Tuulahdus keväästä

Vaikka pidän talvesta ja lumesta, niin nyt sitä alkaa olla jo liikaa. Muutama päivä on ollut aurinkoista ja voi jo aistia kevään. On valoisaa ja vaikka öisin on pakkasta, niin päiväksi lämpenee. Enää pari kuukautta niin pääsee mökille.

Nuorin lapsenlapsi Huugo täyttää 4 vuotta ja perjantaina kokoonnumme koko perhe juhlimaan sitä. Koronaa on ollut liikkeellä. Saran ja Sinin perhe sairastivat koronan lievänä.

Olen taas tehnyt käsitöitä urakalla. Olen tosi iloinen, että sain virkattua olohuoneen kahteen ikkunaan verhokapat. Lankana Rescue Cotton katajan värisenä. Kappa valmistui tosi nopeasti ja on mielestäni sopiva malli meidän olohuoneeseen.

Artikkeli kuvassa on peikonlehti-sukat. Malli on ihana. Teen ne ihan itselle. Ensimmäiset itselle neulotut sukat. Olen neulonut paljon sukkia, mutta aina toisille. Edelliset sukat mitkä olen neulonut itselle on kansakoulussa neulomani sukat, joten on korkea aika ajatella myös itseä.

Vaikka peikonlehti sukat on kesken aloitin Strömsöneuleen keväänvihreästä lettlopista ja sekin tulee itselle. Näiden käsitöiden jälkeen alan jo neuloa käsitöitä lahjaksi joulua ajatellen.

Nyt ei ole enää niin kova urakka neuloa ja virkata joululahjoja, sillä vanhin tyttäristämme Suvi on neulonut lapsilleen kaksi villapaitaa ja pipoja ja slipoverin Tähtille. Tähti täyttää 13 v 1.4. Kaikki käsityöt, mitkä Suvi on tehnyt on onnistuneet hyvin. Olen niin iloinen, että käsitöiden teko perheessä jatkuu. Sarakin on tehnyt käsitöitä. Neuloi itselle ja Huugolle kaulaliinat ja virkkasi Pauliina makrame langasta useamman korin.

Tämän islantilaisneuleen neuloin toukokuussa viisi vuotta täyttävälle Eelalle. Neuleen nimi on kissankello. Lankana Lettlopi 100 % villaa.

Kohta on aika aloittaa kasvattaa kasveja ikkunalaudalla kasvihuoneeseen siirrettäväksi. Kevät on ihanaa aikaa kun on niin valoisaa ja kaikki vielä edessäpäin tarkoitan kesää.

Nyt on ollut tiet ja jalkakäytävät tosi liukkaita, joten sauvakävelymatkamme on lyhentyneet. Kävelemme noin 3,5 km lenkkejä.

Varmaan muutaman viikon päästä alkaa tiet olla sulia ja voi alkaa kävellä taas pitempiä lenkkejä. Olen nauttinut arjestamme. Olemme alkaneet jo pikkuhiljaa tehdä kevätsiivousta. Tänään oli keittiön vuoro. Ikkunat ulkopuolelta pitää pestä joku päivä kun on tarpeeksi lämmintä. Sisältäpäin pesin ikkunat viikko sitten.

Hyvää kevättä teille kaikille lukijoilleni! – maija –

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s