin kautta Joensuuhun. Viemme mökille tavaroita kesää varten. Emme sen pidempään siellä ole. Vielä ei tarkene yöpyä siellä.

Käymme Joensuussa meidän vanhimman tyttären ja hänen perheensä luona. Eka kerta käydä heidän uudessa kodissa. Vietämme heidän nuorimmaisen tyttären 12-vuotissynttäreitä. Synttärijuhlat on pienet, sillä muita ei sinne tule. Noudatamme koronaohjeita. Haluamme varmistaa, että olemme itse mennessämme terveitä, siksi karanteeni. Kyllä jo kaipaa maisemanvaihtoa ja vaihtelua tähän elämään.

Sain ensimmäisen rokotteen, koska kuulun riskiryhmään sain sen myötä vuorokauden kestävän kuumeen. Ei paha. Toinen rokote on sitten kesäkuun alussa.

Teen Sinille tuon kuvan mukaisen isllantilaisneuleen. Alaosa valmis ja olen tekemässä ekaa hihaa. Neuleen teen Lettlopi villalangasta.

Itselle aloittamani pitsikesäpusero jäi kesken, sillä tämä on mielenkiintoisempi projekti. Tämä on neljäs islantilaisvillapaita tänä talvena. Miten mukava on pitää ulkona villapaitaa. Minulla oli tänään kaupoilla käydessä oma islantilaisneule päällä.

Aloitin tässä välillä villapeiton teon. Virkkaan kuusikulmioita 7-veljeslangasta. Minulla on tosipaljon seiskaveikkaa, joten sen avulla tyhjennän varastoja. Teen siitä tosi värikkään.

En tiedä mitä tekisin korona-aikana, jos en tekisi käsitöitä. Käsitöiden teko rentouttaa ja aika kuluu mukavasti.

On myös ihanaa, kun saa jonkin ison kokonaisuuden valmiiksi ja näkee kättensä jäljen.

Odotan kovasti, että tämä korona aika loppuisi ja pääsisi taas neulekahvilaan. Sitä on tosi ikävä.

Ostin Adlibrikseltä kirjan Islantilaisneuleita lapsille. Ihan sitä varten, että teen lapsenlapsille neuleita. Adlibriksellä on suuri valikoima erilaisia käsityökirjoja.

Laitan tuohon alle eri yritysten bannereita. Yrityksiä, mitä itse suosin. Kaupoille pääsy on helppoa klikkaamalla banneria pääsee suoraan verkkokauppaan.

Elisa-kirjalla on nyt huikea ale jopa 20% kaikista ääni- ja e-kirjoista. -maija-

Tuulahdus keväästä

Huomenna on kevätpäiväntasaus, eli päivä ja yö ovat yhtäpitkät. Huomaa miten valo saa voiton. On päiviä milloin aurinko paistaa täydeltä terältä. Lämpötila plussan puolella. Kaikki tämä on tuulahdusta keväästä. Kunnon talvi on mukava, mutta ihana on myös kun tulee kevät.

Kohta on aika laittaa tomaatinsiemenet itämään ikkunalaudalle, niinkuin jo moneena keväänä olemme tehneet. Olen niin ylpeä yhdestä kasvista keittiömme ikkunalla.

Siis tästä vieressä olevasta puun alusta. Terhon löysin joskus Madeiralla käydessä puistosta, kun istuimme puistonpenkillä. Huomasin maassa terhon. Poimin sen ja laitoin reppuuni. Se unohtui sinne pitkäksi aikaa. Kun sitten kerran löysin sen panin sen itämään multaan ja tässä on nyt tulos. Kasvi on kastanja. En osaa yhtään sanoa miten isoksi se kasvaa ja olen epävarma, miten se meillä viihtyy, mutta alku on lupaava. En olisi millään uskonut, että se edes itää.

Olen pohtinut mielessäni, että mitä sitä tänä keväänä laittaisi kasvihuoneeseen kasvamaan. Mieli tekisi kokeilla jotain uutta. Kokeilisikohan kasvattaa herneitä ja salaattia ja mitä muuta? Ideoita otetaan mielellään vastaan.

Kasvihuoneessamme ole viiniköynös on viihtynyt siellä hyvin ja talvehtiminen on onnistunut ongemitta. Viime syksynä viiniköynös tuotti kiitettävästi satoa.

Mansikkamaamme oli meille pettymys viime keväänä, sillä vaikka näytti, että tulee hyvin mansiköita, niin talossamme asuva orava ja harakat söivät kaikki.

Ja sitten käsitöihin….

Artikkelikuvassani on verho, minkä virkkasin rappujen ikkunaan. Ja vieressä olevassa kuvassa on pitsipusero, mikä on parhaillaan työnalla. Saas nähdä saanko sen tehtyä, ennen kuin langat Sinin islantilaiseen neulepuseroon saapuvat. Omapostiapin mukaan ne ovat jo matkalla.

Eilen kävimme sauvakävelyllä 7,5 km ja tänä aamuna 7 km. Talvella, kun liikunta jää vähemmälle, niin painoa kertyy ja nyt kun on ollut hyvät ulkoilukelit, niin mieli tekee ulkoilla. Samalla painoni alkaa laskea. Sellainen jojo-liike. Se jojo-liike on juuri huono asia terveydelle.

1.4. olisi Tähtin 12-vuotis syntymäpäivät Joensuussa. Saas nähdä järjestetäänkö ne nyt koronan takia. Siihenhän sattuu juuri pääsiäinen sopivasti. Toivottavasti ne järjestetään. Olisi mukava mennä sinne vieraisilla ja samalla tutustumaan heidän uuteen kotiin, missä emme ole vielä käyneet. Samalla voisi pistäytyä mökillä katsomassa mökin tilanne. Viettää siellä muutama tunti. Kyllä jo odotan kovasti mökille pääsyä. Olisihan se vaihtelua näin koronan keskellä, kun saa vaihtaa välillä maisemaa.

Löysin uuden mielenkiintoisen verkkokaupan. Oletkaunis.fin. Se on 100% kotimainen. Verkkokauppa on kauneuden ja hyvinvoinnin verkkokauppa. Itselle löysin ihonkuorinta voiteen, mitä pitää kokeilla.

Verkkokauppaan pääset alla olevasta bannerista

Toinen mihin ihastuin kun kuulin, että Wolt on tullut nyt myös Kouvolaan. Wolt on suomalainen vuonna 2014 perustettu yritys, mikä välittää ravintolaruokaa omalla verkkoalustallaan 23 maassa ja yli 100 kaupungissa.Woltin mobiilisovelluksella tai verkkosivujen kautta asiakkaat voivat tilata ruokaa ja joko noutaa ruoan itse tai saada sen kotiin kuljetettuna. Alla olevasta bannerista pääset suoraan verkkosivuille ja voit tilata ravintolaruokaa suoraan kotiisi. Kannattaa tutustua.

Elisa-kirjan verkkosivuilta tilasin e-kirjan Ruthin kirjan minkä Kaisa Ikola on kirjoittanut. Kuuntelin talvella saman kirjailijan kirjan oikein nurin. Elisa-kirjassa on paljon tarjouksia ja kuunneltavaa ja luettavaa löytyy paljon. Alla olevasta bannerista pääset suoraan verkkokauppaan.

Tervetuloa ostoksille! – maija –

Lindexiltä nyt muotivaatteita edullisesti. Alla olevasta bannerista pääset Lindexin verkkokauppaan. Tutustu kevään uutuuksiin.

Tervetuloa ostoksille! -maija-