Joulu saapui

Joulusiivous tehty. Joulukuusi hankittu. Laatikkoruoat tehty. Teimme porkkanalaatikkoa, imellettyperunalaatikkoa, punajuurilaatikkoa ja bataatti-lanttulaatikkoa. Kinkun paistaa mieheni huomenna. Eli joulu voi jo tulla.

Meillä on erilainen joulu tänä vuonna. Koronan takia meille tulee vain Säde aattona ja joulupäivänä Sini perheineen. Meitä on 17 ja kokoonnumme yleensä yhdessä viettämään joulua meille. Nyt tilaisuus kutistuu 7 henkeen. Olemme toki aattona videoyhteydessä Zoomin kautta.

Tänään satoi lunta täällä Kouvolassa. Toivottavasti pysyvät yli joulun. On jo ihan joulutunnelma. Tänä jouluna jäi väliin ne Kauneimmat joululaulut, sillä niitä ei järjestetty koronan vuoksi. Se vaikutti hieman joulu fiilikseen.

Koti on koristeltu joulutekstiileillä ja koriste-esineillä. Kuusi on jo olohuoneessa ja Säde saa koristella sen huomisaamuna. Joulukukka kuuluu myös jouluumme. Yleensä se on joulutähti.

Jouluaaton ohjelmamme on että ihan ensiksi menemme joulusaunaan. Sen jälkeen syömme joulupuuron kera luumukiisselin.

Juomme kahvit tai juomme glögiä.

Kolmen maissa syömme jouluaterian. Eli perinteinen karjalainen jouluateria. Siihen kuuluu laatikot, karjalanpaisti, karjalanpiirakat, kinkku ja kalaa kahdessa eri muodossa.

Käsityön vien käsityöhuoneeseen. Jouluna en tee käsitöitä. Keskityn jouluun.

Viereisessä kuvassa on slipoveri, minkä neuloin itselleni. Meneillään minulla on piparkakkuKal sukat. Ne ovat polvipituiset kirjoneulesukat. Tarkoitus on tehdä ne itselleni.

Eli tällainen on meidän joulu.

Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille HYVÄÄ JOULUA JA ONNEA UUDELLE VUODELLE!

– maija-

kirja.elisa.fi

One thought on “Joulu saapui

  1. Tämä joulu oli varmasti poikkeuksellinen monelle perheelle. Mekin yleensä menemme vanhemmillemme, mutta koronan vuoksi olimme ihan kotosalla täällä Helsingissä ja sisareni perheineen kävivät aattona. Sainpahan kerrankin tehtyä kunnon siivouksen. Koronan vuoksi päätin tehdä ihan desinfiointisiivouksen ja jynssäsin kaikki pinnat ihan olan takaa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s