Kauan odotettu kevät

Aurinko paistaa ja ulkona on lämmintä jo 15 astetta, tosin tuulee melkoisesti. Kevät on jo pitkällä. Vappukin meni jo. Aika on kulunut joutuisesti, vaikka ihmiskontakteja on ollut vähänlaisesti. Toki sitä kaipaa ihmiskontakteja, vaan eipä mahda tilanteelle mitään.

Pihallamme alkaa olla jo jonkin verran tekemistä. Mieheni touhuilee pihalla tehden milloin mitäkin pihatöitä. Siistii pihaa ja lannoittelee kukkapenkkejä ja marjapensaita. Tomatintaimet kasvoivat ikkunalla tosi nopeasti. Istutettiin ne jo kasvihuoneeseen. Saas nähdä istutettiinko ne liian aikaisin. Vielä voi olla yöpakkasia. Täytyy polttaa kynttilöitä kasvihuoneessa jos tulee pakkasia. Ostimme pelargonioita verannan kukkalaatikoihin. Mielestäni ne voisi istuttaa sitten kun tulee tarpeeksi lämmintä. Mutta miten kävinkään. Kun menin pihakeinuun istumaan huomasin yllätyksekseni, että mieheni oli ne jo istuttanut. Hän se ehtii, hih.

Kävimme aamulla sauvakävelemässä yhden meidän vakiolenkeistämme 7 km.Pääsiäisen seutuun otimme polkupyörät esiin talvisäilytyksestä. Siinä vaiheessa matkamittarini näytti 503 km ja nyt se näyttää jo 580 km. Pyöräily tuo vaihtelua liikuntaan. Meidän tavoite on ajaa tänä kesänä kaikkiaan 500 km kuten viime kesänäkin.

Apua minä jäin koukkuun äänikirjoihin. Kuuntelin Eve Hietamiehen kirjoittamat kirjat Yösyöttö, Tarhapäivä ja Hammaskeiju. Pidin kirjoita tosi paljon. Hauskaa huumoria ja kerrontaa. Tänä aamuna lopetin Anneli Kivelän kirjoittaman Kotiin Katajamäelle äänikirjan. Mielestäni raikasta kerrontaa. Pitää kuunnella vielä jatko-osat.

Meillä on tarkoitus lähteä mökille tiistaina. Käymme siellä päiväselti. Se ajomatka on raskas 260 km yhteensuuntaan. Lupasi 15 astetta lämmintä myös sinne Pohjois-Karjalaan. Meidän on tarkoitus ehtiä tehdä pihatyöt sinä aikana kun olemme siellä. Piha pitää haravoida kuolleista lehdistä ja leikata terijoensalvat jne. Yleensä käymme mökkimatkalla syömässä Pivangassa. Se on ravintola Kesälahdella. Nyt otamme take away annokset. Ei tarvitse alkaa kokata mökillä, vaan voimme keskittyä pihahommiin.

Jo mökille pääsyä on odotettukin koko pitkän talven. Sinne meidän rakkaalle synnyinseudulle!

Nyt on Taikalle yksi sukka valmis, vielä pari sille. Sitten neulon Tähtille sukat samalla mallilla. Tilasin netistä kolme karvatupsua. Saran, Eelan ja Aapon pipoihin. Ne kun ovat muotia nyt. Vielä kaulurit, pipot ja lapaset Aapolle ja Eelalle niin joululahjat alkaa olla paketissa. Sitten siirryn kesäkäsitöihin. Niiden verhokappojen pariin.

Aurinkoista kevättä teille kaikille! – maija –

Alta kirjat, äänikirjat ja langat Adlibrikselta

Alta Kekäleen verkkokauppaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s