Aikaan mansikoidenNyt on se aika kun puutarhamansikat säilötään. Ostamme yleensä torilta kaksi 5 kg laatikkoa mansikoita. Osan keitämme hillosokerin kanssa hilloksi ja loput pakastamme. Emme vielä ole ostaneet mansikoita. Huomenna teemme sen, kun menemme kotiin. Ahomansikoita emme tänä kesänä saaneet, kun niitä tuli tosi vähän.

Mieheni se osaa yllättää. Eilen ennen nukkumaan menoa keskustelimme eri liikuntamuodoista. Sanoin, että minä tykkään vesijuoksusta. Mieheni sanoi:”Minä en tykkää mistään muusta kuin sinusta”. Tuumasin, ett nyt kyllä eksyit puheenaiheesta.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_f46

Artikkelikuvassa on kuva kansakoulun neljännellä tekemästäni nuken mekosta. Pelastin sen lastenlasteni leikeistä muutama vuosi sitten. Ihmettelen vieläkin miten sen ikäisenä osasin tehdä tuollaisen. Mekko on ollut itselläni aikoinaan leikeissä, neljällä tyttärelläni leikeissä ja vanhimman tyttären kolmella tyttärellä. Siksi se on hieman kulahtaneen näköinen. Nykyisin sen paikka on käsityöhuoneeni seinällä.

Saran terassille valmistuu pikkuhiljaa kaitaliina 80 cm virkattu. Vielä olisi virkattavaa kun sen pitäisi olla kaksi metrinen. Yllä on kuva pitsistä mikä tulee olohuoneen ikkunoihin ompelemiini kappoihin. Tuosta mallista pidän tosi paljon, siksi sitä on niin monessa paikassa, mökilläkin.

Minä olen vuosia sitten kun oli jujukerho niin sitä kautta tilannut käsityökirjoja. Nykyisin käsityökirjakauppani on adlibris. Minulla on enemmän niitä kuin mitä Kouvolan kirjastosta löytyy. Talvisin en niin paljoa ennätä niitä selailla, mutta otan aina muutaman kirjan mökille mukaan. Täällä nautin niiden sisällöstä.Tilasin bloggaajan käsityökirjan adlibriksestä ja luin sen jo. Se on enemmänkin ammattilaisille suunnattu kirja. Minun blogi on harrastemielessä kirjoitettu.

Meillä on kotona Kouvolassa kasvamassa perunoita sekä täällä mökillä. Tänään syömme ensimäiset oman sadon uutisperunat. Ne ovat niin hyviä, kun ne saa tuoreena. Minulla on kasvamassa mökillä sipulia ja punajuuria. Kouvolassa on kasvihuoneessa viiniköynös, joten saamme syksyllä viinirypäleitä. Sitten siellä on tomatteja, salaatti ja kukkia. Olemme molemmat maalta lähtöisin ja meidän lapsuuden perheissä on pidetty kasvimaata. Se on jotenkin luonnollista, että keväällä tekee mieli istuttaa ja kylvää kaikkea.

Vielä on Lindexillä ale, joten kannattaa asioida verkkokaupassa.

Kekäleessä on myös ale, joten alla on banneri, mistä pääset tekemään ostoksia.

Mansikanmakuista heinäkuuta! -maija-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s