Marraskuussa tapahtuu

Kulotiellä on ollut perusteellinen remontti kesäkuusta saakka. Sinne uusitaan putket. Se aiheutti meille tilanteen, että vesiputki meni tukkoon. Vesijohtoputket ovat alkuperäisiä eli kuusikymmentä luvulta. Sen takia me uusittiin myös Kulotieltä taloomme tulevat vesi- ja viemäriputket. Kuva on pihaltamme, kun kaivuri kaivaa 2,5 m syvää ojaa tiellemme. Nyt meillä on uusittu kaikki putket. Viisi vuotta sitten uusimme käyttövesi ja lämpövesiputket. On jotenkin turvallisempi elää.

Tänään on päivälleen 44 vuotta siitä kun menimme naimisiin. Se oli Svenka Dagen ja liputuspäivä. Aamupalan jälkeen lähdimme sauvakävelylle. Kävelimme 7,5 km. Sen jälkeen kävimme suihkussa. Oli tosi kaunis päivä lämmin ja aurinkoinen. Puolen päivän jälkeen lähdimme keskustaan lounaalle ja sen jälkeen ruokaostoksille. Poistullessamme kävimme leipomosta isänpäiväkakun. Sitten istahdimmekin kotimme sohvalle ja nautimme pari lasia punaviiniä ja keskustelimme näistä menneistä vuosista ja keskustelimme myös ajasta tästä eteenpäin. Totesimme molemmat, että olemme kasvaneet toisiimme kiinni. Olemme tosi tärkeitä toisillemme. Molemmat toivomme, että saisimme olla terveitä ja viettää vielä tällaista elämää vuosia.

Tässä ne sitten ovat ne tosi työläät tennarisukat, mitkä lapsenlapsemme Tähti toivoi joululahjaksi.

Nyt on tilanne, että olen saanut kaikki joululahjat neulottua ja virkattua ja voin keskittyä tekemään jotain itselleni. Aloitin neuloa itselleni Islantilaisneuletta Riddaria. Se neulotaan niin että alaosa ja hihat neulotaan ensin ja sen jälkeen ne yhdistetään yhdelle pyöröpuikolle. Sen jälkeen neulotaan kaarroke ja niin on villapaita valmis ja koko pusero ilman saumoja. Tosi kätevää.

Innostuin villapaidan neulomisesta niin, että etsin netistä ohjeen, miten villapaita neulotaan ylhäältä alas niin, ettei tule saumoja ollenkaan ja se on seuraava työni.

Ohessa kuva Kouvolassa sijaitsevasta Mielakanrinteestä. Mielakanrinteeseen maalattiin syyskuussa yli 400 metrin pituinen räsymatto. Kävimme kävelemässä sen. Hauska idea.

Kun muutimme Kouvolaan v.1985 niin ihastuimme kaupunkiin, kun täällä on niin hyvät urheilumahdollisuudet. On talvella hyvät hiihtomaastot ja ladut. Jos nyt olisi sitä lunta. Viime talvena ei voinut hiihtää kertaakaan, kun ei ollut lunta. Sitten täällä on on myös paljon luontopolkuja ja polkupyöräteitä.

Olemme kotiutuneet tänne täydellisesti ja täällä on hyvä asua. – maija –

Alta pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alta pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alta pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Advertisement

4 vastausta artikkeliin “Marraskuussa tapahtuu

 1. Meidänkin olisi tarkoitus aloittaa putkityöt mökillämme Lahden kupeessa ensi kesänä. Siellä ei ole koskaan putkia ollutkaan, mutta nyt olisi vihdoin tarkoitus vetää vedet. Mylläytyikö teillä pahasti piha remontin yhteydessä? Hieman huolestuttaa meneekö kaikki istutukset ihan uusiksi.

  Tykkää

  1. Meillä meni oja juuri tienkohdalla, joten tie meni uusiksi. Muuten tontti säilyi ilman kosketusta. Istutuksiin ei tarvinnut kajota. Me saatiin hyvä urakoitsija, sillä se laittoi paikat kuntoon urakan loputtua. Olemme tyytyväisiä.

   Tykkää

 2. Me aloitimme tänä syksynä vihdoin pitkäaikaisen haaveen oman kodin rakentamisesta täällä Lammilla. Seuraavaksi olisi vuorossa LVI-asennus. Jännää seurata tuollaisen projektin toteutumista. Ihana muuten tuo kadun räsymatto maalaus!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s