Hiljaiseloa

Tämä on ollut erikoista aikaa. Hiljaiseloa. Ihmiskontaktit on rajattu minimiin. Kaupoilla käymme vain kerran viikossa. Silti olemme saaneet ajan hyvin kulumaan. Nyt on ollut mainiot säät täällä Kouvolassa, joten olemme sauvakävelleet joka päivä eri mittaisia lenkkejä. Välillä kyllä on ikävä lapsia ja heidän perheitään. Pidämme yhteyttä kyllä videopuheluin ja whatsapp- viestein.

Tänään paistoin pullaa litran taikinan. Laitoimme suurimman osan pakastimeen. Mieheni paistoi viime viikolla porkkanarieskaa ja saaristolaisleipää. Minusta on niin ihanaa, kun hän on kiinnostunut ruoanlaitosta ja leipomisesta. Ja ihana saada tuoretta, juuri paistettua.

Kotimme alkaa valmistautua pääsiäiseen. Kynttiläkruunuun on vaihdettu keltaiset kynttilät, ohranjyvät on laitettu itämään. Rairuohon sijaan päädyimme ohranjyviin tänä pääsiäisenä. Pajunkissoja pitäisi vielä hakea ojanpientareilta. Osa pääsiäisliinoista ja koristeista laitettu pöydille. Ensi viikolla siivoamme kodin ja sitten laitan loput liinat. Mämmiä ostamme tietty ja kananmunat kuuluvat pääsiäiseen. Tästä tulee erilainen pääsiäinen. Yleensä silloin käyvät lapset perheineen. Nyt on eri tilanne. Olemme kaksin koko pääsiäisen. Mahtaa tulla hiljaiset pyhät.

Ajattelemme jo kesää, joten laitoimme tomatin siemenet itämään ikkunalaudalle. Sitten kun ne ovat kasvaaneet tarpeeksi suuriksi ja on tarpeeksi lämmintä ulkona niin siirrämme ne kasvihuoneeseen. Tänä keväänä en laita punajuuria kasvimaahan ollenkaan, kun ne eivät kasva kunnolla. Mitenkähän meidän kukkapenkit ovat kärsineet talven lumen vähyydestä ja välillä tulleista pakkasista.

Minulla on monta käsityötä meneillään. Aloitin uutena olohuoneen ikkunoihin verhokappojen virkkauksen. Ne muodostuvat viereisen kuvan mukaisista kapeista kaitaleista vaakatasossa, mitkä virkataan yhteen.

Olen virkannut sitä pyöreää mattoa aina välillä. Mieleni pursuaa erilaisista käsityöideoista, mutta täytyy hillitä itseäni, etten aloita liian monta työtä ja että aloitetut tulevat tehdyiksi myös.

Onneksi on käsityöharrastus. Se on hyvää ajankulua ja että saan toteuttaa itseäni. Tilasin elisa-kirjalta äänikirjan. Miika Nousiaisen juurihoito. Sen parissa myös aika kuluu huomaamatta. – maija –

Tästä pääset Lindexin verkkokauppaan

Tästä pääset Adlibriksen verkkokauppaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s