Heinäkuun tunnelmia

Tänä kesänä me voitimme sorsat. Saimme kerättyä viisi litraa mustikoita mökkitontiltamme. Monena kesänä on mennyt niin, että sorsat ovat ennättäneet syödä kaikki mustikat. Mustikat olivat melko pieniä kooltaan. Tänä kesänä on ollut poikkeuksen paljon sorsapoikueita rannassamme. Meidän mökkilahdella on metsästys kielletty. Ovatkohan sorsat jo oppineet sen, että ovat lahdella turvassa?

Tulimme viime lauantaina mökiltä kotiin. Sunnuntaina meillä kävi Sinin ja Saran perhe ja Säde eli meitä oli 10 henkeä koolla. Maanantaina siivosimme kodin. Keskiviikkona ja tänään perjantaina kävimme sauvakävelyllä kahdeksan maissa aamulla. Silloin ei ole vielä niin lämmin, joten jaksaa kävellä. Yllättävän hyvin jaksoin kävellä molemmilla kerroilla 7,5 km. Meillä oli sauvakävely tauolla kuukauden, kun oli niin lämmintä, ettei yksinkertaisesti jaksa kävellä.

Sain eilen tosi ihanan puhelun. Nuorimmaisemme Sara soitti, että muuttavat elokuussa Lappeenrannasta Kouvolaan. Miten ihanaa. Sitten meidän kaksi lastamme perheineen asuu Kouvolassa. Olemme hyvässä hoidossa, kun toinen on lääkäri ja toinen nuorisopsykiatrialla sairaanhoitajana.

Huomenna lähdemme taas mökille. Sini tulee lasten kanssa meidän mökille. Lupasi taas hellettä. Tämä kesä on uskomaton, sillä on ollut mahdollisuus olla mökillä niin paljon. Meillä on hälytysjärjestelmä ja se luo turvallisuuden tunnetta.

Nyt kun oli viikko viileää, niin kaivoin neuletarvikkeet esille ja aloitin islantilaisneuleen neulomisen Aapolle. Aapo menee nyt syksyllä kouluun.

Tilasin langat Suvin islantilaiasneuleeseen Knittingroomista, mutta peruin tilauksen, kun vasta syksyllä saisi langat. Tilasin Nettivillasta. Sen neulon seuraavaksi.

Virkkasin yli 60 palaa niitä neliöitä omaan jakkuun. Virkkaan niitä vielä lisää ja myynkin ne palat sitten netissä. Olen kerran myynyt isoäidinneliöitä netissä. Sainpahan upotettua niihin jämälankaa.

Vieressä kuva islantilaisneuleen alusta.

Minulla on taas käsityötilauksia lapsiltamme jo kivasti, joten syksyksi on taas tekemistä.

Sitten kun tulemme mökiltä ilmoittaudun taas Oulun kansalaisopistoon opiskelemaan ruotsia videon välityksellä. Pitäisi lukea se viime talven ruotsin kirja kerran läpi. Vielä on muutama Allers-lehti lukematta, joten mökilläkin aika kuluu hyvin.

Säätiedotus lupaa hellepäiviä ensi viikolle, mutta sen jälkeen alkaa epävakaista ja saadaan vettä. Luonto kaipaa vettä. Täällä Kouvolassa ei ole satanut kolme kertaa ja vain vähän aikaa kerrallaan. Tänä iltana täytyy kastella kukkapenkit, kasvihuoneen ja verannankukat ja kukat sisällä.

Hyvää heinäkuun loppua teille kaikille! – maija –

Lindexillä on nyt suuret alennukset lastenvaatteista. Saat 25% lisäalennuksen jo alennetuista lasten tuotteista. Tarjous on voimassa 26.7.21 saakka, joten ennätät tilata vaatteita esim koululaisille.

Alta pääset Elisa-kirjan verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s