Heinäkuun tunnelmia 

Heinäkuu alkoi tosi koleana ja harmaana. Emme käyneet mökillä kahteen viikkoon ihan sen takia. Tämä on tosi poikkeuksellista. Yleensä se on just parasta mökkeily aikaa. Kotona Kouvolassa puolestaan kasvit kaipaavat sadetta. Tulimme tänään mökille. Täällä paistaa paraikaa aurinko ja on sopivan lämmintä. Saas nähdä palaako nurmikko kotona jo toisen kerran tänä kesänä sillä aikaa kun olemme täällä mökillä.

img_0618

Nyt ovat mustikat parhaimmillaan. Meidän mökkitontilla on mustikkapensaita ja yleensä saamme mustikat täältä. Meidän riesana on heinäsorsat, mitkä ovat myös tykästyneet mustikoihin. Meillä on aina kilpailu kumpi ennättää saada mustikat ensin.

Kun emme pystyneet olemaan mökillä niin lapset vierailivat sitten kotona Kouvolassa. Sinin lapset Aapo ja Eela olivat yökylässä. Aika energisiä kavereita. Sara, Leevi ja Huugo-poika kävivät päiväselti samaan aikaan meillä. Sädekin pistäytyi yhtenä iltana meillä tapaamassa meitä ja sisariaan. On niin ihanaa saada heidät käymään. Tulee eloa taloon. Meillä on muuten melko hiljaista. Radio on koko päivän päällä antamassa ääntä.

Lähestyy päivä, kun on se meidän keskikoulun viidennen E:n luokkatapaaminen Pajarinhovissa Kiteellä. Siis lauantaina 20.7.  Siitä on nyt 44 vuotta kun viimeksi olen nähnyt heistä suurinta osaa. Pieni jännitys hipii sisimpääni, että tuleeko kaikki ketkä ovat luvanneet ja miten järjestelyt sujuvat. Itse kutsuin heidät kokoon, joten olen ollut puhelinyhteydessä heihin kaikkiin. Järjestin myös paikan ja sovin tarjoilun. Leena ystäväni siltä luokalta lupautui pitämään puheen, mikä oli suuri helpotus minulle, kun en pidä esiintymisestä ja hänelle se on niin luonnollista. Onneksi olemme erilaisia!

Käsitöitä olen tehnyt edelleenkin innolla.  Sain Saran kaitaliinan valmiiksi ja Eelan kaulurin. Nyt on meneillään Apon kauluri ja niihin olohuoneen kappoihin pitsin virkkaus. Sain myös lisää tilauksia lapsiltamme. Sara toivoi, että virkkaisin heidän wc:en maton ja Sini toivoi virkattavan lisää ontelokudekoreja.

7fcdec81-f8fb-4d1d-83ee-ccdd36a5007c

Nyt kun minulla ei ole enää kuin Aapon ja Eelan polvipituiset sukat neulomatta niin ennätänkin tekemään muuta.

Olen myös suunnitellut virkkaavani itselleni pari puseroa. Mallit löysin kirjasta Ihanat nopeat virkkaustyöt. Se on vanha Valittujen Palojen julkaisema käsityökirja.

Tuo kylmä ja kolea jakso toi jo mieleeni syksyn. Tuntuu että tänä kesänä jäi mökkeilykausi lyhyeksi, jos nyt ei sitten elokuussa ole lämmintä pidempiä jaksoja.

Kurkkaapa alla oleviin verkkokauppoihin, sillä ainakin Lindexillä ja Kekäleessä alennukset jatkuvat enää tämän kuun.

Heinäkuisin terveisin -maija-

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s