”ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan…”

Näin kun pikkuhiljaa valmistelee Joulua, niin ei tule kiirettä. Olemme tehneet jo paljon Joulua varten. Itsenäisyyspäivää ennen sunnuntaina paistoimme piparit ja joulutortut. Tänä vuonna teimme kristallipipareita ja joulutorttuja, missä oli omenamarmeladitäyte. Itsenäisyyspäivänä paistoimme karjalanpiirakat. Viikko sitten paistoin Boston-kakun ja korvapuusteja. Eilen paistoin taatelikakun. Joulukinkkukin hankittuna. Kaikki pakastimessa.

Tänään siivosimme joulusiivouksen ja laitoimme joulumatot lattioille. Pyyhin pölyt ja laitoin joululiinat ja joulukoristeet pöydille. Joten kotimme on nyt pukeutunut Jouluun. Enää puuttuu joulukuusi, minkä hankimme huomenna.

Laatikkoruoat valmistamme aatonaattona. Aatonaattona keitän myös luumukiisselin niin, että se saa jäähtyä hyvin, että on kylmää. Aattoana aikaisin käymme joulusaunassa. Tyttäret koristelevat joulukuusen ja puoliltapäivin syömme joulupuuron ja kiisselin. Tyttäret soittelevat ja laulavat joululauluja. Päivällä juomme kahvit ja syömme Säteen ja Saran tekemää juustokakkua. Illansuussa syömme joulupäivällisen. Karjalanpaisti ja perunat laatikoiden ja kinkun kera kuuluvat joulupöytäämme ja tietty karjalanpiirakat ja kala. Illalla jaetaan joululahjat ja juodaan glögiä ja syödään pipareita ja joulutorttuja.

Tällainen on Jouluaattomme. Joulupäivä ja Tapaninpäivä vietetään perheen kesken seurustelle ja aikaa viettäen.

Viereisessä kuvassa olevat sukat eivät ehtineet lahjapakettiin jouluksi, joten annan ne joulun jälkeen. Näitä sukkia neulon nyt vielä ennen Joulua ja senkin jälkeen. Joulunajan pidän käsitöistä taukoa. Käytän sen ajan läheisteni kanssa seurusteluun ja ajanviettoon.

Uudenvuoden jälkeen on taas jo paljon käsitöitä tehtävänä. Joten homma jatkuu…

Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille

HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA VUODELLE 2022!

-maija –

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s