Jouluaskareita
Jouluun vajaa kuukausi aikaa. Jouluverhot ja kyntteliköt jo ikkunoissa.
Yllä artikkelikuva, missä minun tämän syksyn tuotantoa. Kaikki joululahja käsityöt nyt tehty.

Joululahjoja olen ostanut pikkuhiljaa pitkin syksyä. Meitä kun on 16 henkilöä, niin vaikka yhdelle ostaisi vain kaksi lahjaa niin niistä kertyy jo aika määrä. Ei voi kuvitella jättävänsä lahjojen ostoa viime tippaan.

Teimme pari päivää sitten tosi perustellisen siivouksen koko kodissa. Joulumattokin laitettiin jo olohuoneeseen. Tottakai vielä ennen joulua siivotaan. Joulukortitkin kirjoitimme. Kaikkiaan 45 korttia. Olen helpottanut korttien kirjoitusta sillä että olen tehnyt tarrat Wordillä, niin ei ole muuta kuin tulostaa.

Pyrin valmistelelmaan joulua pitkälti samalla tavalla kuin mitä lapsuudenkodissani aikoinaan tehtiin. Se joulun tunnelma koostuu pitkälle siitä että valmistellaan kaikessa rauhassa joulua. Se myös että koko perhe kokoontuu joulua viettämään yhdessä. Lapsuudessanikin meitä oli iso perhe ja kaikki oli koolla jouluna. Sitä tunnelmaa tavoittelen. Kaikista neljästä lapsestamme on tullut jouluihmisiä. Olen niin onnellinen saadessani heidät kaikki perheineen meille jouluksi.

Itsenäisyyspäivän seutuun paistetaan ensimmäiset joulutortut ja piparit. Leivonta tarvikkeita ollaan jo ostettu. Perinteinen taatelikakku pitää paistaa myös samalla kun paistetaan piparit ja tortut.
Samoihin aikoihin pyyhin pölyt kodista ja laitan joululiinat ja joulukoristeet. Tuntuu aina kuin se joulutunnelma kohoaisi pikkuhiljaa ja huipentuu sitten kun kaikki on valmista.

Tässä ote meidän perheen valmistautumisesta jouluun. Ihanaa että voin jakaa sen kanssanne! -maija-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s