onnellisuus

Mitä onni on? Se vaihtelee meillä kaikilla yksilöllisesti.

Minun onnellisuus koostuu pienistä arkisista asioista ja tapahtumista. Se tunne, kun kaikki on hyvin ainakin omasta mielestä. Onni on olla terve, kun mitään paikkaa ei särje. Kun on iso perhe ja hyvät välit läheisiin. Onni on istua sohvannurkassa ja neuloa. Kun ei ole mihinkään kiire. Se kun on sen verran hyvässä kunnossa, että voi auttaa toisia. Aamulla kävimme siivoamassa naapurin vanhan pariskunnan kodin. Se tuo hyvää mieltä. Kun on hyviä ystäviä. Ja oma parisuhde kunnossa. Kun lapset ja lastenlapset käyvät. Kaikki edellinen tuo hyvää mieltä ja onnellisuutta. Hyvä arki on myös onnellisuutta. Sopivasti vapaa-aikaa ja erilaisia tapahtumia. Aloitin käydä perjantai aamupäivisin eläkeläisten kässäkerhossa, mikä on kolme kertaa kuukaudessa. Käsityökerhot ovat minulle tärkeitä. Sitä kautta olen saanut paljon hyviä ystäviä. Niissä jaamme ideoita ja rupattelemme käsityön lomassa. Onni on myös huomata, että vielä tämän ikäisenäkin oppii uusia asioita.

Olen oppinut ihan arjessa ajattelemaan positiivisesti. Yritän löytää joka päivästä jotakin positiivista. Liikunta saa myös hyvälle mielelle. Olemme käyneet nyt kolme kertaa viikossa sauvakävelyllä. Vaikka aina ei huvittaisi lähteä niin kun saa vaan itsestään irti ja lähtee, niin kotiin tultua on hyvä mieli liikunnasta.

6.11. tulee oltua 45 vuotta naimisissa. Sen johdosta ajattelimme juhlistaa sitä lähtemällä matkoille. Lähdemme ensi viikolla Gran Canarialle Inglesiin viikoksi. Vähän pelottaa tuo korona. Otamme melkoisen riskin.

Olen oppinut uutta, eli olen oppinut virkkaamaan sukkia. Sini tyttäremme pyysi virkkaamaan hänelle sukat. Kuva ohessa ja ohje Novitan.

Minulla on meneillään sukat Huugolle. Huugo kävi meillä viime viikolla ja sanoi, että minun pitää neuloa hänelle sukat. Sen jälkeen hän kiipesi yläkertaan minun käsityöhuoneeseeni ja valitsi kolme eriväristä lankakerää ja toi minulle, että minun pitää tehdä raidikkaat sukat. Niinpä hän saa ne.

Eelalle neuloin hänen toiveestaan kirjoneulesukat. Muokkasin hieman Novitan ohjetta. Niistä kuva ohessa.

Aapolle pitää neuloa konttisukat. Ohje on haastava. Saas nähdä osaanko. Otan sen käsityön mukaan matkoille.

Vielä pitäisi neuloa Sinille polvipituiset kirjoneulesukat ja Tualle Puunvuosi islantilaisneule.

Nuo vielä ennen joulua.

On minulla yksi huolenaihe tällä hetkellä. Se millaisessa kunnossa sydämmeni on. Se ultrataan marraskuun lopulla, joten sitten sekin selviää.

Matkalta tulon jälkeen käytän uimahallilippuni 10 kpl, mitkä ostin jo ennen koronan alkua. Käynti on vain siirtynyt osaksi siksi, että uimahallit olivat kiinni pitkään koronan takia. Tykkään vesijuoksusta. Se on oiva liikuntamuoto.

Pian onkin aloitettava jouluvalmisteluja. Lahjoja olen ostanut pitkin vuotta ja tehnyt käsitöitä.

Oikein hyvää syksyä teille kaikille rakkaat lukijani. – maija –

Alla olevista bannereista pääset adlibriksen, elisa-kirjan ja lindexin verkkokauppoihin, sieltä löydän vinkkejä isänpäivään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s