Pääskysestä ei päivääkään

Tämä toukokuu oli poikkeuksellisen kolea. Kävimme mökillä 5.5.20 ensimmäistä kertaa. Olimme vain nelisen tuntia niin että ennätimme tehdä pihatyöt. Emme lämmittäneet edes mökkiä. Sen jälkeen on ollut niin kylmä, ettei ole voinut edes kuvitella mökille menevänsä. Seuraavan kerran olemme ajatelleet mennä sinne parin päivän päästä. Säätiedotus on luvannut lämpenevää.

Vasta pari päivää sitten lämpeni hieman ja luonto heräsi. Laitoimme omakotitalomme pihaa kuntoon ja istuttelimme uusia kukkia. Parvekkeen kukkalaatikoihin laitoimme pelargoniat kuten muinakin keväinä. Narsissit ja tulppaanit kukkivat kukkapenkeissä. Omenapuussamme ei ole vielä juuri kukkanuppuja. Viime keväänä tähän aikaan omenapuu kukki jo täysiään. Tämä on ihanaa aikaa kun on valoisaa ja luonto puhkeaa kukoistukseensa. Kaikki on niin puhtaan vihreää.

Tänä korona aikana ei olla oltu ihan vailla ihmiskontakteja. Äitienpäivä viikonloppuna teimme retken Repoveden kansallispuistoon Suvin ja Suvin kolmen tyttären ja Sinin ja lasten kanssa. Paistoimme makkaraa ja söimme eiväitä. Kävelimme lyhyehkön lenkin, kun Aapo ja Eela ovat vielä niin pieniä etteivät jaksa pitkää matkaa. Siellä oli melko paljon muitakin retkeilijöitä. On se vaan niin kaunis paikka. Sini ja lapset ja Sara ja Huugo ja Säde ovat käyneet meillä. Muuten olemme karttaneet ihmiskontakteja. Käymme edelleenkin vain kerran viikossa kaupoilla.

Muuten elämä on rullannut niinkuin ennenkin. Sain oikean siivouspuuskan siivosin mieheni kanssa kotimme melko perusteellisesti. Nyt on mukava lähteä mökille kun voi taas tulla puhtaaseen kotiin. Mutta. Mökillä edessä on koko mökin siivous. Sen teemme joka kevät ennenkuin edes kannamme mukanamme tuomat tavarat sisälle. Pesemme kaikki seinät ja katon, lattian ja ikkunat. Sitten on mukava ripustaa puhtaat silitetyt verhot ikkunoihin.

Mieheni istuttaa perunat kasvimaahan ja ostamme kesäkukat sitten Kiteeltä. Niitä on turha alkaa kuljettaa täältä Kouvolasta saakka. Ihanaa aikaa. Odotan sitä linnunlaulua! Tämä aika vaan kuluu niin noppeasti. Harmi.

Neuloin Aapolle ja Eelalle kaulurit joululahjaksi. Pitäisi neuloa vielä myssyt ja lapaset. Huugolle myssy ja vanhimmalle lapsenlapsellemme Tualle lapaset ja sukat. Tualla ja Tuan poikaystävällä alkaa armeija heinäkuussa. Menevät molemmat Vekaranjärvelle. Ajatella, että meillä on kohta 19-vuotias lapsenlapsi. Olin 43-vuotias kun minusta tuli mummi. Oma nuorimmainen oli vajaa kuusivuotias silloin. Tällä hetkellä nuorin lapsenlapasi on vähän yli kaksi vuotias Huugo. Loput lapsenlapset ovat siltä väliltä. Elämämme on rikasta, kun on niin monen ikäisiä lapsenlapsia. Omien tyttäriemmekin ikäero on huikea nuorimman ja vanhimman lapsen ikäero on 18-vuotta.

Olen niin kiitollinen tästä kaikesta mitä meillä on.

Hyvää alkavaa kesää! – maija –

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan.

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Tästä pääset Kekäleen verkkokauppaan.

4 vastausta artikkeliin “Pääskysestä ei päivääkään

  1. Hei Maija!
    Tuli lukastua blogiasi ja löysin nämä kaulurit, mistä tää ohje löytyy? On niin hyvän oloinen ja istuvuus hyvä.
    Terv. Maija L

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s