Huh hellettä!

Uskomatonta, miten pitkä hellejakso. Olemme muutaman päivän kotona. Sisällä on yhtä lämmintä kuin ulkona. Meillä oli tarkoitus lähteä tänään mökille, mutta emme kuitenkaan lähteneet. Syynä se, että Itä-Suomeen on luvattu 33 astetta. Mökillä ei ole mitään paikkaa, mihin mennä pakoon kuumuutta. Mökissä ei voi pitää ulko-ovea auki, kun tulee itikoita ja paarmoja. Järvikään ei ole pakopaikka, kun vesi on niin lämmintä, ettei sekään tuo mitään helpotusta. Kotona sentäs pystyy pitämään ovia ja ikkunoita auki ei tarvitse pelätä hyönteisiä.

Kun lähdemme mökille niin on jakso, ettei ole tiedossa ketään vieraita. Olemme viikon yhdessä mieheni kanssa. Innostuin lukemaan sitä ruotsinkielistä Allers-lehteä. Yllättävän paljon ymmärrän ja se antaa intoa lukea. Päätin, että luen lehdet kannesta kanteen. Siinä on tekemistä mökille.

Sain valmiiksi kummitytöllemme Vanilla-villasukat. Silloin ei ollut niin kuuma , kun näitä neuloin.

Seuraava projektini on bambu-langasta viereisen kuvan mukaisista paloista jakku itselle. Olen jo virkannut 21 palaa. Helppo malli ja palat valmistuvat nopeasti. Käytän jämälankoja tähän työhön.

Se on myös mukavaa mökkitekemistä!

Pidän virkkaamisesta enemmän kuin neulomisesta, vaikka toisin voisi luulla, kun neulon paljon.

Kun tulimme mökiltä kotiin pari päivää sitten alkoi sataa vettä reippaasti Utin jälkeen. Meidän ei tarvinnut itse kastella nurmikkoa eikä kukkapenkkejä. Jo toisen kerran peräkkäin sattui tälläinen tuuri.

Terassimme loistaa. Pelargoniat kukkivat ja karjalanneito on täynnä kukkia. Laitoin kuvan parhaalle ystävälleni ja hän kysyin miten hoidamme kukkia, kun noin kovasti kukkivat. Ystäväni on ammattilainen sillä alalla. Hän on puutarhuri ja heillä oli miehensä kanssa puutarhamyymälä. Ei me mitenkään erikoisesti hoideta, vaan paikka on tosi suotuisa pelargonioille. Terassimme on pohjoispuolella ja aurinko käy vain iltapäivällä siihen.

Minusta pelargoniat sopivat hyvin vanhaan omakotitaloomme.

Olemme voineet olla mökillä nyt enemmän kuin moneen vuoteen. Siksi, koska tyttäremme Säde käy kastelemassa kukat ja kasvihuoneen kasvit. Olemme siitä hänelle kiitollisia. Sekin, että tänä kesänä on ollut monta lämmintä jaksoa.

Hyvää kesää kaikille ! – maija –

Lindexillä on vielä tarjouksessa -20% rintaliivit. Tarjous on voimassa 14.7.21 saakka. Sitten siellä on tarjousten tarjoukset. Saat 25% lisäalennusta aletuotteista. Tarjous on voimassa 13.7.21 saakka.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Elisa-Kirjasta edullisesti ääni- ja e-kirjat. Paljon mielenkiintoista luettavaa ja kuunneltavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s