Tämä onnea on, on, on…

Lämpöä, valoa, linnunlaulua, käen kukuntaa, suurin osa kesästä vielä edessäpäin ja mieli iloinen saa minut tuntemaan onnentunnetta. Onneni koostuu pienistä arkisistakin asioista.

Viime viikolla kun kävimme sauvakävelyllä ja tulimme kotiin kuulimme käen kukkuvan. Tämä alue missa asumme on omakotitaloaluetta. Olemme kahdesti aiemminkin 25 vuoden aikana minkä olemme asuneet tässä Kulotiellä kuulleet käen kukkuvan. Joten ei mitenkään usein.

Harrastuksiini kuuluu myös sisustaminen. Nyt oli mökin sisustamisen vuoro. Mieheni maalasi mökin tuvan peräseinän valkoiseksi ja sisäkaton myös valkoiseksi. Se antoi uutta ilmettä mökkiimme. Jotenkin valostui. Lakattua tuli myös mökin lattiat. Mökin pirttipöydän penkit tuli hävitettyä ja tilalle tavalliset puunväriset tuolit. Keittiön ikkunaan tarvii virkata uusi verhokappa. Alla olevassa kuvassa näkyy kuin seinä olisi kaksivärinen, totuus on että tuo keltainen muodostuu auringonpaisteesta.

Tulimme sunnuntaina mökiltä ja hoidamme kotia ja pihaamme. Sireenit kukkivat ja kukkapenkeissämme kukat kukkivat. Kotona keittiön ikkunalaudallani vaalin kastanja pensaan alkua, missä on jo kuusi lehteä ja mandariini puun alkua. On ihana seurata niiden kasvua. Kastanja puun terhon löysin Madeiralta viime syksynä, kun istuimme Funchalin keskustassa puistonpenkillä. Huomasin terhon maassa ja poimin sen sieltä talteen. Laitoin sen pikkureppuni taskuun. Se unohtui moneksi kuukaudeksi sinne. Kun sitten löysin sen taas ja laitoin kukkaruukkuun multaan itämään. Saas nähdä kuinka isoksi se kasvaa.

Torstaina lähdemme taas mökille. Olemme siellä Juhannuksen yli.

Mökille jäi viereisen kuvan näköinen näkymä. Kevätesikot ja vuohenjuuri kukkivat. Perunamaassa kukkapenkin takana on jo perunat pienellä taimella.

Käsitöissä olen neulomassa Tualle ja Villelle inttisukkia lahjaksi. Kävin netin läpi enkä löytänyt armyn väristä lankaa enka edes tumman vihreää lankaa, joten ne sukat tulevat sitten nurmikonvärisestä langasta. Neulon myös meidän kummitytölle Satulle sukat, että voin antaa sitten kun tulevat käymään mökillämme heinäkuussa. Tilasin netistä makramee kirjan, missä neuvotaan erilaiset solmut ja siinä on myös erilaisia makrametyön malleja. Tarvikkeetkin olen jo tilannut ja saanut ja sen tekemisen aloittamista odotan kovasti. Keskiviikkona tulee naapurini ja ystäväni Tuula meille vierailulle ja toivottavasti hänkin pystyy neuvomaan minua tarvittaessa tässä Makramee asiassa.

Säätiedotus on luvannut melko hyvää mökkikeliä. Saas nähdä toteutuuko, kun viime aikoina nuo säätiedotukset eivät ole pitäneet paikkaansa.

Hyvää Juhannusta teille kaikille! – maija –

Nyt korona-aikana on hyvä suosia verkkokauppoja. Alla olevasta bannerista pääset Lindexin verkkokauppaan.

Alla olevasta bannerista pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Alla olevasta bannerista pääset Kekäleen verkkokauppaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s