Uusi vuosi uudet kujeet
Vuosi vaihtui leppoisasti. Kokoonnuimme vanhimman tyttären luo Mäntyharjulle uudenvuodenaattona. Lähdimme melko varhain sieltä kotiin nukkumaan. Joten ei paljoa juhlittu ja vuosi vaihtui siitä huolimatta. Mitään uudenvuodenlupauksia en tehnyt.

Artikkelikuvana on virkkaamani nessupiilo. Ne ovat olleet v. 2018 hittituote käsitöissä. Aion antaa sen lahjaksi entiselle koulukaverilleni. Tapasin hänet tyttären tyttäreni joulujuhlassa Lahdessa. Olimme tavanneet viimeksi vuonna 1975. Täytyy myöntää että me molemmat olimme muuttuneet siitä ajasta. Emme olisi tunnistaneet toisiamme, jos olisimme tulleet kadulla vastaan. Siellä sovimme että tapaamme tammikuussa paremmalla ajalla. Hän yllätti jouluna pienellä lahjalla ja ihanalla joulukortilla.

Vaikka niin vakuuttelin, että en enää tee käsitöitä ennen joulua, niin enhän malttanut olla tekemättä. Virkkasin yllä olevan tuolin suojuksen kolmessa päivässä. Maltoin toki olla joulunpyhät ilman käsityön tekoa. Mutta heti kun saavuimme arkeen oli minulla jo täysi höyry päällä. Parhaillaan virkkaan kaulaliinaa Sini tyttärellemme. Olen niin iloinen, että käyttävät tekemiäni käsitöitä ja arvostavat niitä.

Tammikuun 8 pv alkaa neulekahvila, minkä alkua kovasti odotan. Huomenna ilmoittaudun kuukauden kestävälle käsityökurssille kansalaisopistoon. Siellä tehdään kankaanpainantaa ja työstetään kangasta edelleen kirjomalla. Kankaanpainantaa en ole aiemmin harrastanut ja kirjontakin on jäänyt melko vähälle. Se kurssi alkaa 23.1.

29.1. alkaa Muutos lautasella-projekti. Se kestää puoli vuotta. Se on Kilpirauhasliiton järjestämä terveellisiin ruokailutottumuksiin neuvova ryhmä. Siinä otetaan valokuvia ruoka-annoksista ja lähetetään ryhmäläisille ja ohjaajille. Videoneuvottelun pidämme noin joka toinen kuukausi. Saas nähdä miten se lähtee käyntiin ja miten pitkäjännitteinen olen. Se ei ole pelkkä laihdutus-projekti, vaan sillä pyritään pysyviin elämäntapa muutoksiin, siksi se on niin pitkä.

Tilasin Lindexiltä kahdelle lapsenlapselleni juhlamekot ja kaksi tekoturkisjakkua joululahjaksi. Tytöt olivat tosi mielissään kun saivat ne. Sovittivat heti. Oikean kokoiset olivat.

Saimme lapsiltamme joululahjaksi lahjakortin Plantageen. Jaa-a vielä saa tovin odottaa ennen kuin pääsee maata möyrimään. Pitää alkaa suunnitella mitä kasveja sillä ostaisi. Se on mieluisaa ja rentouttavaa puuhaa.

-maija-
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s