Elämän arvot

Vaatimattomuus on elämäntapamme. Olemme koko yhteisen elämämme eläneet vaatimattomasti. Se on tietoinen valintamme. Avioliiton alkuaikana en asiaa vielä ymmärtänyt, kun olin 18-vuotias, kun menimme naimisiin. Vaatimattoman elämäntavan olen oppinut mieheltäni. Tyydymme vähään. Asumme vanhassa omakotitalossa, mikä on sopivan kokoinen meille kahdelle. Emme hukuta kotiamme turhalla materialla. Tottakai haluan, että kotimme on kodikas ja viihtyisä. Eihän viihtyisyys ole tavaran paljoudesta kiinni. Kesämökkimme on pieni ja vailla mukavuuksia. Autommekin on valittu sen mukaan; pieni ja ekologinen. Emme ajele turhaan.

Kierrätys ja ekologisuus kuuluvat ja ovat aina kuuluneet periaatteisiimme. Kierrätämme lehdet, pullot, tölkit, muovin, maito ja mehupurkit yms. Käymme säännöllisin väliajoin läpi kaapit ja komerot joten niihin ei pääse kertymään mitään ylimääräistä ja turhaa.

Ainoa asia, missä emme pysty säästämään luontoa on matkustus. On paikkoja, mihin ei yksinkertaisesti pääse muuten, tai matka olisi tosi monimutkaista. Toivotaan, että lentämiseenkin keksitään ratkaisu, mikä tekisi siitä ekologisemman.

Olen oppinut antamaan arvoa ihmissuhteille, ystäville ja isolle perheellemme. Unelmani on toteutunut, kun aikoinani toivoin suurta perhettä.

Arvostan puolisoani, lapsiani ja lastenlapsiani. Katsomme olevamme rikkaita, kun meillä on niin paljon sellaista, mitä ei voi mitenkään rahassa mitata. Se että ympärillämme on niin runsaslukuinen läheisten määrä.

On niin ihana, kun lapset käyvät. Nytkin Sini oli lapsineen mökillämme Kiteellä kaksi yötä. Yhtä matkaa sitten ajettiin pois mökiltä. Huomenna tulee Suvi kolmen tyttärensä kanssa käymään täällä Kulotiellä.

Kävin tänään Kotkassa silmälääkärillä. Kyynelkanavatulpan poisto ei onnistunut nytkään, joten saan lähetteen Helsinkiin. Jopa meni monimutkaiseksi. Kyynelkanava oli kasvanut umpeen. Lääkäri puhui leikkauksesta, millaisia ei Kotkassa tehdä. Vähänkö jännittää!

Hyvää kesää teille kaikille! – maija –

Lindexillä nyt tarjous: Ota kaksi maksa yksi kaikista tarjoustuotteista.

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan.

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan. Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan

One thought on “Elämän arvot

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s